Producer/Proizvođač : LG flatron
Model No/Oznake modela : w1946s-bf
FCC ID : bejw1946sw
ploča : AIP-0198
Lcd display/Panel : 17"
Power supply(SMPS) ic : 3br1765jz g1001lop
Ic kolo smd za disply driver controller ccfl : mps1002 mp10072s
Opis kvara :
Monitor ima stby, starta pri paljenju kompjutera,nakon 2 sec nestane sve na ekranu,pa se opet pojavi slika, tako se ponavlja sve do pojave logo Windows .Nakon toga slika nestane i vise se ne pojavljuje. Naponi su dobri,stabilni.Kondenzatori menjani. Imao sam istu manifestaciju kvara sa samsung monitorom(940n),na kojima je ovo cesta pojava i skidanjem one diode se resi ta zastita…
Da li je neko imao ovakav problem I na lg, I da li se na slican nacin moze resiti ? Ili je kod njih neki drugi problem…mozda lampa.
Pozdrav svima.
[REŠENO]Monitor LG flatron w1946s gasi se
-
- Stariji član
Zdr. bash kod ovog modela nemogu da tvrdim da jesam imao slucaj,ali probaj i eliminiraj dal su neonke u redu isto i invertor.
Ako imas rezervne neonke probaj a bilo bi dobro da nakacis uni inverter da vidis kako se ponasa samo skloni 12v do ovog integrisanog inv....
Jer simprom asocira na te 2 stvari. pozz
Ako imas rezervne neonke probaj a bilo bi dobro da nakacis uni inverter da vidis kako se ponasa samo skloni 12v do ovog integrisanog inv....
Jer simprom asocira na te 2 stvari. pozz
-
- Expert
Da dodam samo da svaki put tako radi kad se startuje masina, odma (posle par sek) ili kasnije, problem je isti.
Nemam neonke,probacu da posudim mada mi kolega nije blizu... a ne znam koliko ce mi vlasnik dati "prostora". Jer juce sam primio monitor a danas vec zove drugi put,hitno mu je zbog igrica! Kolega gde moze da se nabavi uni inverter ako nije problem?
Nemam neonke,probacu da posudim mada mi kolega nije blizu... a ne znam koliko ce mi vlasnik dati "prostora". Jer juce sam primio monitor a danas vec zove drugi put,hitno mu je zbog igrica! Kolega gde moze da se nabavi uni inverter ako nije problem?
-
- Stariji član
cao
Pa ja iskreno uvek uzimam tu gde mi je najblize u Pozarevcu a tu je AVS elektronik i on kosta 10eur
pogledaj na google ima i kontakt tel i mail.
ps. ja kad je tako knap vreme dam neki stari crt da se posluzi dok da resim problem.
a za da probas neonke najgora var. ako te ne mrzi a imas kod sebe drugi monitor raspakuj i pored ovog samo ubodi ispravne bez da ih skidas znaci priblizi ceo panel taman tolko kolko da probas par minuta ali ako te ne mrzi....da ne bi kupovao uniinverter ali on je neophodan bar meni..
pozzz
Pa ja iskreno uvek uzimam tu gde mi je najblize u Pozarevcu a tu je AVS elektronik i on kosta 10eur
pogledaj na google ima i kontakt tel i mail.
ps. ja kad je tako knap vreme dam neki stari crt da se posluzi dok da resim problem.
a za da probas neonke najgora var. ako te ne mrzi a imas kod sebe drugi monitor raspakuj i pored ovog samo ubodi ispravne bez da ih skidas znaci priblizi ceo panel taman tolko kolko da probas par minuta ali ako te ne mrzi....da ne bi kupovao uniinverter ali on je neophodan bar meni..
pozzz
-
- Expert
Sutra dobijam lampe za probu pa cu da vidim kako rade... Razmisljao sam i o soluciji da moj monitor otvaram al je benq i 22" pa nisam bio siguran dal ce to moci tako i dal ce odgovarati... A iskreno, zaboravio sam da ponudim crt monitor, imam ih dva stoje i kupe prasinu.
Hvala felix na odgovoru. Javljam ako nesto resim... Poz
Hvala felix na odgovoru. Javljam ako nesto resim... Poz
-
- Expert
Reseno.
U pravu si bio,problem je pravila neonka i to gornja.
Hvala felix jos jednom na pomoci!
Poz.
P.S. Ne znam da li je potrebno izmeniti u naslovu ili izbrisati "zastita" da ne bi bilo zabune... Ostaje na moderatoru...
U pravu si bio,problem je pravila neonka i to gornja.
Hvala felix jos jednom na pomoci!
Poz.
P.S. Ne znam da li je potrebno izmeniti u naslovu ili izbrisati "zastita" da ne bi bilo zabune... Ostaje na moderatoru...