Potrebna mi je mala pomoc, ne razumam se bas mnogo u elektroniku ali kondenzatore znam da menjam.
Imam jedno napajanje koje nije htelo da radi, samo zavrti ventilator i stane. Kad sam otvorio napajanje video sam 3 naduvena kondenzatora pa pretpostavljam da je do toga i pored njih su bila dva kondenzatora kao da su namazana sa necim braon boje, kao da je neko preko njih polio lak sto se koristi za viklovanje motora (tacnije za zicu), a vrlo lako je moguce i da jeste jer je pored tog kondenzatora bakarni namotaj.
No da nesmaram previse, poskidao sam i te kondenzatore sto su premazani. Posto imam unimer za ispitivanje kondenzatora, ispitao sam te kondenzatore sto sam poskidao i jedan taj premazan kondenzator koji je 1000uF 10V (tako na njemu pise) pokazao vrednost preko 1500uF.
Mene interesuje posto je razlika preko 500uF, koliko je to dobro da se vrati nazad?
Ja sam citao na internetu da je tolerisana vrednost +/- 100-200 uF, ispod toga i preko toga da nevalja.
P.S. Najverovatnije ce to napajanje zavrsiti u kanti jer je neko staro od 300W ali posto nemam sta da radim hocu da ga probam napraviti ako uspem :D.