[ODUSTAO] Strong SRT 32HY4003

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Postoji sansa da ako ja npr Zokiju ili Jordanu ne kazem resenje, njegova musterija sedne u kola i dodje kod mene da popravi tv :lol:
Ja sam ucio zanat u servisu koji je saradjivao sa svim kolegama,od nikog nista nije skrivao i imali smo pravilo da ne primamo TV koji je bio kod drugog majstora. Takav TV ocekuju besposleni i zeljni dokazivanja.
Realna cena ovog TV-a sa 2god garancije je 118e. Neispravan 0,1e kilogram :lol: :D
Time sto sakrijemo dump ili resenje, pomazemo kineske fabrike i domacu reciklazu.
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
Admin tvzmaj je napisao/la: Time sto sakrijemo dump ili resenje, pomazemo kineske fabrike i domacu reciklazu.
Tacno tako,to je sustina skrivanja dump-ova i resenja,kao i nekorektnost prema kolegama sa ovog foruma !
Zadnja izmjena: milenko, dana/u 17 kol 2018 15:08, ukupno mijenjano 2 puta.
hitechservis
Expert
Expert
to se desava kod mene u mom gradu...
puno je servisera na crno i priucenih servisera i onih kojima je to hobi onako poslije posla su srviseri programeri....i imaju forumsko znanje jer su informacije svima lako dostupne...znam i ja kako se operira pas i skida madez pa opet to ne radim...i vjerujem da je kolega koji je izjavio da rijesenje postoji htio to podijeliti sa kolegama koji taj problem trenutno ima...ovaj tv koji je kod mene obisao je dvojicu vec... mi se.ne mozemo dogocoriti ni oko cijene rada ni oko tih stvari kod nas vlada velika nekolegijalnost...primjerice operirao san prednji krizni i kolega je znao da taj serviser dilazi kod mene godinama i spustio popravak za 50kn i pridobio novu musteriju i sav moj prvotni trud i ulaganje u otkrivanje greske itd. pao je u vodu,a to je samo ljubomora...i da ja sa takvim budemkolegijalan..vama svaka cast ako to uspijete kapa do poda...ovdje na forumu podijelit cu sve i na ovom i na drugom ali u svom gradu nista ...puno puta me vec kostalo!!!

mala bara puno krokodila
ursuss
Expert
Expert
eto. opet dokaz da je Zmaj u pravu.... našlo se rješenje na netu.. ( ops..a mi stručnjaci ) ..Ljudi moji mušterije se dobiju kvalitetom rada i brzinom. Shvaćam da negdje ima jake konkurencije, ali sa druge strane i onih egoističnih majstora koji bi popravili tv- cijelog svijeta... :roll:
Zoki
Expert
Expert
Ovo o čemu pišete je stara stvar.
Prije 30-40 god. imali smo ovlaštene servise, svaki za svoju firmu.
Nije mi padalo na pamet ni da pogledam TV druge firme.
Ako se i moralo primit od nekoga TV jednostavno sam odnesao kolegi,popravio je platio sam mu i dao TV stranki.
Za svoje :Nordmende-Hitachi i Orion sam imao prave specijalizacije,seminare, servisne dokumentacije i djelove.
Ali raspala se yuga,došli novi MAJSTORI koji sve popravljaju jako jeftino a kasnije stigao internet i evo Vas gdje se sada.
Na sreću sad sam u mirovini pa radim sa sinom u radioni više radi zadovoljstva.
Što ide ide a ako ne ide jednostavno vratim.
Nema više sekiracije.
Toliko od mene i svima lijepi pozdrav.
ursuss
Expert
Expert
baš tako Zoki...tko hoće raditi posla uvjek ima, sve se mjenja pa treba stalno učiti...ili ispadaš iz igre...
Dorian000
Expert
Expert
Zoki je napisao/la:Ovo o čemu pišete je stara stvar.
Prije 30-40 god. imali smo ovlaštene servise, svaki za svoju firmu.
Nije mi padalo na pamet ni da pogledam TV druge firme.
Ako se i moralo primit od nekoga TV jednostavno sam odnesao kolegi,popravio je platio sam mu i dao TV stranki.
Za svoje :Nordmende-Hitachi i Orion sam imao prave specijalizacije,seminare, servisne dokumentacije i djelove.
Ali raspala se yuga,došli novi MAJSTORI koji sve popravljaju jako jeftino a kasnije stigao internet i evo Vas gdje se sada.
Na sreću sad sam u mirovini pa radim sa sinom u radioni više radi zadovoljstva.
Što ide ide a ako ne ide jednostavno vratim.
Nema više sekiracije.
Toliko od mene i svima lijepi pozdrav.
kad smo se vec offtopic raspisali,ovako kako ti opisujes je doslovno bilo tako,ja sam osobno radio u grunding servisu,no kao skroz mlad decko,studirao i usput u tv servisu zaradivao za fax i bas je tako bilo svatko je radio svoj brend i odnio kolegi kad je je nesto drugo doslo,dobro ja sam bio mlad i malo nadobudan,zeljan znanja pa sam bas sve radio za sve i picio svaki vikend u radio Kaliku po materijal.
Prosle god krenuo u akciju skupit garancijske licence i javim se izmedu ostaloga Grundingu,prakticki vise ni nema ovlastenih servisa osim jednog centralnog za cijelu drzavu i onda se ljudima to ne isplati,Pevec ili Konzum traze ako nemas kutiju po 200-300kn za slanje i covjek odustane od jamstva i plati servis,uglavnom napisem pismo namjere na centralni servis i dobijem odbijenicu onak iz prve,kao nema dostatne prodaje da bi im se to isplatilo,a ja zatrpan grundinzima,na to ja njima odgovorim,pa jel bi oni kupili bilo sto,ako nema servisa u gradu gdje covjek zivi,na to vise nisu odgovorili,vjerojatno su skuzili koju su glupost rekli...
hitechservis
Expert
Expert
nisu skuzili vjeruj mi...gle kod nas cijena radnog sata je cca100kn za lcd kad se placa ovlastenom serviseru..a kad se salje u centralni i iz njega nazad stranci kosta 54kn..
zato rijetko tko ima ovl.servis...i koja ti ga fora imati kad dijelove od centralnog moze dobiti bilo tko.
mladen82
Nije korektno da dijelim javno rešenje iz više razloga:
1. nisam sam otkrio ja dakle nemam pravo da dijelim i da to bude javno
2. rešenja koliko sam ja tražio nema nigdje javno na netu i ne bih želio da ja budem prvi
3. za rešenje sam saznao sa Euras foruma (koji inače plaćam mjesečno), a i tamo nije javno oglašeno već kolega isto traži da mu se obratite preko emaila

Svako ko zatraži javno na pp, poslaću ali bih želio da rešenje ne bude objavljeno javno.
mladen82
Jordan Čebron je napisao/la:
Admin purke je napisao/la:Nije mi jasno zasto se mora javno napisati "imas pp"... pa jednostavno napisite pp bez da to javno objavite. hvala
To se piše zato,da drugi znaju "Ja imam al neču dat svima"
U glavnom to nije fer do ostalih jer se na forumu uvjek traži rešenje za sve u koliko bi se sreli sa istim problemom.
Pa neću kolega javno,. Ja sam platio za tu informaciju. Inače nisam ja otrkio, da jesam vjerovatno bih napisao javno. Ovako nemam prava.
mladen82
dj.mr.schultz je napisao/la:Poštovanje
podržavam Gospodina i kolegu Jordan Čebron ako neko neće nešto da otkrije, onda nema šta da traži na ovom forumu !!!!
Imam rešenje al vam NEDAM.....
A sve ćemo mi da provalimo i taj neko je negde propevo....
Pozdrav
Nije vjeruj niko propjevo javno.
Mislim da je sasvim korektno zatražiti info na pp.
Od mene dosta.
elvis_eki
evo resenja za ovaj tv, treba zamijeniti smd kondezator 1uf 1.2 volta u prilogu saljem sliku koju sam skinuo sa neta, jer sam tv koji je zavrsen vratio musteriji a zaboravio sam slikati i videti koja je tacno oznaka, ali kondetator se nalazi odma pored eprom-a kao na sliici, do resenja sam dosao dok tv radi prisao sam kondezatoru sa lemilicom, cim oseti toplotu tv se odmah gasio, zamenom kondezatora tv radi bez greske.

nadam se da sam nekome pomogao
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zooe
Expert
Expert
e kad si vec otkrio, dovoljno je srafcigerom srusiti ovaj blok i sv OK
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
aki-bor
Zamenio eprom (upisan dump sa neta), sva LM117 kola, pastu procesora, proverio osciloskopom sve napone ... taman rešio da dignem ruke od mbd ovog tv-a.
Uklonjen blok kond. i radi savrseno.

Hvala!
predator1970
Stariji član
Stariji član
I ja sam zahvaljujuci ovoj temi rijesio problem s istim tv-om.Zamijenio sam blok kondenzator i tv sada radi vec sat vremena bez da se gasi.A prije zamijene svakih 15 min, pa ga moram ohladiti i tako u krug.Jos jednom veliko hvala Kolegi...
sap
Hvala kolega na pomoci,takodje reseno isti model.
Picasso
Evo prošlo je podosta od zadnjeg posta, ja sam danas naišao na navedeni problem i vjerovali ili ne da riješim gotovo instantno problem pomogao mi je ovaj naslov odnosno napisano da rješenje ipak postoji :)
Mjenjao sam elektrolite i projerio neke elemente i prelemio kritične dijelove, bilo je isto
I onda sam skinuo eprom i iskopirao sadržaj u drugi chip i voila :) to je to
Dakle neispravan je chip eproma
LP svima
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Vratice ti se to, nisi dobro procitao sve postove :D
BgO
Stariji član
Stariji član
Još jedan TV riješen uklanjanjem navedenog elementa. Nisam imao vidjeti shemu u kojoj vezi se nalazi kondenzator i može li tv raditi dugoročno bez njega,a da ne dođe do oštečenja procesora ili memorije?
koma
ja sam ih nekoliko tako riješio i niti jedan mi se nije javio na reklamaciju
Odgovori