Tjuner za analognu i digitalnu tv
-
- Expert
Potreban mi analogno-digitani risiver da bi spojio na Lcd tv koji je donesen iz inostranstva i koji posjeduje samo NTSC sistem.Gledao sam kod nekoliko dobavljaca i oni imaju u prodaji samo dvb t risivere, ali posto zivim u Bosni i nema jos digitalnog signala tako da nemogu musteriji rijesiti problem.Dobro bi mi dosla neka informacija o nekom takvom uredzaju , marka-proizvodzac i model istog, da bi pokusao takvo nesto da nadzem u prodaji....,samo da napomenem da musterija ima u kuci kablovsku televiziju koja radi u analognom signalu..
-
- Expert
Jedino video rekorder koji u sebi ima ugradjen tuner, programe nadjes na video rekorderu i mjenjas ih preko njega, na video rekorderu prebacis sistem na NTSC. Imao sam nekoliko puta taj problem i tako sam ga rijesio. Pozz.
Zadnja izmjena: nerminb, dana/u 08 lis 2014 10:06, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Expert
- Kontakt:
Najeftinije resenje posto se radi za analogni signal po meni je polovan video rekorder koji ima opseg za kablovsku,pa preko skarta u TV.
-
- Expert
Ima, ali mislim da je skupo kao sam djavo. Zove se combo resiver, za zemaljsku tv, satelitsku tv i kablovku tv. A sto se tice digitale u BiH, bice tu iducih godina koliko god hoces, posto sam malo upuceniji u ovo, ali ovdje nije mjesto da se pise razlog, zasto se u BiH ceka na pocetak digitalizacije.
-
- Expert
slazem se sa kolegama da vam je najbolje i najjeftinije resenje vidorekorder,dok se i kod vas ne uvede digitalizacija,onda analogno ti ne treba,uzeces digitalni resiver,kod nas u makedoniju su negde oko 20 eur,sa USB da gledas i filmove,i izlaz preko scarta i HDMI.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
I ja sumnjam da su napravili TV samo za odredjena trzista. Verovatno u servisu moze da se aktivira opcija palnele2222 je napisao/la:Koja marka i koji je tacan model televizora , po drugi put pitam ?
-
- Expert
Koliko sam ja uspeo da vidim u servisnoj dokumentaciji taj KINEZ moze da se zavrsi da radi u PAL sistemu .
U njemu bi trebalo da je mainboard : 40-RSC803-MAD2XG ili pod oznakom 08-RSC8L01-MA300AA .
Ubacivana je ta ploca i u SANYO i mnoge druge.
U njemu bi trebalo da je mainboard : 40-RSC803-MAD2XG ili pod oznakom 08-RSC8L01-MA300AA .
Ubacivana je ta ploca i u SANYO i mnoge druge.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Tema je na pravom mestu i slobodno odgovori.nele2222 je napisao/la:Postavi temu u podforum MULTIMEDIJA/SERVISIRANJE sa uredno popunjenim FORMULAROM i ja cu odgovoriti , ovde nije prikladno jer bi se time krsila pravila.
Ovo je forum za prijemnike.
Kolega nije tražio nikakvu intervenciju na televizoru nego je tražio poseban prijemnik koji bi priključio na LCD a ovo je forum za prijemnike.
Ako želi intervenisati na samom tv-u onda neka postavi novu temu na multimedia sa svim podacima o tv-u i onda idemo dalje.
Pozdrav
atom je napisao/la:Potreban mi analogno-digitani risiver da bi spojio na Lcd tv koji je donesen iz inostranstva i koji posjeduje samo NTSC sistem.Gledao sam kod nekoliko dobavljaca i oni imaju u prodaji samo dvb t risivere, ali posto zivim u Bosni i nema jos digitalnog signala tako da nemogu musteriji rijesiti problem.Dobro bi mi dosla neka informacija o nekom takvom uredzaju , marka-proizvodzac i model istog, da bi pokusao takvo nesto da nadzem u prodaji....,samo da napomenem da musterija ima u kuci kablovsku televiziju koja radi u analognom signalu..
-
- Expert
Ulazak u servisni meni TV-uredjaja da bi se TV prebacio da radi u PAL sistemu ne pripada OVOM delu foruma.
Prema tome OVDE nije mesto da iznesem odgovor o tome kako uci u servisni meni TV uredjaja.
Ako cemo se pridrzavati pravila hajde onda da se tih pravila pridrzavamo svi , ja se pridrzavam i necu da mi se posle moze reci kako sam pogresio u ovom ili onom.
Verovatno ce bas taj ulazak u SM trebati jos kome pa neka to bude uredno slozeno , jer sve je veci broj kineskih NO NAME sasija u novim "odlicnim" uredjajima sa zvucnim imenima po cenama od 200-300eura.
Pozdrav
Prema tome OVDE nije mesto da iznesem odgovor o tome kako uci u servisni meni TV uredjaja.
Ako cemo se pridrzavati pravila hajde onda da se tih pravila pridrzavamo svi , ja se pridrzavam i necu da mi se posle moze reci kako sam pogresio u ovom ili onom.
Verovatno ce bas taj ulazak u SM trebati jos kome pa neka to bude uredno slozeno , jer sve je veci broj kineskih NO NAME sasija u novim "odlicnim" uredjajima sa zvucnim imenima po cenama od 200-300eura.
Pozdrav
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Saćekaj da kolega postavi novu temu sa svim podacima o tv-u na forumu Multimedia servisiranje.
Ovde je bilo reči o kupovini prijemnika a ti sam si skrenuo temu sa kupovine prijemnika na popravak tv-a.
Ovde je bilo reči o kupovini prijemnika a ti sam si skrenuo temu sa kupovine prijemnika na popravak tv-a.
Pozdravnele2222 je napisao/la:Najbolje resenje je napraviti da TV radi bez ikakvih dodatnih "aber kutija" radi u PAL sistemu , ali nigde ne vidim tacnu oznaku TV-a koji pravi problem.