Postovane kolege, kakvo je vase iskustvo oko ovog detektora . Dali je moguce da ce policijski radar otkriti da ga prati detektor i u tom slucaju policija zaustavi vozilo . Nemam iskustva sa ovom tehnikom pracenja .
jedan detektor link :
http://www.ebay.ie/sch/Vehicle-Parts-Ac ... E+DETECTIO
Detektor radara
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Kod nas ti je vec nekoliko godina zakonom strogo zabranjeno koriscenje detektora, tako da su nam slaba iskustva :D Tacnije, koriscenje radar detektora se kaznjava obaveznom zatvorskom kaznom :D
Licno ne verujem da radar moze da otkrije detektor, jer detektor je samo prijemnik svetla i nista ne emituje. A prijemnik svetla je i oko, na primer. Laserski radar salje snop koji je veoma tanak i nesto sumnjam da ga detektor moze videti. Sa onim K15 radarima koji su slali radio signal je bilo jednostavno uloviti ga. Za laserski treba opticka vidljivost, a tada je vec kasno da te upozori.
Licno ne verujem da radar moze da otkrije detektor, jer detektor je samo prijemnik svetla i nista ne emituje. A prijemnik svetla je i oko, na primer. Laserski radar salje snop koji je veoma tanak i nesto sumnjam da ga detektor moze videti. Sa onim K15 radarima koji su slali radio signal je bilo jednostavno uloviti ga. Za laserski treba opticka vidljivost, a tada je vec kasno da te upozori.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Moje misljenje u vezi pitanja je da sam policijski radar to ne moze da otkrije jer i nije konstruisan za to.Namena mu je merenje brzine vozila koja se krecu.To bi mogao da otkrije neki drugi uredjaj i to jedino u slucaju da taj Detektor radara emituje neki signal.Koliko je meni poznato,ti uredjaji ne emituju nego su prijemnici-detektori laserskog snopa i kao takve ih je nemoguce otkriti.
Pozdrav
Pozdrav