Pozdrav svima, imam problem sa tonom nakon promene eeproma, naime kada prebacijem s programa na program pojavi se ton i lagano smanji i izgubi i tako svaki put prilikom izbora nekog od programa.Na nekoliko dampova koje ja imam isto mi se desava, da li nemam dobar damp ili je po sredi nesto drugo?
ST92195C7B1/MNS
STV2246H
CD7523CS sound
24C08
TDA8174A
MREZA kao nekad kod SANYO
kad se pritisne mute na daljinskoj komandi ton se pojavi i ima ga stalno, cim pojacam na V+ ton se izgubi skala ide i tu gde ga ostavim taj intezitet zvuka imam samo ako je pritisnuto MUTE koje se vidi n aekranu.Nemam raspored u opcijama predpostavljam da je tamo nesto okrenuto pa mi je potrebna pomoc.
[REŠENO] NEO TV-21TXF ST92195C7B1/MNS problem ton
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
1;Opisi malo preciznije jer prema opisu koji si postavio problem je nastao nakon promene eeproma.Postojizooe je napisao/la:Pozdrav svima, imam problem sa tonom nakon promene eeproma, naime kada prebacijem s programa na program pojavi se ton i lagano smanji i izgubi i tako svaki put prilikom izbora nekog od programa.Na nekoliko dampova koje ja imam isto mi se desava, da li nemam dobar damp ili je po sredi nesto drugo?
ST92195C7B1/MNS
STV2246H
CD7523CS sound
24C08
TDA8174A
MREZA kao nekad kod SANYO
razlika eeprom kao chip ili njegov sadrzaj.Sta si promenio?
Ako je sa starim eepromom ili njegovim sadrzajem ton bio ispravan onda zakljucujemo da ili ti ne valja eeprom
ili ne valja njegov sadrzaj.
2;Nejasno je koja je sasija,to jest neznamo gde se nalazi taster V-.U svakom slucaju odvojiti kontakt V- od procesora
i onda ce nam biti jasnije gde da trazimo kvar.
Pozdrav
Za vreme pisanja mog odgovora na temu doslo je do izmena i to u nastavku;
kad se pritisne mute na daljinskoj komandi ton se pojavi i ima ga stalno, cim pojacam na V+ ton se izgubi skala ide i tu gde ga ostavim taj intezitet zvuka imam samo ako je pritisnuto MUTE koje se vidi n aekranu.Nemam raspored u opcijama predpostavljam da je tamo nesto okrenuto pa mi je potrebna pomoc.
Nastavak ukazuje da je neispravan sadrzaj eeproma jer komanda MUTE iskljucuje ton.
Potrazicemo neki adekvatan sadrzaj za ST92195C7B1/MNS
-
- Administrator
Procesor je isti,ubaci ovaj sadrzaj za probu
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
sa ovim od TURASA muting lepo radi ali ton suskece na svim kanalima i ako je postavljeno na BG , ne odgovara u potpunosti bas
sad vidim da u naslovu ne stoji lepo model NEO TV 2151TXF, dampovi od kolege Radovi ne rade kod mene na prvi tv ne starta.
sad vidim da u naslovu ne stoji lepo model NEO TV 2151TXF, dampovi od kolege Radovi ne rade kod mene na prvi tv ne starta.
-
- Administrator
To sam ti postavio samo da se vidi gde je problem jer je identican procesor.Sad znamo da je problem sadrzaj eepromazooe je napisao/la:sa ovim od TURASA muting lepo radi ali ton suskece na svim kanalima i ako je postavljeno na BG , ne odgovara u potpunosti bas
i treba se malo potruditi da se nadje adekvatan ili da se malo eksperimentira u ser.modu sa nekim izmenama u (option)opcijama
Pozdrav
-
- Expert
problem resen tako sto sam programirao bin od NEO TV-2121TX, u prilogu, ali i tu me cekao problem sa tonom.Naime muting je radio ispravno ali jak sum na svim kanalima, onda izvadim kristal 6.5 i na njegovo mesto postavim 5.5 i ton i slika sve u redu.
Izgleda da niko nije sacuvao bin od ovog modela, ako nisam probao dvadeset razlicitih i ni jedan ne odgovara u potpunosti.Isti problem sam ranije imao i kod IVORY tv 21 pal ali tamo sam odspojio D702 i radio je tako sto svaki put kad promenim program zasusti, kad je spojena D702 gubi se ton pri promeni kanala.
Hvala svima na pomoci
Izgleda da niko nije sacuvao bin od ovog modela, ako nisam probao dvadeset razlicitih i ni jedan ne odgovara u potpunosti.Isti problem sam ranije imao i kod IVORY tv 21 pal ali tamo sam odspojio D702 i radio je tako sto svaki put kad promenim program zasusti, kad je spojena D702 gubi se ton pri promeni kanala.
Hvala svima na pomoci
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.