Postovane kolege evo jedno pitanje za kolege koji se bave printerima i slicnim problemima . Imam kolegu koji radi kod nas u opstinskom sudu i imaju jedan problem . Kad mijenjaju tonere moraju mijenjati i chip koji kosta oko oko 40 eura . Posto imaju vise tih tonera , dali je moguce taj chip ponovo programirati da radi . On odbrojava listove kopiranja i kad istekne odredjen broj listova i kad mijenja toner mora ponovo stavljati novi chip . Da vidim razmisljanje . Evo postavit cu i stranicu kakav izgleda taj chip i printer u koji se postavlja , lijep pozdrav !
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2069226.html
Regeneracija tonera Lexmark T650
-
- Expert
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 04 lis 2013 13:34, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: dodat naziv uredjaja
Razlog: dodat naziv uredjaja
-
- Expert
Chip ,mislim da se ne moze programirati,ali sa jednim chipom moze dosta kopija da se uradi.
Mozda je problem kao kod HP stampaca.Kod njih imaju senzori koji registruju da je toner prazan i odmah se blokira chip.
Kada se toner napuni,to radi malo,prah se skupi na jednu stranu i senzor kaze da je prazan i odmah blokira chip.Prah koji stavljaju u vecini slucajeva nije kao originalni i on se grudva na jednu stranu tonera.
Ja sam licno bacio 80 evra na eksperimente sa HP stampacem.Stavim novi chip na prazan toner,uradi jednu ili dve kopije i kaze da je toner prazan.Posle toga chip je neupotrebljiv.
U principu je najjeftinije kupiti nov dobar toner bez obzira na cenu,imace najvise kopija.
Unapred se ogradjujem kako je to kod Lexmarka,mada njihovi stampaci za kucnu upotrebu su decije igracke prema HP-u.
Pozdrav!
Mozda je problem kao kod HP stampaca.Kod njih imaju senzori koji registruju da je toner prazan i odmah se blokira chip.
Kada se toner napuni,to radi malo,prah se skupi na jednu stranu i senzor kaze da je prazan i odmah blokira chip.Prah koji stavljaju u vecini slucajeva nije kao originalni i on se grudva na jednu stranu tonera.
Ja sam licno bacio 80 evra na eksperimente sa HP stampacem.Stavim novi chip na prazan toner,uradi jednu ili dve kopije i kaze da je toner prazan.Posle toga chip je neupotrebljiv.
U principu je najjeftinije kupiti nov dobar toner bez obzira na cenu,imace najvise kopija.
Unapred se ogradjujem kako je to kod Lexmarka,mada njihovi stampaci za kucnu upotrebu su decije igracke prema HP-u.
Pozdrav!
-
- Expert
Kolega , stavio sam link i to je taj printer i chip o kejem se prica, pozdrav