sharp70ds05s-ne starta

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Radovi
Expert
Expert
tv dosao sa crknutim buh515,zamijenjen sa bu2522 i elektrolit 330mikro medjutim nece da prostarta.naponi iz mreze dobri a kad ukljucim start daje vrlo malo varnice na trafou.mijenjan vn trafo,otklonska,pobudni tranzistor,kontrolisao blokove,nista ne pokazuje kratki spoj(vertikala i tonski dio).da li je neko imao ovakav problem ili ima neku ideju
Zoki
Expert
Expert
Mislim da mora biti BUH 515/517
Koji je to elko 330uF ??????? ima ih više na šasiji.
Zavojnica na "B" BUH_a u šlusu-probija BUH.
-15V Elko ?????
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Kod tih sasija obavezno promeniti sve elkose u sekundaru mreze,taj kod pobudnog tranzistora od 330 mf si vec promenio,Ubaciti originalni BUH515,proveriti ili zameniti tu zelenu zavojnicu ispod BUH-a,proveriti ili bolje zameniti te BC tranzistore,Proveriti fet tranzistore u vertikali,prelemiti sve sumnjive lemne tacke.(za opravku jedna od najlosijih sasija)Kad sve to uradis ako i dalje ne startuje,zagrej je malo jer te ne vole hladnocu :)
Pozdrav
Radovi
Expert
Expert
probao sam i sa buh515,mijenjao i bc tranzistore u sekundaru,a znam i za tu boljku na otklonskoj ali nece,elektroliti dobri
hajro60
Expert
Expert
ja bi jos probao sa starom metodom da budes siguran da radi mreza zakaci sijalicu pozzzzzz
Radovi
Expert
Expert
Naravno,nisam pocetnik da ubadam a nisam ni lijen da nisam svasta ispitao ali nemam ni previse vremena da izgubim na jednom tv-u koji i nije toliko vrijedan.Svrha foruma valjda i jeste da podijelimo iskustva a svako je nekad imao neku zackoljicu koju je rijesio
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Prilikom starta treba da se upali zelena led,u momentu kad se upali trebalo bi da proveris osciloskopom ili nekim digitalnim instrumentom oscilogram na bazi BUH-a.Verovatno ga nema ili mu je amplituda isuvise slaba.Proveri napone na TDA8844 i meri oscilogram na pinu 40(h-out) i isprati tu liniju sve do baze BUH-a.(moguce je neispravan tda8844)proveriti +8v na pinu 12 i 37
Proveriti +5v kojiim se napaja procesor i eeprom.(imao sam slucaj da nije hteo da startuje zbog neispravnog sadrzaja eeproma)
Kao sto je vec ranije navedeno opteretiti sijalicom da bi se uverio da je mreza ok.
To je kao sto sam vec naveo jedna od "teskih"sasija koja oduzima puno vremena i zivaca ali je resljiva.
Pozdrav.Jimmy
Odgovori