[REŠENO] Telefunken T32TX189DLBP
-
- Stariji član
Ok hvala puno, nije mi se otvorila druga strana ove teme pa nisam video odgovor i zato sam ponovo postavio pitanje. Problem RESEN. Pozdrav i jos jednom hvala na brzom odgovoru i saradnji.
-
Imam isti problem i kondenzator je bio u kratkom spoju a tranzistor isto otišao.
Zamijenjen kondenzator i tranzistor i kada se TV upali tranzistor se počinje dimiti, a simptomi su isti kao prije - pozadinsko se upali ali nema slike
Stavljen je elektrolit od 10uF, 25v pa kasnije 50V ali u njemu izgleda nije problem.
Tranzistor je stavljen bc640 pa nakon što se spušio, veči i jači - ali svejedno se počinje dimiti čim se upali.
Ugašen nema kratkog spoja
Matična ploča je 100% ispravna, baca sliku na drugom panelu
1. Koliki napon bi trebao biti na tranzistoru i da li netko zna u kojoj funkciji(sklopu) se nalazi taj tranzistor
2. Možda netko slučajno ima kakvu shemu plocice, ja ne mogu naci nigdje?
Bilo kakav savjet?
Zamijenjen kondenzator i tranzistor i kada se TV upali tranzistor se počinje dimiti, a simptomi su isti kao prije - pozadinsko se upali ali nema slike
Stavljen je elektrolit od 10uF, 25v pa kasnije 50V ali u njemu izgleda nije problem.
Tranzistor je stavljen bc640 pa nakon što se spušio, veči i jači - ali svejedno se počinje dimiti čim se upali.
Ugašen nema kratkog spoja
Matična ploča je 100% ispravna, baca sliku na drugom panelu
1. Koliki napon bi trebao biti na tranzistoru i da li netko zna u kojoj funkciji(sklopu) se nalazi taj tranzistor
2. Možda netko slučajno ima kakvu shemu plocice, ja ne mogu naci nigdje?
Bilo kakav savjet?
-
Rješeno
Bila je mala SMD dioda pored kondenzatora u kratkom spoju.
Mislim da joj je oznaka na ploči bila D4.
Pred nje je još jedna ista dioda, samo okrenuta na drugu stranu
Nakon zamjene, tranzistor se više ne dimi i ne gori a slika se pojavila i TV radi
Bila je mala SMD dioda pored kondenzatora u kratkom spoju.
Mislim da joj je oznaka na ploči bila D4.
Pred nje je još jedna ista dioda, samo okrenuta na drugu stranu
Nakon zamjene, tranzistor se više ne dimi i ne gori a slika se pojavila i TV radi
-
- Expert
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Super Moderator
Tranzistor dobar, kondenzator dobar. Povremeno dobije sve napone i deluje sve ok a slika bude kao sto je Jymmy opisao. C2(malo desno dole od Q3) u spoju, tj varira neki mali otpor i skoro uvek drugacije pokaze, definitivno nema leka. Probusio se flet kabal i mogu da se uoce sitne iskrice izmedju vodova. Tj, ima leka ali u visim ustanovama
Rashodovacu ga sutra pa cu bolje da uslikam i okacim sliku. Bar da magistriramo ovaj lsc320ap01-l03
Ovo mi je vec treci sa istom greskom, pa sad imadoh vise vremena da javim![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Rashodovacu ga sutra pa cu bolje da uslikam i okacim sliku. Bar da magistriramo ovaj lsc320ap01-l03
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Ovo mi je vec treci sa istom greskom, pa sad imadoh vise vremena da javim
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.