[REŠENO] EI B30 5656 NS pomerena slika
-
- Expert
Prihvatih se ove starudije rekoh cas cu ja ali oduzi se, pomerena slika u levo, H-puls u redu, oscilogrami bas kakvi su na semi, menjan oscilator /probano desetak/, menjan trafo menjan HIS, trimer 47kΩ, veza od izvoda 4 H trafo u redu, otpri oko trimera u redu.Osnovni kvar je bio kaskada, BU 208 i odspojen termo osigurac.Kod ove sasije je malo drugacije vezan trimer za fazu, koristi se i pin 14 oscilatora, nije bas kao na prilozenoj semi, ali princio je isti. Sta sam propustio postovane kolege?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
taj tranzistor i oko njega kad ne valja ima straftu preko pravilne slike, ovde je slika pomerena, i juce sam nasao sta je, na ime HIS modula dva komada koje sam ja probao ne odgovoaraju za taj model, te sam nasao jedan rashodovan i po njemu prepravio ovaj postojeci.Zabunu je napravio predhodni majstor koji nije imao kaskadu ali je kao nesto probao i nije vratio njegov modul.Ovaj posao nisam mogao izbeci a jos i za dz. :mrgreen:
hvala sto ste odvojeili vrewmena i za ovo, zelim vam uspesan dan.
hvala sto ste odvojeili vrewmena i za ovo, zelim vam uspesan dan.
-
- Expert
srecom nisam ga jos bacio, u prilogu je modul koji daje pomerenu sliku sa kojeg sam skinuo kondezatore i postavi na jedan treci modul his koji cak nije bio ni kompletan.Na dva modula koje takodje imam slika je pomerena apsolutno isto.Znaci ukupno tri moja modula his i cetvrti koji je bio na TV cija slika ide ispod.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.