Sony kdl32l4000 zamjena panela

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Amater
Producer/Proizvođač - Sony
Model No/Oznake modela - kdl32l4000
Chassis/Model šasije - NEX
Main board/Matična ploča - 1-857-143b
LVDS/TCON - y320ab01c2lv.01
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - lty320ab01
Power supply(SMPS)-
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Na TV-u razbit panel. Nabavio komplet iz drugog kojem je izgorila matična (isti model). Razlika je u verziji panela koja je lty320ab02, dok je T-CON isti. Složio, ali ne dobivam sliku. Pozadinsko osvjetljenje radi. Zvuk radi. Utvrdio sam da je napon na T-CON-u 5V, a trebao bi biti 12V. Kada odspojim LVDS kabal i mjerim napon daje normalan 12V napon, a čim spojim ruši ga na 5V ? U servisnom uputstvu sam naišao na podatak da se nakon zamjene panela mora učitati ponovo softver - firmware (kao u tvornici su mu u memoriji zapisane ugrađene komponente). Da li je u tome problem? Molio bih za pomoć.
Pošto je ovo moj prvi post pozdravljam sve, nisam elektroničar već se time bavim iz hobija.
Dopuna niko ne odgovara ali sam skužio da cijelo vrijeme proučavam krive šeme (od US modela) tako da sumnjam da LVDS kabal nije dobro spojen - pinovi. Skinuo sam napokon dobro servisno uputstvo ali na šemi nema rasporeda izlaznih pinova na matičnoj za LVDS kabal (za t-con imam), tako da molim ako netko ima ili zna raspored da napiše. Znači matična sony 1-857-143b (flx00017385-106 v.5.13)
Pozdrav i unaprijed hvala.