jimmy_electronic je napisao/la:
Ako mu zamenis sve onda si ostao bez posla za sledecih pet godina :D ipak bi trebalo da se zamene samo najbitniji
pa nek svrati ponovo posle par meseci :)
Ne volim da mu vidim njušku minimum 2god kad ga ispratim iz radnje :-D . Mada ima tu, posle zeza slika, pa ton. Napravi se tu posao opet :D
Meni je sladje kad mi dodje i kaže da ga je nosio kod drugog par puta i više nikad tamo. Takvom odradim kvalitetno i bolja reklama mi ne treba. Zadovoljan mušterija donese puno posla a nezadovoljan rasteruje mušterije.
jimmy_electronic je napisao/la:Evo jos jedne šeme malo bolje od loših :D
Laka je za izradu i koliko sam primetio nebi se oštetio ic sa punim elkom.
Izvinite na smetnji,nov sam na forumu,interesuje me nekoliko stvari u vezi ove seme:1.Koje su ove schottky diode d1 i d2?
I sta je ovo sto je na semi oznaceno kao krug i strelica u njemu?
Unapred hvala
To su germanium diode,mogu se naci kod starijih tranzistorskih radioprijemnika a taj krug sa strelicom je
analogni pokaznik.Ili 2x germanijum diode ili 2x schottky diode;SR320,SR330,SR340,SR350,SR360,SR380,SR3A0,
Ovaj analogni mene zanima , taj sa diodama imam ali nikad ga ne koristim nisam zadovoljan . Mada imam vec analogni koji je pravljen i radi , ali ovaj mi lijepo izgleda sa analognim i mislim da nije skup ali bi uzeo napravljen i testiran. Pravio sam i uzima puno vremena.
Evo jos jednog fantasticnog neprikosnovenog LCR mosta sa izuzetnim tacnim i pouzdanim karakteristikama, koristim ga vec 20 gd. i nikada niti u jednom
slučaju nije me izneverio. Sta zna, a zna sto se tice sigurnih i preciznih merenja u elektronici po gotovu za servisere elektronike ne zamenjiva alatka.
Meri kao sto se vidi L C R i T, za odnos trafoa. Iz prilozene skale na instrumentu vidi se o kakvim dijapazonom merenja se radi. Napominjem da greske jedno
stavno nema u merenju ovim instrumentom. Najvise ga koristim kod provere elektrolita verovali ili ne steta ga je ne imati meri 100% od 1mf ddo 10.000 mf.
Za razliku od mnogo drugih koje sam imao sa skalom imam ga i sad, i sa tri led diode ovo je babaroga. Ono je sve pausalno merenje i nema smisla se zamarati
sa takvim stvarima. kupljen je u Nemačkoj u Kenigu bio je jako skup u ono vreme. Nosi oznaku TestLab_LCR 3000A. Napaja ga jedna 9v.baterija koja traje 3 gd.
ako se stavi alkalna. Poseduje i zvucnu kontrolu sa promenljivom frekvencijom tako da i ako ne posmatrate skalu merenja po zvuku cete lako poznati koliko
je ,,C,, kvalitetan. Prilikom kupovine za servis elektrolit.kond. raznih vrednosti i kada ih testiram sa ovim instr. mogu Vam reci da 70 posto tih novh eletrolita
nebih prosli test.
Eto mali prilog i od mene.
Još jedan koji sam pravio pre 6 gd. ugradjenog u kućiste Unimera 33 skalu preradio. Ovaj instrument vazi samo za brzo ali povrsno merenje nista pouzdano iliti sigurno, ne poznaje dali je elektrolit koji se meri prim.radi 47 mf, koji je ddobar ili 100mf, koji je kapaciteta 60 posto manje skala pokazuje skoro pun otklon sto bi dalo pogresnu vrednost za ugradjivanje . Ili tester sa 3 diode koji isto tako nije pouzdan.
moso je napisao/la:Evo jos jednog fantasticnog neprikosnovenog LCR mosta sa izuzetnim tacnim i pouzdanim karakteristikama, koristim ga vec 20 gd. i nikada niti u jednom
slučaju nije me izneverio. Sta zna, a zna sto se tice sigurnih i preciznih merenja u elektronici po gotovu za servisere elektronike ne zamenjiva alatka.
Meri kao sto se vidi L C R i T, za odnos trafoa. Iz prilozene skale na instrumentu vidi se o kakvim dijapazonom merenja se radi. Napominjem da greske jedno
stavno nema u merenju ovim instrumentom. Najvise ga koristim kod provere elektrolita verovali ili ne steta ga je ne imati meri 100% od 1mf ddo 10.000 mf.
Za razliku od mnogo drugih koje sam imao sa skalom imam ga i sad, i sa tri led diode ovo je babaroga. Ono je sve pausalno merenje i nema smisla se zamarati
sa takvim stvarima. kupljen je u Nemačkoj u Kenigu bio je jako skup u ono vreme. Nosi oznaku TestLab_LCR 3000A. Napaja ga jedna 9v.baterija koja traje 3 gd.
ako se stavi alkalna. Poseduje i zvucnu kontrolu sa promenljivom frekvencijom tako da i ako ne posmatrate skalu merenja po zvuku cete lako poznati koliko
je ,,C,, kvalitetan. Prilikom kupovine za servis elektrolit.kond. raznih vrednosti i kada ih testiram sa ovim instr. mogu Vam reci da 70 posto tih novh eletrolita
nebih prosli test.
Eto mali prilog i od mene.
Samo mala digresija: ne treba poistovećivati kapacitet elka i njegov ESR