LED diode za pozadinska osvijetljenja LCD-a
-
- Stariji član
Za LG sa velikim difuzorima to je normalno.Kako stare diode problem je sve više izražen.I onda još kad otpadnu difuzori bruka.Oduševio sam se kad sam stavio nove trake zamjenske kineske "kockaste" difuzore što ima,slika ko bombona.Ako se difuzori operu i montiraju nove diode bude bolje ali nikad idealno,zaključak loše projektovani difuzori
-
- Expert
- Kontakt:
Imas li sliku tih "kockastih", zamenskih?
-
- Expert
- Kontakt:
Kolega ferdza hvala za slike,hteo sam videti te zamenske,jer kolega nebljusi2 kaze da se odusevio kada ih je postavio.Mozda su bolje od originala?
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Zamenski su ovi sa gornje ferdzine slike. Ja uvek zamenske koristim ali imam i ove toboze original sa okruglim difuzorima pa sam u trenutnoj nestasici njega namontirao i dobio senke. Prodavao sam ih do sada ali nisam koristio. Niko se nije zalio, a niko i ne obraca toliko paznju na detalje pa je izgleda prolazilo. Ocekujem ovih dana da opet dobijem te zamenske.
Inace uvek imam aktuelne trake na stanju po vise kompleta. Nudio sam i ovde u Ponuda/Potraznja, no kolege izgleda da ne koriste nove trake ili su snalazljivi u nabavci kao i ja. Sto je najgore po nas, na oglasima trake svakodnevno kupuju vlasnici televizora i sami ih menjaju. Kod mene, za majstore sa foruma, cena sa postarinom najtrazenije trake 2x11led za vox, je sokantna.
Ovako novi difuzori izgledaju iz bliza
Inace uvek imam aktuelne trake na stanju po vise kompleta. Nudio sam i ovde u Ponuda/Potraznja, no kolege izgleda da ne koriste nove trake ili su snalazljivi u nabavci kao i ja. Sto je najgore po nas, na oglasima trake svakodnevno kupuju vlasnici televizora i sami ih menjaju. Kod mene, za majstore sa foruma, cena sa postarinom najtrazenije trake 2x11led za vox, je sokantna.
Ovako novi difuzori izgledaju iz bliza
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
U zadnje vreme ja uopste ne menjam vise diode nego samo komplete trake, toliko im pala cena da nije vredno truda sem u slucajevima kad nema novih traka.
A sto se tice velikih sociva... oduvek sam koristio zamenske i nikad nisam imao problema sa njima.
A sto se tice velikih sociva... oduvek sam koristio zamenske i nikad nisam imao problema sa njima.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Do sada sam kod dve vrste zamenskih(kockasta sociva) traka menjao diode. Jedne su bile RZCONNE a druge no name. Kod obe vrste idu diode 2835 6V 1,2W. Stavio sam 3535 ali tesko moze da se ucentrira da nema svetle krugove na beloj pozadini. Probao sam i sa 3030 6V za Fox/Adler ali isto. Kod njih i boja svetla nije bas odgovarajuca. Ponasaju se isto kao 3030. Prilikom probe na testeru diode prorade, ali ne rade dugo. Vec na drugom startu jos neka otkine pa zato treba menjati sve.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.