Mereno na Vestel led diodi.
0,1A x 2,9V = 0,29W
0,2A x 3,2V = 0,64W
0,23A x 3,4V = 0,78W
0,33A x3,65V = 1,2W !?
Zaključak izvedite sami...
Centriranje difuzera radim sa strujom od 2mA kroz celu traku.Led ne svetli jako i ne smeta za oči.
LED diode za pozadinska osvijetljenja LCD-a
-
- Mlađi član
Dobar dan postovane kolege.Da se prikljucim i ja nakratko diskusiji oko pozadinskog osvetljenja sa led diodama.Ja menjam najcesce sve led diode na led trakama sa novim i dam garanciju 6 meseci.Naplatim najcesce oko 40-45 eura za 32 inca,jer izgubim vise od pola dana da to uradim i ispadne skoro kao fabricki,nekada sa po nekom neprimetnom malom senkom na slici,ali retko.Na ovu cenu i garanciju retko ko odustane od popravke.Naravno mogu da promenim i led trake sa novim ako stranka hoce za 60-65 eura i 6 meseci garancije ili samo pogorele led diode za 25-30 eura bez garancije,sto zavisi od stranke kako odluci.
Ovo ne ukljucuje edge led trake.Njih menjam sa novim led trakama ili ako stranka pristane samo pogorele led diode bez garancije.
Ovo ne ukljucuje edge led trake.Njih menjam sa novim led trakama ili ako stranka pristane samo pogorele led diode bez garancije.
-
- Expert
,nedaj Bože nikad i nikome !nele2222 je napisao/la:Hmmm.... @peda nije tebi izgleda jos puko tudje staklo panela
Ako sam ne ceniš svoje znanje i rad, ne možeš očekivati ni od stranke.
Zadnja izmjena: bada, dana/u 09 tra 2019 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
- Kontakt:
Sta reci kolega ima mnogo kokosara i hobista.
Ali moramo biti jaci i pametniji od njih ko zeli to...
Ja cu ici do kraja obecavam ti!
Bicu i mocniji nego sada, nedaj se ... radi i sitne kucne apatete, budi mocan.
Ali moramo biti jaci i pametniji od njih ko zeli to...
Ja cu ici do kraja obecavam ti!
Bicu i mocniji nego sada, nedaj se ... radi i sitne kucne apatete, budi mocan.
-
- Expert
- Kontakt:
Ja koliko imam alata neki se mogu prepasti :lol:
Budi mocan ,neka cvile...
Budi mocan ,neka cvile...
-
- Mlađi član
Dobar dan postovane kolege.Nisam bas redovan po forumima...
Cene sam korigovao prema strankama,nece da plate vise,a mora da se zivi od necega.Svaki majstor koriguje cene u zavisnosti od ekonomskog stanja mesta gde zivi.Mada meni je dovoljno 30-50 eura dnevno da zaradim i da od toga platim drzavi doprinose i da zivim pristojno.Dobro je dok bude led dioda,ako preovladaju OLED TV bicemo u problemu.
Cene sam korigovao prema strankama,nece da plate vise,a mora da se zivi od necega.Svaki majstor koriguje cene u zavisnosti od ekonomskog stanja mesta gde zivi.Mada meni je dovoljno 30-50 eura dnevno da zaradim i da od toga platim drzavi doprinose i da zivim pristojno.Dobro je dok bude led dioda,ako preovladaju OLED TV bicemo u problemu.
-
PA nadalje treba kupiti ili napraviti BACKLIGHT TESTER (SAM SAM NAPRAVIO) koji lepo pokazuje kakve su diode 3, 6, ili 9 volti pa ceo red vidite snjim i odmah znate koja je voltaza koji se koristi u televizoru. A oni koji su slabi ili slabije svetle odmah zameniti i resen problem oko toga. naravno rastavljanje i sastavljanje je poseban slucaj koji zahteva i te kako opreznost i znanje. Video sam kako u redovnom servisu slomili cosak displeja i tamo nikad vise slike nece biti , niti svetla(o 3 cm) samo kao zrno pirinaca. Zato bas svaka budala nece moci takve televizore da popravalja. PozdravDigital Elektronik je napisao/la:pa nije bas tako.Nije fora samo zameniti led,vec kako otvoriti a ne slomiti panel :)Vladimir je napisao/la:Samo Vi slobodno pisite i ce jos malo svaka budala koja otvori Google da postane "majstor",a mi na zalost koji drzimo radnje i placamo dazbine kljuc na vrata :(
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ovih dana sam cuo da je kolega umesto da naplati 80e popravku, isplatio 250e za ostecenje displeja 55''. Musterija je imao licnog advokata pa je pritisak bio zestok.
Treba odstampati Disklaimer :D i dati musteriji da potpise prilikom preuzimanja TV-a na popravku. Tako nesto imaju i hirurzi, pa zahtevaju potpis ili nista od operacije.
Treba odstampati Disklaimer :D i dati musteriji da potpise prilikom preuzimanja TV-a na popravku. Tako nesto imaju i hirurzi, pa zahtevaju potpis ili nista od operacije.
-
- Stariji član
Ja koristim polovne led diode i nisam nikad imao problema ali iz samsungovih rashodovanih televizora vjeruj te kvalitet su od prethodnih koje sam korisito i nije desilo da i jedna od njih crkne.
Skinem staru led diodu nije bitno koji je tv izolujem kontakte i nalijepim, sa trake odsječem diodu ispravnu.a prije toga zabiljezim gdje je stara bila.
Čak sam ih stavljao i u LG televizore gdje su diode i napona 6V i sve je uredno radilo i evo vec kod jednog čovjeka radi punih godina dana i ja ga pitam skoro radi li tv,on kaze bez problema.
Skinem staru led diodu nije bitno koji je tv izolujem kontakte i nalijepim, sa trake odsječem diodu ispravnu.a prije toga zabiljezim gdje je stara bila.
Čak sam ih stavljao i u LG televizore gdje su diode i napona 6V i sve je uredno radilo i evo vec kod jednog čovjeka radi punih godina dana i ja ga pitam skoro radi li tv,on kaze bez problema.
-
- Expert
- Kontakt:
Frank502 ne bi bilo lose ako mozes da okacis shemu testera koji si napravio.frank502 je napisao/la:PA nadalje treba kupiti ili napraviti BACKLIGHT TESTER (SAM SAM NAPRAVIO) koji lepo pokazuje kakve su diode 3, 6, ili 9 volti pa ceo red vidite snjim i odmah znate koja je voltaza koji se koristi u televizoru. A oni koji su slabi ili slabije svetle odmah zameniti i resen problem oko toga. naravno rastavljanje i sastavljanje je poseban slucaj koji zahteva i te kako opreznost i znanje. Video sam kako u redovnom servisu slomili cosak displeja i tamo nikad vise slike nece biti , niti svetla(o 3 cm) samo kao zrno pirinaca. Zato bas svaka budala nece moci takve televizore da popravalja. PozdravDigital Elektronik je napisao/la:pa nije bas tako.Nije fora samo zameniti led,vec kako otvoriti a ne slomiti panel :)Vladimir je napisao/la:Samo Vi slobodno pisite i ce jos malo svaka budala koja otvori Google da postane "majstor",a mi na zalost koji drzimo radnje i placamo dazbine kljuc na vrata :(
Pozdrav
-
- Expert
U našoj struci poštujem svaki korak koji dovodi do dobrog i kvalitetnog rješenja, bez obzira radi li se o uobičajenim ili nekim drugim metodama.amer.h je napisao/la:Ja koristim polovne led diode i nisam nikad imao problema ali iz samsungovih rashodovanih televizora vjeruj te kvalitet su od prethodnih koje sam korisito i nije desilo da i jedna od njih crkne...
Nekako sam više pobornik zamjene dioda novim (ne govorim tu o zamjeni cijelih traka), pogotovu ak su iste karakteristikama odgovarajuće, od pouzdanog dobavljača i ak se posao odradi kak treba (kvalitetno lemljenje, centriranje i lijepljenje difuzora, strujna regulacija).
-
- Super Moderator
Ja ne skidam trake...tako zalepljene menjam diode...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
- Kontakt:
A jel to punis diode sa svetloscu? :roll: Kupis prazne pa ih napunis? :geek:
-
- Super Moderator
To je specijalna svemirska svetlost... :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
-
- Expert
- Kontakt:
Verovatno je plava jer je to u stvari bela, ali komprimovana :o :o :o , pitacu nekog vanzemaljca kad ga sretnem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: