Philips 28PT7103 Chassis MD 2.22

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
TV ne startuje Hor.stepen.Po uključenju pojavi se zelena led i nakon 5 sec.blinka crvena sto znaci da je u protect zastiti. Mrežni stepen isproveravan svi naponi navedeni
u semi su istovetni,bez bruma.Napon mreze koji pobudjuje Hor.stepen dolazi 148v.na drain Fet IRF 620 ali ne pali fet nema pobude da bih proradila pobuda His.a
Nesto koci.Ono sto sam nasao na Netu po ovom opisu kvara proverio sam C 2418 na col.BU 2520, sam Tr.BU, fet.pobude, EW fet, Vert.izlaz,Prelemljeni kontakti na svim
izvodnim modulima pominje se R3416, R 3609, sve je OK.5V, napon Ok, 8.v, Ok, 25v Ok napon reference od 21v dobije tek kad proradi prek.fet koji napaja His.
Vise ponestalo ideje činjenica je da hor.pobuda od Ic kola TDA 9155- 12.nozica nema izlazne pobude skopirano osciloskopom, na IC kolu prisutni naponi u momentu
startovanja da bih svi naponi posle 5 sec. vratili se na nulu. Crvena St.Bay.dioda flesuje bez odredjenog broja prekida tako da preko diode nema poruke greske.
Zamolio bih postovane kolege ako je neko imao ovakav slican kvar da mi pomogne bio bih zahvalan, mozda sam nesto i propustio da opisem prilikom opisa provere u dijagnostikovanju ali nemoze se sve setiti.
Pozd.hvala unapred.
moso
Expert
Expert
To je kolega odradjeno odmah u prvom kontaktu sa TV sto sam naveo u prvom postu.
Menjan je i Fet, tl 431, opto, vertikala, ostalo je tonski stepen i sam VN trafo mada jos uvek sumnjam da bi to moglo biti, jer
koncepcija TV aparta je tako uradjena da su ugradjene prot.zastite na sve strane koje kontrolisu i potrosnju, i impulsni deo komunikaciju
izmedju pojedinih stepena tako da je bass bass.
moso
Expert
Expert
Mozda sam kolega Lazarevicu ispustio iz vida i taj blok da napisem a vidim da jesam vec i sam neznam sta sam proverio jer evo sada sam i VN trafo skidao
i sa HR instr.merio vidim da pokazuje da je u redu kao na katalogu, i izlazni ic za ton i to sam proverio i nista sve po starom.
Vise neznam sta bih mogao jos isproveravati.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Proveri mrezu pod opterecenjem (sijalicom) da se locira gde koci,mreza ili start h-osc

http://monitor.espec.ws/section1/topic162478.html

http://monitor.espec.ws/files/md2.22-2_594.jpg
moso
Expert
Expert
To sam probao na jedan mguci nacin okacio sijalicu od.80w.na napajanje iz mreze prema prekidackom fetu na elko +150 v. i sijalica za 5 sec.svetli i prestaje
mreza da radi posto nema informaciju od VN dela preko opto elementa, jer meni ne otvara fet za HIS. Ako stavim na BU col. tamo nema napona dok
fet ne provede. Sve mi nekako mirise da je u pitanj pobuda od IC.e TDA 9155. Ili neka zastita.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Jesi li probao bez tranzistora BU2520 da vidis dobije li H impuls na bazi par sekunda.
Probaj i damp,imas ga na linku koji sam postavio.
Taj IRF620 mora da bude original,ima zamena koje ne startuju
moso
Expert
Expert
Probao sam bez tranzistora , a IRF 620 je dobar ali sam stavio 730 mislim da to nije kriticno . Ali isti i sa njegovim i sa ovim isti slucaj..
moso
Expert
Expert
Probao damp isto se desava- Nastavljam dalje ..
Odgovori