LED diode za pozadinska osvijetljenja LCD-a
-
- Expert
ma iskopat će njega Laki.. :lol: :lol: ...pravio sam nešto za lemljenje,ali mi je Zooe dao dobru ideju.. tu jeste jako važna temperatura i tehnika rada, a najviše me interesira postupak prekidanja grijanja nakon lemljenja ili skidanja trake..ili prisilnog hlađenja
-
- Stariji član
Može i ovo poslužiti:
http://www.ebay.com/itm/121733857700?_t ... EBIDX%3AIT
Description:
100% brand new and high quality
Working Voltage: 220V
Rating Power: 50W
Consistance Temperature: 270C
Heat Material: PTC Thermistor
Heat Methods: Heat Conduction
Wire: Included
Surface Insulate: YES
Plate Size: 60mm x 21mm x 5mm
http://www.ebay.com/itm/121733857700?_t ... EBIDX%3AIT
Description:
100% brand new and high quality
Working Voltage: 220V
Rating Power: 50W
Consistance Temperature: 270C
Heat Material: PTC Thermistor
Heat Methods: Heat Conduction
Wire: Included
Surface Insulate: YES
Plate Size: 60mm x 21mm x 5mm
-
- Expert
- Kontakt:
Prodaje jimmy shop mali grejac za zamenu dioda . Posto ne mozete otvoriti niko od vas jimmy shop :lol: onda pogledajte na you tube. Ja kupujem od njih odavno :D
Inace ,napravio je fanzo odavno ogroman pred grejac sa pid kontrolerom jacine 1000w i jace cak...
Sve postoji to. A sto se tice pokazivanja( kako se sta pokazalo i koja)- nema se tu sta pokazivati...
Ima fals roba i ok roba . Stavljas diode takve kako su deklarisane u karakteristikama za tu snagu ili struju .
Inace ,napravio je fanzo odavno ogroman pred grejac sa pid kontrolerom jacine 1000w i jace cak...
Sve postoji to. A sto se tice pokazivanja( kako se sta pokazalo i koja)- nema se tu sta pokazivati...
Ima fals roba i ok roba . Stavljas diode takve kako su deklarisane u karakteristikama za tu snagu ili struju .
-
- Expert
- Kontakt:
Svi su tako dobili ideju za nesto jos mocnije da radi citav stap a ne pojedinacne diode.
Jimmy shop ne sarađuje sa evropom ima 2 godine, ali ja mogu naruciti sta zelim povoljno i jeftinije nego ovde . Ne mozes ni otvoriti jimmy shop uopste. :lol:
Jimmy shop ne sarađuje sa evropom ima 2 godine, ali ja mogu naruciti sta zelim povoljno i jeftinije nego ovde . Ne mozes ni otvoriti jimmy shop uopste. :lol:
-
- Super Moderator
Menjas sve,da ti se nevrati na reklamaciju ...
-
- Expert
bolje i da neradis ako ne zamjenis komplet led diode jer ces ubrzo toj panel ponovo otvarati :shock:ihumljan je napisao/la:Ne razumijem tko treba raditi čitav štap kada nikada ne ode cijeli.
Na philipsu sam mjenjao komplet 5 led traka X9 dioda a cijena je 33€ tako da se tu uopste ne isplati mjenjati diode
-
- Expert
- Kontakt:
Ma pocupate led trake, ubacite CCFL I milina, nema reklamacija :lol: :lol: :o :o
Istina je prava da svi karabudzimo sve I svasta u pokusaju da napravimo krsh bolji od fabrickog.
Ja sam licno milion puta skidao polovne diode sa starih traka I ponovo ih lemio na neku drugu traku.
Svaku sumnjivu menjam ali ne sve diode. Meni je lakse menjati tj ponovo otvarati ekran nego da menjam svaku diodu.
Super je lemiti nove diode ali ako su se pokazale u praksi dobro a ne na osnovu onoga sto pise na sajtu trgovca I slicno.
Sutra slike mog reshoa sa kojim kuvam kafu I menjam diode, nemam nikakav regulator sa kojim podesavam temperaturu, vec to radim po osecaju ili sto bi rekli filingu
Pa sad ako je sve ovo lose jbg pa nek me uhapse....ako me uhvate :D
Reklamacija skoro da nemam ali iskreno od 20 tv-a bude jedna ili nijedna reklamacija sto mi je prihvatljivo.
Istina je prava da svi karabudzimo sve I svasta u pokusaju da napravimo krsh bolji od fabrickog.
Ja sam licno milion puta skidao polovne diode sa starih traka I ponovo ih lemio na neku drugu traku.
Svaku sumnjivu menjam ali ne sve diode. Meni je lakse menjati tj ponovo otvarati ekran nego da menjam svaku diodu.
Super je lemiti nove diode ali ako su se pokazale u praksi dobro a ne na osnovu onoga sto pise na sajtu trgovca I slicno.
Sutra slike mog reshoa sa kojim kuvam kafu I menjam diode, nemam nikakav regulator sa kojim podesavam temperaturu, vec to radim po osecaju ili sto bi rekli filingu
Pa sad ako je sve ovo lose jbg pa nek me uhapse....ako me uhvate :D
Reklamacija skoro da nemam ali iskreno od 20 tv-a bude jedna ili nijedna reklamacija sto mi je prihvatljivo.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Lako je otvoriti ponovo brand name TV. Samsunga rasklopim za 5minuta ali kod pojedinih Voxa, Foxa, kineskih Oriona i ostalih PRC brendova, mora se popije nesto protiv gadjenja :D :lol: Pojedini imaju 124 srafa a plastika je tako meka da srafove treba zatezati drvenim srafcigerom :evil: :lol:
-
- Expert
`ko je još vidio zatezat šarafe? :mrgreen: :lol:
-
- Stariji član
Prepusti meni samom da odlučim da li je bolje da radim ili ne isto tako ti za sebe odlučuj.ferdza je napisao/la:bolje i da neradis ako ne zamjenis komplet led diode jer ces ubrzo toj panel ponovo otvarati :shock:ihumljan je napisao/la:Ne razumijem tko treba raditi čitav štap kada nikada ne ode cijeli.
Na philipsu sam mjenjao komplet 5 led traka X9 dioda a cijena je 33€ tako da se tu uopste ne isplati mjenjati diode
Mjenjam diode koje su otišle isključivo sa novim i ne vraćaju mi se.
lp
-
- Expert
- Kontakt:
Svako radi kako mu je naj jeftinije i naj lakse. Neko je ogranicen cenom ili je " sam sebe " ogranicio u naplati.
Zanimljivo je veoma i zalosno . Stavio jedan auto elektricar 2 flor cevi tanke i startere i prigusnice( sekao flexom tepsiju) :lol: . A auto lakirer led trake na 12v sve oblepio unutra. :lol:
Ima raznih resenja :lol:
Ja nisam pitao i trazio pomoc oko led dioda... :D
Samo pisem....
Naj cistiji i najposteniji je posao staviti nove led trake , zato sam pitao da me zanika ko koliko naplati :)
Ps
ihumljan nemoj biti siguran da se nece vratiti tv neki ,przi led diode bez kontrole. Ima kineskih ploca koje su opasne....
Zanimljivo je veoma i zalosno . Stavio jedan auto elektricar 2 flor cevi tanke i startere i prigusnice( sekao flexom tepsiju) :lol: . A auto lakirer led trake na 12v sve oblepio unutra. :lol:
Samo pisem....
Naj cistiji i najposteniji je posao staviti nove led trake , zato sam pitao da me zanika ko koliko naplati :)
Ps
ihumljan nemoj biti siguran da se nece vratiti tv neki ,przi led diode bez kontrole. Ima kineskih ploca koje su opasne....
-
- Expert
To bi bila neka normalna cijena za tv iznad 40 incha uz uslov ako daju garanciju na pozadinsko osvjetljenje na 2 godine.
Nesto slicno ja radim dam ponudu da ugradim nove trake i garancija 2 godine samo za pozadinsko osvjetljenje.Ali bez demontaze panela pred musterijom :D
Ili zamjena dioda na komad bez neke garancije ali uz obavezno smanjenje struje za led diode
Nesto slicno ja radim dam ponudu da ugradim nove trake i garancija 2 godine samo za pozadinsko osvjetljenje.Ali bez demontaze panela pred musterijom :D
Ili zamjena dioda na komad bez neke garancije ali uz obavezno smanjenje struje za led diode
-
- Stariji član
Gle ako neko upali i dvije svijeće unutra neka radi što hoće . Ja sam rekao da mijenjam pojedinačno diode i to sa istim takvima novma. A ako ploča pali ili netko drži backlight na maksimumu tu će crkavati i novi štapovi a ne samo diode. Nekad stara dioda izdrži duže nego nova na novom štapu to je sve relativno.dell je napisao/la:Svako radi kako mu je naj jeftinije i naj lakse. Neko je ogranicen cenom ili je " sam sebe " ogranicio u naplati.
Samo pisem....
Ps