Kako isprobati h-out bez osciloskopa

Forum za alate i opremu servisa
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Jimmy je napisao/la:Hameg HM-203-7 sa komponent testerom.
Kupio sam ga 1991 godine u Zürichu za 1200 SFR :) Stoji mi pokvaren od Nov 3, 2007 i bas se i ne trudim da ga popravim :D
Nema vise kvarova za mene koje ne bi resio bez njega.Vremenom glava mi je postala "osciloskop" :lol:
Imam jos jedan Telequipment DM63 a ni njega ne palim da mi uzalud ne trosi struju :D
Isti takav imam, da ga ne slikam sad sa paucinom i prasinom :) U to vreme Hameg je bio tata za osciloskope kao sto je Weller za lemilice. Kad sam otvorio prvi servis on mi je bio na udarnom mestu da animira musterije :lol: Vremenom se stekne iskustvo tako da ga ove godine jos nisam palio. Dok sam bio zelen i nisam bio siguran u svoje znanje nisam ga gasio :D
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
crni021 je napisao/la:Hvala Jimmy ! Znači da je ono što sam video na takvom osciloskopu nakačeno dodatno.Mislim da je to za ruske Ge tranzistore bilo.Davno beše...
Ne samo germanium.Sve redom i mos-fetove i tacno se vidi na mos-fetu otvaranje kad ga pipnes na gate.Pogotovu je dobar za silicium transistore koji prekidaju u toku rada.Ako transistor ili dioda prekida (kuva) i to se vidi na ekranu.
Pozdrav

Simulation result for formation of inversion channel (electron density) and attainment of threshold voltage (IV) in a nanowire MOSFET. Note that the threshold voltage for this device lies around 0.45 V.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ermark.gif
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
tvzmaj je napisao/la:Isti takav imam, da ga ne slikam sad sa paucinom i prasinom :)
Moj je u magacinu također pun prašine :D
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Ovaj link je dobar. Mogu i da mu se ukljucuju sonde sa razlicitim signalima. Bas ga realno uradili.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
tvzmaj je napisao/la:Ovaj link je dobar. Mogu i da mu se uključuju sonde sa različitim signalima. Baš ga realno uradili.
I tonski je urađen kao original,okretanje šaltera,pritiskanja dugmića...fantastično realno :)
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! ;-))
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
dell je napisao/la:Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! ;-))
Slikaću i moj :D
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
WoodCutter je napisao/la:
dell je napisao/la:Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! ;-))
Trebalo bi onda da te ubace u "ekipu"

BR ________ :D
Moj ispada iz ekipe jer ga treba udarati sve dok ne proradi :D Od silnih udaraca već su mu i neki zubi (dugmići) poispadali :)
Prekida mu grejanje katodne cevi u unutrašnjosti cevi.

Pozdrav
hameg HM-203-7.JPG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori