DVBT Vivax T-120

Forum za mobilne telefone i prijemnike
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav kolegama
Evo, nakon malo mučenja sam uspio riješiti dvbt Vivax T-120 koji je radio tako da nije "našao niti jedan program" ili je signal nenormalno "slab"- tup prijemnik... slika govori više nego riječi... izmjereni naponi su kada je sve ok...vjerojatno će nekome trebati
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kokan
Expert
Expert
Svaka čast kolega! Šta su ova kola? Jesi li ih menjao, ili.....? Imam negde ovaj tjuner, pa da probam da ga popravim.
ursuss
Expert
Expert
Kola su dc/dc konverter...e sada, malo je problem nabava istih..koristio sam se sa rashoda...nigdje podataka za isto..ili vjerojatno ima- pod nekim drugim nazivom..
kokan
Expert
Expert
Napravio sam previd, kod mene je DVB-T2 i sasvim drugačije izgleda....
ursuss
Expert
Expert
evo, danas sam ratio 3 komada dvbt2- TS 6700T2hd...problemi isti.. ovdje je oznaka čipa-dc-dc konvertera H13B...ali zapravo se radi o isto jer sam umjesto H13B stavio BAA9K i sve radi....
Kad završim stavljam sliku...
ursuss
Expert
Expert
Evo za TS6700T2HD najčešće greške..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
jlakota
Mlađi član
Mlađi član
Pozdrav svim kolegama na forumu.
Novi sam član pa da se predstavim sa par podataka. Elekrotehničar sam u mirovini. U slobodno vrijeme hobi mi je
servisiranje raznih uređaja a sada u mirovini time si kratim vrijeme. Bavim se TV i radiotehnikom ali i bjelom tehnikom.
Trenutno imam problem sa VIVAX DVB-T 120. Uređaj je bio potpuno gluh. Najprije sam promjenio elektrolite 10mF/400V i
switcher TNY 275PN. Mrežni dio je proradio no sada imam na displeju, 00:00. Uređaj ne reagira na daljinski niti na ručne tipke za promjenu kanala.
Sa daljincem se može jedino paliti i gasiti.
Molim vas za savjet što daje činiti. Pozdrav.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Pozdrav jlakota i dobro dosao na forum!
Pokreni novu temu da oni koji zele pomoci necitaju probleme i resenje predhodnog kolege,jer tvoj je drugi uredjaj ,drugi kvar itd... hvala
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav novom kolegi...niste naveli ima li ikakav izlaz na tv..,ako ima... i ako postoje oni nacrtani naponi gore-na početku teme- na DC/DC konverterima ( mali,sitni sa 5 izvoda)..odite i resetirajte prijemnik na tvorničke postavke...
jlakota
Mlađi član
Mlađi član
Pozdrav ursuss.
Hvala na savjetu. Postupio sam kako si naveo t.j. vratio na tvorničke postavke i prijemnik je proradio. Sada je sve OK.
Još jedanput hvala tebi, hvala adminu i pozdrav svima na forumu.
ursuss
Expert
Expert
Drago mi je ako sam pomogao..
perici2003
Mlađi član
Mlađi član
Kolege ima li neko od Vas firmware (bin ) od vivax -t 120...unapred zahvalan
ursuss
Expert
Expert
mogu isčitati, samo u čemu je vaš problem....provjerite napone..., najčešća greška iza mreže i napajanja je uključeno "snaga antene"- napajanje za pojačalo..pojačala nigdje- samo kratki spoj....pa ode čip u tjuneru i resier tup ko kamen....
perici2003
Mlađi član
Mlađi član
ursuss je napisao/la:mogu isčitati, samo u čemu je vaš problem....provjerite napone..., najčešća greška iza mreže i napajanja je uključeno "snaga antene"- napajanje za pojačalo..pojačala nigdje- samo kratki spoj....pa ode čip u tjuneru i resier tup ko kamen....
Uredjaj je dosao sa sledecim kvarom.Kada se ukljuci scart posto samo taj out i ima dobijem sliku ali iskrivljenu kao da nema sinhroniyaciju. U meniju pretpostavljam da ima izbor tipa ,rgb ,scart ,av itd .Vratio bih ga na fabricki reset ali ne mogu da vidim sliku pa mi je najlakse da mu spustim drugi firmwer ,ako ti nije problem druye da iscitas i da ga posaljes bio bih ti zahvalan ,na netu nisam uspeo da ga nadjem ...poz...
alexa_pg
Expert
Expert
...Vratio bih ga na fabricki reset ali ne mogu da vidim sliku...
Jesi li ga ti probao na drugi TV?
ursuss
Expert
Expert
tebi je dvbt ostavljen u NTFC sisitemu rada,.... pokušaj ga spojiti na neki noviji tv koji ima tu mogućnost i potom ispravi na PAL...
perici2003
Mlađi član
Mlađi član
ursuss je napisao/la:tebi je dvbt ostavljen u NTFC sisitemu rada,.... pokušaj ga spojiti na neki noviji tv koji ima tu mogućnost i potom ispravi na PAL...
probao sam ali od 10 tv nijedan nema nts sistem ,samo bin resava ,ili ako neko ima taj risiver nek mi napise korake ,da probam na slepo ..primer meni meni desno desno ok ili tako to. pozdrav .bin je najlakse resenje.
perici2003
Mlađi član
Mlađi član
Ukljucio na tv sa nts sistemom i dalje isto. Samo firmware mozda moze pomoci,
ursuss
Expert
Expert
ok potrudim se da "izvadim" bin.....jel možete kolega uslikati sliku na tv-u..
perici2003
Mlađi član
Mlađi član
Odgovori