[ODUSTAO] Samsung NP305V5A nema slike

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
GIPI
Expert
Expert
Pozdrav, problem sa ovim laptopom je kada upali cuje se ventilator i gore prednje lapice al nema slike i neradi poz osvjetljenje

pro-Samsung
mod- .NP305V5A
kiro
Stariji član
Stariji član
Otkaci HDD pa probaj
boki1979
Expert
Expert
Ne znam jesam li te dobro shvatio,ali jesi li probao osvijetliti displej nekim pomoćnim svjetlom da vidiš ima li slike,ako jesi onda provjeri vezu između matične i displeja.
GIPI
Expert
Expert
Nema ni kad se osvjetli displej, mislim da nije do displeja jer neradi mi ni vga izlaz kad spojim drugi monitor ,
obicno ako je flet ili nesto oko displeja onda vga izlaz radi.
ursuss
Expert
Expert
mislim da ne radi grafička, ako ima( vjerojatno ima) vga izlaz priključi na monitor,ako ni tamo nema predstoji "podgrijavanje grafičkog čipa " ili zamjena matične ploče....-grafičke.
ranes
Expert
Expert
Kolega sta smatras pod "podgrijavanje grafičkog čipa " Da bi se skinula grafika potrebno je zagrejati je na min 217 C ako je lead free a sigurno jeste.Izlagati cip tolikom termickom soku a ne skinuti ga i ne menjati kuglice bila bi prava steta.Pojedini kontakti ispod cipa pocrne i jedva se ociste tako da samo zagrevanje cipa nigde nije dovelo do trajnijeg resenja.Maksimum mesec dana.Zamislite izvarnicio kontakt na vn.transformatoru a mi samo zagrejemo stari tinol.Koliko ce to raditi dok se ne ocisti i ponovo ne zalemi.Isto se desava i sa grafikom samo sto se to ovde ne vidi dok se ne skine.Manite se fenova,mikrotalasnih i sl.gluposti tako se samo upropasti i ono sto se moglo popraviti.
GIPI
Expert
Expert
Odustao,uredjaj vracen stranki.
Pozdrav.
Odgovori