[RIJEŠENO] Pojacalo Technics model su-vz320 problem trafo

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
amer.h
Stariji član
Stariji član
Kod ovog pojacala je izgorio trafo,a nemogu da nadjem nigdje semu za ovo pojacalo.Pretpostavljam da je na sekundaru 2x24 volta ali nisam siguran,pa ako neko zna neka pomogne.lijep pozdrav
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
A jel si probao da mu nađeš termičku zaštitu na namotaju? Tehnics je to projektovao da nikad ne izgori :)
Ja mu nikad ne kopam po namotajima, uvek mu nadjem izvode na nozicama. Kod Tehicsa uvek ostave izvode na trafou. Ako se ne snadjes i ako ti nije poznato, slikaj pa cemo da ti objasnimo.

http://www.inczedy.eu/WEBSET_PICTURES/275/TMC_C1.JPG
dell
Expert
Expert
Kontakt:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... VZ320.html.
mislim da ima vise sekundara . dva glavna i zastita i ....
amer.h
Stariji član
Stariji član
slikacu druze na primaru ima 4 izvoda a na sekundaru 5 izvoda jedan na primaru uopste nije spojen a ova tri su za razliciti napon 230 i 240 volti takav ima preklopnik a na sekundaru imaju tri izvoda koji su sa debljom zicom a dva sa tanjom zicom iz trafoa
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Tu negde ti je termicki, izmedju tih sto nisu spojeni. Slikaj pa da pokusam da se setim.
Mozes i sam da eksperimentises. Najprostiji i najsigurniji nacin je da zalemis sijalicu od 100W na red sa 220 i onda ne brines da li si pogresio. Mozes da je zalemis i na mestima gde sumnjas da ti je postavljen termicki osigurac. Slikaj da vidimo kako to izgleda. Takodje probaj da provalis na kom izvodu ti dolazi lak zica a na kom ti je zajedno sa lak zicom zalemljena i nozica osiguraca. On obicno ima malo deblju zicu i uvek je kalaisana za razliku od lak zice koja je izvod kalema.
Zoki
Expert
Expert
Svi imaju termičku zaštitu.
Ohmetar u ruke.
amer.h
Stariji član
Stariji član
Nista drugovi primar izgorio raskopao sam ga.Musterija kaze da mu je nekoliko puta mijenja osigurac dok skroz nije crkao.Moze li mi neko reci napone sa sekundara ovog pojacala da nadjem drugi trafo
Zoki
Expert
Expert
Broj zavoja/45 i dobiješ napon.
Došao je u šlus primar zbog šlusa u Sec. (Izlaz-grec itd.) a oni stavljali žicu da ne izgori.
I nisi napisao što je u izlazu pa kako znati koji napon.
Postavi šemu pa ćemo lako pomoći.
Koliko napona na Sec. ima :?: :mrgreen:
dell
Expert
Expert
Kontakt:
viklovanje kosta oko 30e . onaj ko radi to zna posao da ti napravi takav isti u brucu. imaju masine ide to brzo.
amer.h
Stariji član
Stariji član
Nema na sekundaru nikako napona zato sto je primar izgorio,mene zanima samo napon koji bi trebao biti na sekundaru,a semu nisam mogao naci, samo uputsvo za upotrebu sam nasao,a ne isplati se premotavati
Zoki
Expert
Expert
A opet nisi napisao što imaš u izlazu.
Tupiš po svoju i ne razumiješ se baš ništa u ova što radiš.
Nisi naše struke.
Daj to u servis da ti netko to popravi.
Skrati sebi i nama muke.
ursuss
Expert
Expert
Moram se nadovezati na temu sa malim ispravkom.....naime premotao sam puuuno trafoa ...mrežnih, svuda u literaturi stoji izračun kvadratura jezgre/45 kako kolega reče, ali iz prakse tvornički trafoi idu sa izračunom /33...
Savjet kolegi.. vidi za koji napon su elektroliti u ispravljačkom djelu pa od toga napona dvije trećine je napajanje...onako, odokativno....mada tu postoji "standard".. 2x 16...18..32....36..42...50 V
amer.h
Stariji član
Stariji član
Ti Zoka nista ne kontas ja sam samo trazio po semi koji su naponi na izlazu trafoa samo to i nemoj nikoga da vredjas i stvarno mislis da neki majstor,ali evo rijesio sam pojacalo ubacio trafo 2x24 volta i sa jos sitnih prepravki pojacalo radi extra toliko o tvojim komentarima.RIJESENO svima ostalima puno hvala i veliki pozdrav
Zoki
Expert
Expert
Nikoga ne želim vrijeđati.
Postavio si amatersko pitanje: :lol:
urssus
Znam to.
Zato se griju.
Tata Tesla me ovo učio;
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ursuss
Expert
Expert
Jasno, samo sam naveo primjer iz prakse...jer prebrojavanjem namotaja tvorničkih trafoa dolaziš do koeficijenta 33....
Odgovori