Samsung SR-S22FCT

Forum za servisiranje bele tehnike
bobi_dunkel2
Dvokrilni frižider , nakon 18 god počeo zezati. Nakon što postigne temperaturu neće se ponovno upaliti.
Odspojim ga sa stuje,spojim ponovno i pokrene se te radi ok dok ne postigne temperaturu.

Na drugom forumu sam vidio da trebam provjeriti grijač defrosta , jedan je bio u prekidu, jedan OK.
Stavio drugi , nije pomoglo. Na drugom forumu rekli da provjerim ventilatore i senzore.
Ventilatori su OK. Ok mene su AC nisu BLDC. Sva 4 senzora dogovaraju otporima u tablici.
Matična izgleda ko nova.
Problem sam privremeno riješio na sljedeći način: wifi prekidac sa temp senzorom.
Kad osjeti da raste temp samo prekine stuju na 10 sec.

Sumljam na matičnu ali nema baš puno podataka na netu. Trazio sam fimware na remont-aud
ali ništa nema za Samsung. Ne vole ga :?

P.S. Ovo mi je novi user jer se sa starim ne mogu prijaviti , pisao sam Admin-u ali ne dobih nikakav odogovor.

Sorry na duzem postu, nisam odavno bio na forumu jer radim totalno duge stvari...

Pozdrav,
bobi
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Zamijenite relej kompresora na matićnoj ploći

Mislim da je relej 12 V / 16 A

Novi rele i ima da radi ko švicarski sat :D
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
bobi_dunkel2 je napisao/la: 13 pro 2024 13:08
P.S. Ovo mi je novi user jer se sa starim ne mogu prijaviti , pisao sam Admin-u ali ne dobih nikakav odogovor.

Sorry na duzem postu, nisam odavno bio na forumu jer radim totalno duge stvari...

Pozdrav,
bobi
Probajte se sada logovati na stari user
bobi_dunkel
Stariji član
Stariji član
Jimmy,
Hvala na pomoći. Stari user opet radi. ;)
Relej na poloči je izgleda ok ali reley na samom motoru izgleda nije.
To je ovaj: J531Q34E . Naručio drugi. Javim kad stigne.

Pozdrav,
bobi
bobi_dunkel
Stariji član
Stariji član
Evo nakon dužeg vremena frizider riješen. Problem je bio u grijačima defrosta.
Da nisam nabasao na ovu stranicu ne bih riješio problem: https://www.data-chip.ru/viewtopic.php?t=2286
i ovu : https://www.elremont.ru/holod/fz_eng/fr_rem26.php
Frižider ima 4 grijača, 4 senzora temperature, 2 termo prekidača.
Grijači su spojeni paralelno a termo prekidači u seriju sa grijačima. Kad se mjeri otpor sa strane matične prema grijačima
na R-def (frižider) treba biti oko 0.6Kohm , na F-def (ledenica) treba biti oko 0.8Kohm. Kad se mjere samo grijači vrijednosti su F-def: grijač defrost-a 0.5Kohm , grijač F-def kadice 1.8Kohm. R-def: grijač defrost-a 0.5Kohm , grijač R-def kadice 2.2Kohm.
Odgovori