Potrebna šema STAROG TV sa lampama
-
- Stariji član
Potrebna mi je šema starog TV sa lampama Ei Niš "OTELO" TV8708. To je onaj TV sa metalnom šasijom i tri manje štampane pločice ( Vertikala sa PCL805, H. Oscilator sa ECH84 i treća pločica tonska -video izlaz sa PCL86,PCL84 i ECH84). Stariji majstori verovatno znaju o čemu je reč pa ih molim za pomć u vidu šeme.
-
- Expert
Stavi sliku te shasije, lakse cemo se snalaziti .
-
- Stariji član
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Najmanje 100 takvih sam prosle godine preselio na otpad
http://oi46.tinypic.com/2dak5d0.jpg
Pogledacu za semu jer seme nisam preselio :)
http://oi46.tinypic.com/2dak5d0.jpg
Pogledacu za semu jer seme nisam preselio :)
-
- Expert
He he, koliko je stari zabavio domacica uz ove televizore . U to vrijeme je se najvise popravljalo kod kuce a u servis dolazili kriticni problemi ?
-
- Expert
Kreni pjeske polako . Imas ta dva elektrolita a u njima imas 3u1 elektrolit . Na njima trebas imati istomjerni napon . Imas zastitne otpore imas diode koje ispravljaju napon, dalje mjeri , koristi logiku . Posto je malo to stojalo premjeri kapacitete tih mreznih elektrolita a u njima mislim da imas po tri elektrolita , mjeri i nastavi dalje .
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Dobra ideja,nisam ih sve bacio...imam jos.Za pumpicu isecem sa onog sesira VN kabla i to traje dugo :)ursuss je napisao/la:Jimi..Jimi...trebao si iz starih lampaša skinuti ono silikonsko crijevo što je išlo sa PL500 I DY elektronke jer je IDEALNO za staviti na pumpicu za usisavanje cina..... :cry: :cry: :cry:
-
- Super Moderator
- Kontakt:
To sa šešira traje baš dugo, ali ono silikonsko tanko je savršeno za to. Preciznije je, malo telo, mala rupa :D
-
- Stariji član
Može te mi poslati na kolbata@neobee.net. Već sam dobio ovakvu jednu šemu ali je iz dva dela pa se na sastavu neki elementi ne vide. Ako je vaša bolja pošalji te mi je. Unapred Hvala.
Imam sve napone na elektrolitima (ona dva velika četvorostruka elka). Nedostaje napon +6 koji se dobija sa VN trafoa. On se dobije tek kada proradi visoki napon ali nema visokog napona. Na oscilatoru ECH84 imam sve napone (malo je smanjen napon na katodi umesto 3,4 ima 2,9 v) na nožici 2 PL500 ima -50v i na šestici oko 160v. Probao sam da zamenim PL500 i PY88 i skinu kapicu sa DY lampe ali i dalje ne dobijam VN. Pošto u TV-u ima dve ECH84 zamenuo sam im mesta za probu ,pošto nemam ispravne ove lampe, ali bez uspeha. Šta još mogu ispitati i proveriti?
Imam sve napone na elektrolitima (ona dva velika četvorostruka elka). Nedostaje napon +6 koji se dobija sa VN trafoa. On se dobije tek kada proradi visoki napon ali nema visokog napona. Na oscilatoru ECH84 imam sve napone (malo je smanjen napon na katodi umesto 3,4 ima 2,9 v) na nožici 2 PL500 ima -50v i na šestici oko 160v. Probao sam da zamenim PL500 i PY88 i skinu kapicu sa DY lampe ali i dalje ne dobijam VN. Pošto u TV-u ima dve ECH84 zamenuo sam im mesta za probu ,pošto nemam ispravne ove lampe, ali bez uspeha. Šta još mogu ispitati i proveriti?
-
- Stariji član
Uspeo sam da pokrenem TV. U pitanju je bila PY88 lampa koja je bila neispravna i ona koju je bila i ona koju sam probao polovnu. Stavio sam umesto PY88 PY81 mislim da to može. Sada sam dobio čist raster bez snega i jako brujanje iz VERTIKALNOG izlaznog trafoa. Iako je na prvi pogled TV bio očuvan i malo popravljan kao i kompletan ipak on soji van upotrebe veoma dugao pa ima još dosta stvari koje su od stajanja propale. Zahvaljujem se svima na pruđenoj pomoći a ja ću polako probati da TV sredim kada mi vreme dozvoli.