[REŠENO] LCD Philips 32PFL5403D/12 Q522.1E.LA

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Philips
Model No/Oznake modela -Q522.1E.LA
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -PNL3139 123 63401V3
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -24c64
Flash -m25p05
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -TD17162 Malezija
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-

- TV donet zbog toga što neće da starta, po uključenju zasvetli crvena ledovka čuje se klik releja u mrežom delu potom se isključuje crvena ledovka i pali se plava ledovka koja traje oko 5 sec. a potom se isključi kao i rele. zatim ni jedna ledovka nesvetli, dok se ponovo Tv ne isključi i ponovo starta čime se ciklus ponovo ponavlja. Po izjavi vlasnika aparat mu je u zadnje vreme tesko startovao na desetine puta je uključivao_isključivao i kada proradi moze raditi ceo dan, dok se ponovo ne isključi.
Vizuelnim pregledom nisam ništa posebno uočio, elektroliti kako u mreži tako i na matičnoj ploči su Ok. kao i radni naponi mislim na 3,3v, 12v, 24v. itd.neko iskustvo me je navelo da pogledam sam prekidački rele i tu sam ustanovio da su nagorele bradavice koje nisu davale kvalitetan spoj u momentu startanja. Isti je zamenjen, ali je problem ostao isti. Merenjem startnog napona koji dolazi sa Mat.pločna na Power ploču primetio sam da tog napona nema u trenutku startovanja, kada veštački dovodem napon od nekih 3v dovedem TV u Stend By poziciju crvena ledovka svetli ali TV nemoze se ustartovati niti ručno niti preko dalj.uprabvljača.
Pretpostavka moja je da je u pitanju sadržaj Eeproma i Flash memorije ili samo EEproma koji je po šemi zaduzen za reset napon.Na Netu nisam mogao nigde naći sadržaj bilo koje memorije za navedeni TV, jer nekako mi se čini da zbog čestog startovanja a to po objašnjenju stranke traje danima da bih TV proradio sigurno je došlo do oštećenja sadržaja od navedenih jedne od memorija. Svaka sugestija dobro došla ili ako neko ima na raspolaganju sadržaj Jedne od memorija bio bih mu zahvalan.,.Hvala unapred.. Pozdrav..
Zadnja izmjena: moso, dana/u 25 stu 2015 09:29, ukupno mijenjano 1 put.
crni021
Expert
Expert
Probaj prazan novi eeprom
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
hajro60
Expert
Expert
maticna ploca
ursuss
Expert
Expert
inverter?
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
moso
Expert
Expert
Ubacio sam prazan sadržaj Eeproma, Tv proradio ali nemam tona, tj.nemam na meniju kontrolnu traku za podešavanje jačine tona, takodje sam primetio
ulaskom na glavnom Meniju da mi je blokiran pristup u opciji za prikazivanje trake ,,kontrole tona,, ne mogu opciju OFF/On da štikliram na On, već je ta opcja
blokirana.
Sada je dilema dali je brisanjem sadržaja eeproma obrisan i parametar podesavanja tonske skale.
Druga interesxantna stvar, pokusao sam da obnovim nadogradnju Softwera preko USB-a sa skinutim najnovijim sa Philipsovog sajta neće da pokrene verovatno iz
razloga sto su softweri isti.
Ostala je dilema oko tona pretpostavljam da je sadržaj tonske opciije u EEprom sadržaju_ mozda nisam u pravu..
Molio bih za Vaš komentar..
CRNI021_bio si u pravu...hvala ti.. imaš li ideju šta dalje,, --pozd--
Radovi
Expert
Expert
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
bubul
Expert
Expert
probaj uraditi jedan reset
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Probaj sa novim eepromom, kao sto ti je predlozeno.
crni021 je napisao/la:Probaj prazan novi eeprom
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
moso
Expert
Expert
Nažalost nov nemam da bih probao ostaje da nabavim pa ću videti..Ok HV..pozd..
crni021
Expert
Expert
Eeprom možeš ugraditi i u DIL-8 kućištu
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
moso
Expert
Expert
Ugradio nov prazan smd 24c64w isto se ponaša da ne prepisujem da nemam tona i grafiku /traka/ tonske skale, napunio sam sa njegovim orig.sadržajem sa njime ne mogu da startujem TV., kao na početku priče.
Možda bi pomoglo kada bi našao orig.damp od eeproma i flesha.. ali nema nigde guglao tražio ništa..
srcan
Stariji član
Stariji član
Možda ti pomogne ovaj fleš
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
moso
Expert
Expert
Srcane probam sutra pa se javim. Hvala ti pozd..
moso
Expert
Expert
Ubačen drugi sadžaj flesha od kolege SRCANA situacija ista nitša se ne menja pošto audio out na činčevima radi staviće stranka ulaz u kućni bioskop i tako neće baciti
aparat.
Zamolio bih moderatora da ovu temu zaključi pod REŠENO .
Hvala svima koji su mi pomogli svojiim sugestijama. Pozdrav...