Proizvodjac:Seg[ODUSTAO]
Model:CT 7700
Model chassis:11AK19PRO
PCB Nr:
MCU:Vestel 19V1 OST(naljepnica)
Eeprom:24LC08B
Vertikala:TDA 8351
Video:TDA 8843 2Y
Audio:TDA 2615
SMPS:MC 44603P
FBT(VN trafo):1342.0006 (HR 8029)
Tuner:-
Opis kvara:Stranka kaže ugašen navečer.ujutro ne može startati.
Po pregledu ustanovljeno da je dio štampe progorio,veći dio saniran,zatim zamijenjeni MC 44603P,tranzistor 6N60,zaštitni otpor 2,2oma/5w.Sada imam problem na dva mjesta u primaru mreže,jer je temperatura oštetila odozdo štampu a odozgo sitonatpis pa molim kolege da okače šemu ili ako imaju sliku primarnog dijela šasije slikane odozdo kako bi sa sigurnošću dovršio krpljenje iste.Šeme 11AK koju imam ne odgovara pa mi nije od pomoći.
[ODUSTAO] SEG CT 7700 (mreža ne starta)
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Da nije ovakva?
http://forum.iwenzo.de/reparatur-fernse ... 16671.html
http://forum.iwenzo.de/reparatur-fernse ... 16671.html
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Kolega jimmy to je ta,pokrpio sve, sada dobije blinkanje zelene pri uključenju a ova greška je inače njihova bolest.Provjeriti ću opet sve pasivne i aktivne elemente, a probaću i start bez eeproma jer dosada sam pri ovoj grešci sa navedenim procesorom u 70 % slučajeva stradanja mreže imao "kaput" procesor.Ali podrobnije dok izvšim ponovni pregled primara i bitni elemenata u sekundaru mreže, pa javim.
-
- Administrator
Moguce je i optokopler ostecen.
-
- Expert
Pregledao kompletan primar pronašao diodu BA 159 koja je curila,zamijenjena,u sekundaru zamijenjen optokapler,TL 431,tv starovao i radio 2-3 minute tranzistor 6N60 se počeo pregrijavati i eksplodirao.Na kraju sumnja ostala na čoperu,zamijeniću ga pa javljam rezultat.
-
- Administrator
Ne verujem da je čoper,pre ce biti da nije pravilan impuls na fetu.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Expert
Provjeri rad oscilatora mreze, pasivnii elementi promijene vrednost, ili sam kvalitef Fet tranz.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ne verujem da je problem 6n60 posto sam ih imao baš sumnjivog izgleda i svi su bili dobri. Nisam naišao na lošu seruju kao što mi se dešavalo sa BUZ90. Pregledaj ponovo taj deo ploče što ti je spaljen, možda si nešto propustio. Zameni svaki elemanat u tom delu jer ga je temperatura verovatno ostetila. Promeni i špic kondenzator na fetu. Ne znam tačno koji deo ti je goreo ali ne verujem da je od toga stradao čoper ili je to oštetilo njega pošto se to sve izdešavalo na st.by.
Ja u zadnje vreme izvadim ptc pa mrezu testiram uz pomoc sijalice na red. Stavim od 100w umesto osigurača, za manje TV-e pa ako se brzo usija a fet bude hladan dodam još jednu od 60W ili stavim od 200w. Tako izbegnem da mi mreza pukne i spasim fet. Kad zakoči, sijalica zasija punom snagom i odmah ga iskljucim.
Ja u zadnje vreme izvadim ptc pa mrezu testiram uz pomoc sijalice na red. Stavim od 100w umesto osigurača, za manje TV-e pa ako se brzo usija a fet bude hladan dodam još jednu od 60W ili stavim od 200w. Tako izbegnem da mi mreza pukne i spasim fet. Kad zakoči, sijalica zasija punom snagom i odmah ga iskljucim.
-
- Expert
Kolega tvzmaj je dao dobru ideju kolegama kako da probaju mrezni deo u primaru da ne bi spalili tranzistor i ostale delove inace kako ja to radim mnogo prostije prikljucim tv kada popravljam mrezu na regulacioni trafo ,a sijalicu na +B sekundara i polako dizem napon na regulacionom transformatoru i pratim sijalicu i sve vidim ako ne ide tu su unimer i osciloskop da pomognu