Pomoc oko izbora mobilnog telefona

Forum za mobilne telefone i prijemnike
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Evo ja od ponedeljka koristim Xiaomi mi Max 2 dual 64Gb i prezadovoljan sam, strasno brz u sekundi sve otvara,celo vreme hladan ko spricer, baterija oko 2 dana, ne igram igrice ali ga u fulu koristim za posao,mail,viber,telefoniranje,internet.
Da ga opeterim sa nekim zahtevnom igricom neznam kako bi se ponasao ali meni za posao...extra
Od danas mi i zenica koristi Xiaomi redmi note 4X Dual Sim 32Gb...kako se taj tel ponasa cu napisati za koji dan.
shime
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Kad vec pominjete Xiaomi telefone da i ja dodam jedan plus za kineski brend :D Koristim par godina vec stariji model Redmi 2 i telefon jednostavno radi. U pocetku dok je bilo novih rom-ova za ovaj model apdejtovao sam ga svakog petka ali sada vec duze nema novijeg osvezenja za ovaj model.
Za odrzavanje mi je pored predinstaliranog klinera najinteresantnija aplikacija "Trimmer"

Kod: Označi sve

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fifthelement.trimmer
Oslobodi dosta memorije koja je na ovom telefonu mala. I da, telefon mora biti root-ovan da bi radila.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Ja zaboravio napisati da su oba sa global Rom-om...bez kineskih aplikacija...
Radovan74
Expert
Expert
U zadnje vreme gledam sta se nudi... za Xiaomi ima dosta pozitivnih ocena,kazu iphon-kineski, i na youtub ima dosta o njima. Sve sto je prikazano lepo zvuci.
imam org kineza ZTE blede G, kod mene je cetvrta godina i za moje potrebe OK. Ne bi ga menjao al je samo 512MB RAM, internet sve zahtevniji pa blokira nekad.
iphon 5s strasno dobar. Ali bas bas malo drzi baterija i samo je 4" ekran. Svi se zale na propust baterije i velicine ekrana.
Do 5" bi uzeo neki,

ZTE je 4,5", solidno.

LG K8 (2017) nije los, 5".
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Sad videh da su oni sa tim Global Romom prilagodili Android za hardwer, sto bi trebalo da bude dobro. Skoro sam gledao nekog Google menadzera koji je objasnio zasto je Aple uspesan. Zato sto softwer prilagode hardweru. To i Google radi sa svojim telefonima, a eno Xiaomi je vec bio korak ispred googla.

Jel probao neko Google Pixel? Ima visoku cenu.
shime
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Admin tvzmaj je napisao/la:...Zato sto softwer prilagode hardweru. ...
Bas zbog ovog sto sam citirao Ajfon sa 5 puta slabijim hardverom radi stabilnije i fluidnije od hardverski napucanog androida :D Lako je njima da napisu aplikaciju za jedan model telefona :lol:
Koristim Miui 8 visejezicni rom bez kineskih i kod nas neupotrebljivih aplikacija, a to bi trebalo da je malo preradjeni global rom.
Radovi
Expert
Expert
Kupio Pirocanac iPhone 6 stavi ga u zadnji dzep i ode na posao,kad je stigao sedne za sto i začu se krc.Leleee daj Bože da je kičma...
Radovan74
Expert
Expert
Evo da sa kolegama podelim radost... ;)
Posle duzeg razmatranja :) odlucio sam se za mobilni Samsung.Po servisima ih preporucuju pa aj da poslusam.
Od pre desetak dana kupljen Samsung A3 (2017.), kazu da je bolja A od J serije.
Telefon je odlican. Staklo/metal/staklo. Mocno izgleda u ruci, 4,7 inca ekran, taman kako odgovara da nije glomazan, brzina odlicna, 2GB RAM/16GB ROM. Slike odlicne, za sad radi perfektno... 2 godine garancija, nov je pa cemo videti za dalje i nadam se da nece biti problema...
Pozdrav kolegama, Srecna Nova Godina i sve najbolje u nastupajucim praznicima...
Odgovori