[RIJEŠENO] Pojacalo Technics model su-vz320 problem trafo
-
- Super Moderator
- Kontakt:
A jel si probao da mu nađeš termičku zaštitu na namotaju? Tehnics je to projektovao da nikad ne izgori :)
Ja mu nikad ne kopam po namotajima, uvek mu nadjem izvode na nozicama. Kod Tehicsa uvek ostave izvode na trafou. Ako se ne snadjes i ako ti nije poznato, slikaj pa cemo da ti objasnimo.
http://www.inczedy.eu/WEBSET_PICTURES/275/TMC_C1.JPG
Ja mu nikad ne kopam po namotajima, uvek mu nadjem izvode na nozicama. Kod Tehicsa uvek ostave izvode na trafou. Ako se ne snadjes i ako ti nije poznato, slikaj pa cemo da ti objasnimo.
http://www.inczedy.eu/WEBSET_PICTURES/275/TMC_C1.JPG
-
- Expert
- Kontakt:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... VZ320.html.
mislim da ima vise sekundara . dva glavna i zastita i ....
mislim da ima vise sekundara . dva glavna i zastita i ....
-
- Stariji član
slikacu druze na primaru ima 4 izvoda a na sekundaru 5 izvoda jedan na primaru uopste nije spojen a ova tri su za razliciti napon 230 i 240 volti takav ima preklopnik a na sekundaru imaju tri izvoda koji su sa debljom zicom a dva sa tanjom zicom iz trafoa
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Tu negde ti je termicki, izmedju tih sto nisu spojeni. Slikaj pa da pokusam da se setim.
Mozes i sam da eksperimentises. Najprostiji i najsigurniji nacin je da zalemis sijalicu od 100W na red sa 220 i onda ne brines da li si pogresio. Mozes da je zalemis i na mestima gde sumnjas da ti je postavljen termicki osigurac. Slikaj da vidimo kako to izgleda. Takodje probaj da provalis na kom izvodu ti dolazi lak zica a na kom ti je zajedno sa lak zicom zalemljena i nozica osiguraca. On obicno ima malo deblju zicu i uvek je kalaisana za razliku od lak zice koja je izvod kalema.
Mozes i sam da eksperimentises. Najprostiji i najsigurniji nacin je da zalemis sijalicu od 100W na red sa 220 i onda ne brines da li si pogresio. Mozes da je zalemis i na mestima gde sumnjas da ti je postavljen termicki osigurac. Slikaj da vidimo kako to izgleda. Takodje probaj da provalis na kom izvodu ti dolazi lak zica a na kom ti je zajedno sa lak zicom zalemljena i nozica osiguraca. On obicno ima malo deblju zicu i uvek je kalaisana za razliku od lak zice koja je izvod kalema.
-
- Expert
Broj zavoja/45 i dobiješ napon.
Došao je u šlus primar zbog šlusa u Sec. (Izlaz-grec itd.) a oni stavljali žicu da ne izgori.
I nisi napisao što je u izlazu pa kako znati koji napon.
Postavi šemu pa ćemo lako pomoći.
Koliko napona na Sec. ima :?: :mrgreen:
Došao je u šlus primar zbog šlusa u Sec. (Izlaz-grec itd.) a oni stavljali žicu da ne izgori.
I nisi napisao što je u izlazu pa kako znati koji napon.
Postavi šemu pa ćemo lako pomoći.
Koliko napona na Sec. ima :?: :mrgreen:
-
- Expert
- Kontakt:
viklovanje kosta oko 30e . onaj ko radi to zna posao da ti napravi takav isti u brucu. imaju masine ide to brzo.
-
- Expert
Moram se nadovezati na temu sa malim ispravkom.....naime premotao sam puuuno trafoa ...mrežnih, svuda u literaturi stoji izračun kvadratura jezgre/45 kako kolega reče, ali iz prakse tvornički trafoi idu sa izračunom /33...
Savjet kolegi.. vidi za koji napon su elektroliti u ispravljačkom djelu pa od toga napona dvije trećine je napajanje...onako, odokativno....mada tu postoji "standard".. 2x 16...18..32....36..42...50 V
Savjet kolegi.. vidi za koji napon su elektroliti u ispravljačkom djelu pa od toga napona dvije trećine je napajanje...onako, odokativno....mada tu postoji "standard".. 2x 16...18..32....36..42...50 V
-
- Stariji član
Ti Zoka nista ne kontas ja sam samo trazio po semi koji su naponi na izlazu trafoa samo to i nemoj nikoga da vredjas i stvarno mislis da neki majstor,ali evo rijesio sam pojacalo ubacio trafo 2x24 volta i sa jos sitnih prepravki pojacalo radi extra toliko o tvojim komentarima.RIJESENO svima ostalima puno hvala i veliki pozdrav