Producer/Proizvođač -Elit
Model No/Oznake modela -L-4013h led
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -tp.sis231.pt85
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25q64
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Kada se ukljuci samo pise natpis elit electronik nasao sam na internetu dump od nekog drugog televizora sa istom plocom tv upali skenira kanale i daljinski radi ali negativna slika.
Od kolege sam dobio 3 softwera koji se ubacuju putem usba sa 2 dobijem menu i cistu sliku ali mi daljinski ne radi sa 1 nemam nista na displayu.
Ima li neko softwer za ovaj tv.
[REŠENO] Elit led tv L-4013h led
-
- Expert
Firmware preko USB-a ti nece pomoci za daljinski, jer si ubacio sadrzaj flash-a od nekog drugog tv-a sa istim mainboardom, a drugim tipom daljinskog upravljaca. Dobro je da nisi jos vecu stetu napravio, ali sreca pa ti se panel poklopio. Moras naci sadrzaj flash-a, bas za taj elit ili traziti daljinski od tog modela sa kojeg si ubacio dump, ti valjda znas koji je, ili neki programabilni univerzalni daljinski. Pozz
Koliko vidim na remontu ima 10-ak sadrzaja za taj tip mainboarda, ali nije nista od elita, sve neke lijeve marke, tako da daljinski opet ne radi.
Koliko vidim na remontu ima 10-ak sadrzaja za taj tip mainboarda, ali nije nista od elita, sve neke lijeve marke, tako da daljinski opet ne radi.
-
- Stariji član
"nasao sam na internetu dump od nekog drugog televizora sa istom plocom tv upali skenira kanale i daljinski radi ali negativna slika."
Nakon ubacivanja elitovih softwera daljinski ne radi kada bi opet upisao onaj dump radio bi.
Nakon ubacivanja elitovih softwera daljinski ne radi kada bi opet upisao onaj dump radio bi.
-
- Expert
postavi serijski broj uređaja
-
- Stariji član
Postavio sam podnozje i malo testirao sa dumpovima desilo mi se da mi i sa onim sto je negativna slika zaledi u jednom trenutku nasao sam drugi 25q64 i programirao sa originalnim dumpom i tv radi.Izgleda da je 25q64 ostecen.
U prilogu ispravan dump
U prilogu ispravan dump
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
ispada da je negativna slika radi flesh cipa
-
- Expert
Nije mi jasno. A daljinski.
-
- Expert
@ dell
Naravno uvek je slika negativna zbog sadrzine SPI flasha...e sad pitanje je samo kako ko zna da ukloni taj "negativ" bez odgovarajuce sadrzine SPI flasha !
@ nerminb
Nermine nema tu sta da bude nejasno , vratio covek iscitanu sadrzinu originalnog chipa u drugi chip i posrecilo mu se da nisu upisali serijski broj koji je vezan za CPU.
Naravno uvek je slika negativna zbog sadrzine SPI flasha...e sad pitanje je samo kako ko zna da ukloni taj "negativ" bez odgovarajuce sadrzine SPI flasha !
@ nerminb
Nermine nema tu sta da bude nejasno , vratio covek iscitanu sadrzinu originalnog chipa u drugi chip i posrecilo mu se da nisu upisali serijski broj koji je vezan za CPU.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Tacno! -Dobro kazes Nelenele2222 je napisao/la: ....e sad pitanje je samo kako ko zna da ukloni taj "negativ" bez odgovarajuce sadrzine SPI flasha !
-
- Expert
Preletio Sam u citanju, nisam zapazio ovo originalni, a negativ se da ukloniti to stoji. Pozdrav