Tv Philips problem
-
- Expert
Tv Philips model: 14AA3322/10B chassis ANUBIS A, TV upali radi recimo 5 min i pocinje da pulsira i tako se napon u his menja sa 90V pada na 50V i opet vrat i tako , nekad radi 1-2h bez problema, otkacio sam mu HIS tranzistor zakacim sijalicu radi ne pulsira mreza, jos jedna zanimljiva stvar kad ga ugasim na daljincu ode u stand by ali se u cuje zujanje iz HIS jer u tom momentu na kolektoru se napon sa 95 smanji na 33V kad ode u stand by i tu je prisutan dok se ponovo ne startuje tv, ponovo startujem tv upali i povremeno se javlja ovaj problem za pulsiranjem, proverio sam hladne lemove ali nista od toga, dali je neko imao slican problem?
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Proveri ili mu zameni te elkose u mrezi,posto varira taj napon +95 ukazuje da je problem u mrezi.
Nisi mogao sa sijalicom to da ustanovis jer kazes da ponekad radi sat-dva.
Imao sam kod te sasije problem kad tranzistor h-out BUT11A nije nalegao ravnomerno na hladnjak i posle
pet minuta rada usled njegovog pregrejavanja dolazilo je do povlacenja vece struje iz mreze i pravilo taj
problem.
Nisi mogao sa sijalicom to da ustanovis jer kazes da ponekad radi sat-dva.
Imao sam kod te sasije problem kad tranzistor h-out BUT11A nije nalegao ravnomerno na hladnjak i posle
pet minuta rada usled njegovog pregrejavanja dolazilo je do povlacenja vece struje iz mreze i pravilo taj
problem.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.