[REŠENO] TV AIWA A205 KER VN TRAFO

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
TV AIWA A205 KER probio HIS tr D1427 i puno Hladni lemova po sasiji.Posle lemljenja i zamene tranzistora D1427 TV proradio ali shishti VN TRAFO oznaka 84-lb2-606-01. Trafo je neko zalio silikonom ili sl. i verovatno je tako radio neko vreme.TV sada pomalo gubi boju nema ton(osd pokazuje +- crtice).Molim kolege za pomoc koji trafo staviti.Orbit nemoze da nadje koji je to trafo pa prema tome ni zamenu HR.Potreban mi je VN trafo a BRINU me i gore pomenuti simptomi(boja ,crno bela slika,ton..)Ako neko ima trafo da mi javi cenu .
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
Postovane kolege VN trafo je prestao da shishti posto trenutno nemam drugi zalio sam ga silikonom za svaki slucaj.Sada mi je ostao problem sa tonom i slikom.Ton je sa TA8207k koje je ispravno ima brum i L R chanal.Pre njega ide upc 1406h ima napajanje 12v ton dolazi do njega pin 4i6 ali ne izlazi na 3 i 7.Slika povremeno gubi boju bio je podesen na AUTO stavio sam na PAL ali isto ima boju pa nema.TV je nisam siguran sasija TV 15 ima TA8759BN.
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
RESENO Problem je bio u hladn.lemovima na TA 8759BN,dobio sam ton slika ne gubi boju.Ostaje slaba tacka zakrpljeni VN trafo.
Odgovori