e sada da vidimo moze li pomoc iz serijala
ford single cd kw2000
visteon portugal 0259A
part no 6S61-18C815-AH
seria V076709
nadam se pomoci
[ODUSTAO] ford single 6000cd code
-
- Expert
-
- Expert
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
-
- Administrator
Kolega hajro ja sam jedan takav resio ubacivanjem dampa bez koda u 5-pinski eeprom.
Postavicu ti resenje sutra kad odem u servis.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Administrator
Pogledaj dali je procesor TMS470 i ima li pored njega jedan smd sa 5-pina eepromjimmy_electronic je napisao/la:Kolega hajro ja sam jedan takav resio ubacivanjem dampa bez koda u 5-pinski eeprom.
Pozdrav
Ako ima onda cemo ga srediti ;)
Prema podacima iz CarBase znaci da moze,TMS470 i smd eeprom http://obrazki.elektroda.net/4_1274112100.jpg
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Moze i tako,ali je rizicno resenje. Bar tako kazu neki koji su ga probali. Ako mislimo na isto resenje :-)jimmy_electronic je napisao/la:Kolega hajro ja sam jedan takav resio ubacivanjem dampa bez koda u 5-pinski eeprom.
Pozdrav
http://i47.tinypic.com/25z14ba.jpg
-
- Administrator
Nije rizicno jer sam uradio malo drugacije.Postavicu skicu cim odem u servistvzmaj je napisao/la:Moze i tako,ali je rizicno resenje. Bar tako kazu neki koji su ga probali. Ako mislimo na isto resenje :-)jimmy_electronic je napisao/la:Kolega hajro ja sam jedan takav resio ubacivanjem dampa bez koda u 5-pinski eeprom.
Pozdrav
http://i47.tinypic.com/25z14ba.jpg
Pozdrav
-
- Administrator
Prvo što treba uraditi je da se pinovi eeproma sda i scl odvoje od procesora tako što ćemo
skinuti otpore od po 150 oma to jest linije sda i scl..Sada programer podesiti za 24c16 i pinove sda,scl
i gnd sa programatora povezati na 5-pinski eeprom.To su na programatoru pinovi 5 i 6 za sda i scl a masu
programatora(gnd) povezati sa masom Cd-a.Na cd priključiti napajanje 12V i možete početi sa čitanjem
eeproma.Možete sačuvati njegov sadržaj sa svaki slučaj.
Sad snimite na 5-pinski eeprom sadržaj u prilogu,vratite otpore od po 150 oma na njihova mesta i
startujte Cd.Sve je detaljno opisano na slici u prilogu.
Srećan rad.
skinuti otpore od po 150 oma to jest linije sda i scl..Sada programer podesiti za 24c16 i pinove sda,scl
i gnd sa programatora povezati na 5-pinski eeprom.To su na programatoru pinovi 5 i 6 za sda i scl a masu
programatora(gnd) povezati sa masom Cd-a.Na cd priključiti napajanje 12V i možete početi sa čitanjem
eeproma.Možete sačuvati njegov sadržaj sa svaki slučaj.
Sad snimite na 5-pinski eeprom sadržaj u prilogu,vratite otpore od po 150 oma na njihova mesta i
startujte Cd.Sve je detaljno opisano na slici u prilogu.
Srećan rad.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Administrator
Moze i Willem i SeeProg na poziciji za 24c16.
-
- Expert
da obavjestim kolege da sam cio dan cekao covjeka da donese radio i sada mi javlja da je prodao auto(neki svercer) tako da zasada od ovog aparata nema nista zahvaljujem se svima na pomoci i zelim sve najbolje pozzzzzzzz
-
- Administrator
Pravio ražanj a zec u šumi :lol:
-
Postovanje!
Nadovezao bi se na ovu temu posto imam isti ovaj ford6000.Na displeju je pokazivao locked.Uradio sam sve iz uputstva od jimmy-ja i uspeo sam da skinem dump ,i ubacio sam dump bez koda,ali se ipak na kraju nisam radovao na displeju opet locked.Mozda ne moze zato sto je blokiran(zakljucan)?
Nadovezao bi se na ovu temu posto imam isti ovaj ford6000.Na displeju je pokazivao locked.Uradio sam sve iz uputstva od jimmy-ja i uspeo sam da skinem dump ,i ubacio sam dump bez koda,ali se ipak na kraju nisam radovao na displeju opet locked.Mozda ne moze zato sto je blokiran(zakljucan)?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Administrator
Ja sam taj sa slike zavrsio jer nije bio blokiran,bio je problem code.
U vasem slucaju bi trebalo uraditi sve prema uputstvu sa moje slike ali ne skidajuci otpore koji povezuju
eeprom sa procesorom (SDA,SCL) tako da bi se i procesor resetovao.To su neki od kolega spominjali kao rizicno resenje.
Ostaje na Vama da odlucite dali cete preuzeti taj rizik ili potraziti resenje sa ford lock 13 reset toolom.
(neke sam uspeo da resetujem i bez reset toola pritiskanjem i zadrzavanjem pritisnutog tastera 6 prilikom ukljucivanja)
Pozdrav.
U vasem slucaju bi trebalo uraditi sve prema uputstvu sa moje slike ali ne skidajuci otpore koji povezuju
eeprom sa procesorom (SDA,SCL) tako da bi se i procesor resetovao.To su neki od kolega spominjali kao rizicno resenje.
Ostaje na Vama da odlucite dali cete preuzeti taj rizik ili potraziti resenje sa ford lock 13 reset toolom.
(neke sam uspeo da resetujem i bez reset toola pritiskanjem i zadrzavanjem pritisnutog tastera 6 prilikom ukljucivanja)
Pozdrav.