Grundig vision 26LXW68-8510 TOP
-
- Expert
Treba mi pomoc oko ovog TV-a Tona ima i u startu sliku a za par minuta samo linije
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Kod Grundiga to obicno bude ekran.
Kako predje u linije? Da li podigne svetlo pa onda linije ili odjednom prebaci u linije? Da li vuce u neku boji ili su linije bas bele?
Svasta moze da bude. Nisi nista opisao.
Ovo izgleda niko ne cita: viewtopic.php?f=2&t=140
Kako predje u linije? Da li podigne svetlo pa onda linije ili odjednom prebaci u linije? Da li vuce u neku boji ili su linije bas bele?
Svasta moze da bude. Nisi nista opisao.
Ovo izgleda niko ne cita: viewtopic.php?f=2&t=140
-
- Expert
Ovde se radi o LCD televizoru,nakon popravke kontakta na main boardu L6-B Y51.190R-6 slika se pojavila i radi ali je ostao jedan deo slike pokriven stubom sirine20 cm sa vertikalnim linijama u boji
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Pogledao sam na brzaka, nisam video da je LCD.
Evo slike koju si mi poslao
http://i47.tinypic.com/2s12hzl.jpg
Evo slike koju si mi poslao
http://i47.tinypic.com/2s12hzl.jpg
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
I ja se slazem s'tobom.tvzmaj je napisao/la:Kod Grundiga to obicno bude ekran.
Kod Crt Tv-a je ekran a kod ovog Lcd-a "mirise" na neispravan panel :)
-
- Expert
Ujutro kad sam upalio TV slika je normalna bila deset minuta i posle toga se pojavila ista greska da li je moguce da tu panel ne valja sto je vrlo diskutabilno tu se ustvari nesto pregreva
ali danak neiskustvu sa ovakvom vrstom kvara cu izgledami platiti ,da li je moguce da panel hladan radi normalno a kad se zagreje ovako
ali danak neiskustvu sa ovakvom vrstom kvara cu izgledami platiti ,da li je moguce da panel hladan radi normalno a kad se zagreje ovako
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Prema opisu i postavljenoj slici kvar je na panelu i to mehanicki jer prilikom zagrevanja panela od pozadinskog osvetljenja dolazi do prekida u nekom od flet kablova koji su presovani u samom panelu i koji spajaju panel sa T-CON plocom.
Zaokruzeno na postavljenoj slici kao primer.
Zaokruzeno na postavljenoj slici kao primer.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Ovo je vrlo korektan i profesionalni odgovor i ova prica po meni je realna
TV kada je donesen kod mene receno mi je da ima ton a nema sliku
Kad sam probao TV imao je normalnu sliku i nakon kratkog rada je poceo da prekida sliku i na kraju se pojavile samo vertikalne linije
Verovatno nakon otvaranja se pojacao neki kontakt na panelu i dobio sam ovakvu sliku
Zamena panela da li je isplativa
TV kada je donesen kod mene receno mi je da ima ton a nema sliku
Kad sam probao TV imao je normalnu sliku i nakon kratkog rada je poceo da prekida sliku i na kraju se pojavile samo vertikalne linije
Verovatno nakon otvaranja se pojacao neki kontakt na panelu i dobio sam ovakvu sliku
Zamena panela da li je isplativa
-
- Expert
Ova tema nije završena i drugi serviseri su konstatovali da je u pitanju panel kao što je potvrdio jimy i bio potpuno u pravu ,Ivica iz Vranja isto tako misli ,mušterija se ponovo obratila meni za pomoć ,pitanje za koju cifru mogu nabaviti panel da probam da stavim tačku na ovaj problem