CCFL TESTER
-
- Super Moderator
Ja nekoristim ccfl tester nego sam napravio kapacitivni clan na sondu osciloskopa i merim amplitudu, ako je cev neispravna onda je amlituda 3x veca nego ostali, a ako je trafo onda je amplituda 3x manja, ovo je najbrze testiranje, i ako ova metoda neda rezultate tek onda stavljam spolja drugu cev za probu... sa drugim inverterom mozes da proveris cev ali na tom inverteru ti je iskljucena zastita i zbog toga nije pouzdan (da sad nepisem zasto), ima tu jos dosta toga ali ovo je najprostije resenje. pozz
-
- Expert
- Kontakt:
Kolega kidloco ako nije tajna (a bice da je)napisi kako :?: Pozzz
-
- Expert
nije tajna, imam lampi svih vrsta, dimenzija i sa raznoraznim konektorima i svakih oko 10 komada godinama sakupljane iz rashodovanih lcd televizora, monitora itd... pa kad sumnjam u lampu nakačim ispravnu iste dimanzije i pratim ako se ponovo pali zaštita prelazim na sledeću i tako dok ne nađem neispravnu ... testiranje traje na monitorima oko 2 min a na televizorima oko 5 minuta i nikad nisam omanuo... naravno ovo radim samo ako sam 100%siguran da je sve do lampi ispravno ...eto jedan način kako da istestirate lampe...pozzz