Odustao-Samsung PS50C91HX/XEH

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
nerminb
Expert
Expert
Producer/Proizvođač : Samsung
Model No/Oznake modela : PS50C91HX/XEH
Main board/Matična ploča :BN94-0139A
MCU/Procesor : Pod hladnjkom
Y-SYS Board : LJ41-05120A
Z-SYS Board : LJ41-05118A
Y Buffer up/down : LJ41-05121A/ LJ41-05122A
Power supply(SMPS): BN44-00162A
Opis kvara :Tv je dosao sa problemom ima tona nema slike i bio je u 10 servisa i vrtio i probao ko je sta znao. Nakon pregleda ustanovio sam kvar na Y_SUS-u je stradao jedan od 88N30 i na Upper buffer-u, bio je neispravan jedan od 3407F. Njihovom zamjenom dobio sam sliku, ali je bila totalno negledljiva. Nakon podesavanja napona jer su bili svi ispod normale, slika je dosla u normalno stanje. Sad imam problem kad se tv ohladi ima tackica ( crvenih, plavih i zelenih), na 3/4 panela, kad se prebaci na crnu pozadinu, ostaju obrisi prethodnog programa, koje kad se tv ugrije potpuno nestanu i slika je sasvim ok, ili se mogu izgubiti na potenciometrima na Y_SUS-u, ali kad se ohladi opet su tu. Sve sam pregledao sto sam mislio da bi mogao biti problem fetove, blokove, svaki elektrolit na , napajanju, maticnoj ploci, Y i Z sus-s, control boardu. Dali neko zna kako se rijesiti ovih tackica. Pozdrav
Zadnja izmjena: nerminb, dana/u 15 pro 2015 22:33, ukupno mijenjano 2 puta.
ursuss
Expert
Expert
imam sličan ( isti ) problem na starom LG42PX3RVB...ispočetka točkice pa kad se ugrije bude sve ok ( za cca 2-3 minute...) i gledaj koliko hoćeš, kad se ohladi isto.. sumnjam na sam displej,a volio bih da me netko demantira
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
nerminb
Expert
Expert
Kod mene u pocetku preovladaju zelene i plave tackice, zavisi koja je pozadina, ne na citavom panelu. Nakon 3-5 min na promjeni scene, zujanje se pojaca, kao da u tom momentu panel povuce vise struje, i tada se po citavom panelu mogu vidjeti neke ljubicaste tackice( kombinacija crvenih i plavih tackica, te slika na vuce na blagi negativ, na licima ljudi), koje nestaju za sat vremena i dok se tv ne ohladi slika je kristalno cista, cak se ni na crnoj pozadini nemoze vidjeti niti jedna jedina tackica.
nele2222
Expert
Expert
@ kolega nerminb
Nikad na toj plazmi ne stelovati napon onako kako pise na panelu osim kao pocetni napon , posle se mora stelovati na oko ....ocigledno da je tu panel odradio svoje pa se nazalost mora pronaci neka sredina.

@ kolega ursuss
Kod tebe isto postoje radni sati tog panela i resavaju se zamenom sadrzine NAND flasha na CTRL board ili zamena samog CTRL boarda koji nije radio toliko duuuuugo kao tvoj.
Pozdrav svim ucesnicima
nerminb
Expert
Expert
Daj boze, da je samo to, mislim da sam to probao vec, ali cu probati opet malo provozati napone. A sto se tice panela, nebih rekao da je odradio svoje, jer jos nije odradio citavih 11000 radnih sati, nebi smjelo bas tako.
ursuss
Expert
Expert
kolega Nele.. zamjenit ću ja njega u rimfuzu ili uvaliti nekome za gajbu piva... ionako je to žderač struje...fala na savjetu.. neka počiva kao i do sada..sumnjao i jesam na panel zatio sam se i javio...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
nerminb
Expert
Expert
Predajem se, jer ovdje nema stimanja, mogu se malo ublaziti, kod sljedeceg paljenja na hladno isto, a kad se ugrije nestanu, bilo kako da ostanu podesavanja. Pozz i hvala na sugestiji.