weg lcd tv FL3205 problem sa slikom

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav kolegama!
Tv je stigao sa napirenim elektrolitima u mrežnom stepenu, nakon zamjena utvrđeno je da ne radi napajanje 12 i 24V, zamjenom chipa smd L6599 naponi dobri sve radi ali je problem sa slikom-kao na slici, proban prazan dump 24c64 problem ostaje....Napominjem da anomalija nije na istom mjestu već kretanjem npr. lica ista se pomjera kao i scena, znači nije oštećeno na panelu...smanjenjem ili povećanjem kontrasta, boje,oštrine, svjetla ništa se ne dešava sa anomalijom...da izludiš.. i još nešto u meniju...sitna slova ( to nije slikano) su pola u hijeroglifima....
Pomagajte izgubio sam jaaaaako puno vremena i živaca....i ostao bez ideja..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Televizor za koji uopšte nema podataka,jedino se spominje ovde i na Orbitu i to su tvoje teme.Ja sumnjam na T-Con.
Trebao bi da ga skineš i da pogledaš koji je model jer je moguće da je eeprom sa T-Cona pobrljavio zbog loše mreže.
Napiši model Matićne ploce,T-Cona i Displeja da se pogleda u kojim se još lcd tv pojavljuje pa da se nadje servis manual.
Pozdrav.Jimmy
ursuss
Expert
Expert
Zahvaljujem na odgovoru.. da moja je tema u orbitu...ali rešenja nema, danas sam se ponovno patio sa njim, ali bez uspjeha...ipak još jedno saznanje ne radi niti teletexta....u svakom slučaju poslikam pa postavim..nedo bog nekome još ovakvu grešku..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Još da se proba e servis meniju ako se na osnovi podataka sa matićne ploće nadje naćin ulaska.
Pozdrav
ursuss
Expert
Expert
Hvala kolega na savjetu idem tražiti...pa pokušam...a rezultat naravno objavim..
Svako dobro želim...
ursuss
Expert
Expert
Obratio se telefono, a potom i e-mailom...pomoći nema...
Hvala Jimi E. na pomoći..
Odgovori