Samsung LCD LE32D550 Full HD

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Max
Expert
Expert
Imam u ponudi ovaj TV za kupovinu pa me interesuje misljenje ako neko ima ili je isti popravljao kako se cini odnosno pokazao.Pozzz
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Sve zavisi od cijene.Nisi napisao jel je nov ili je koristen.Ako je nov racunaj da ce ti raditi jedno tri godine u najboljem slucaju.Ako je vec premasio tu cifru onda mu ti ponudi jedno 20-30 Eura pa ces nesto iskoristiti za dijelove :)
Max
Expert
Expert
Novi uredjaj je u pitanju interesuju me karakteristike koliko sam nasao contrast 200000:1 odziv 5ms potrosnje el.energije 55W srtandby 0.14W, nisam mogao naci kada je kao model izasao na trziste i da li su imali neki veci problema kao model, odnosno neko imao na popravci ili isti koristi.
miroslavmm
Expert
Expert
Tv aparat bilo koji da kupite je lutrija ,ja licno ne volim Samsunga i nikad ne kupujem njihove stvari, Japanci i Nemci su uvek bili prvi ja samo gledam nemacke televizore ali vremena se menjaju
Taj tv ima veoma malu potrosnju,vreme odz.srednje ,kontrast to sto pise ne mora da je tacno,a da li smo mi kao majstori imali problema oko popravke ovih tv-a nije merodavno za kupovinu
Max
Expert
Expert
Zahvaljujem na linku vec sam se info max mislio sam ako je ko imao na popravci otvarao dojam ali bitno je izmedju ostalog da nije ovaj CMO panel. Ovaj TV se proizvodi u Ceskoj ili Madjarskoj i ide se sa nekoliko tipova panela: Samsung S-PVA (S-LCD), AU Optronics (AUO) A-MVA i Chi Mei Optoelectronics (CMO) provjera koji je panel u service meni uci preko TV je ugasen (Standby), onda se pritisne sledeca kombinacija tastera na daljinskom:
{INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} Na ekranu se pojavljuje meni sa mnogim detaljima medju kojima je vazno procitati Type: 32A6AF0C (trece slovo je oznaka proizvodjaca panela -> A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT)
Primer za ovaj panel (32A6AF0C)
Code:
32 — inches, the screen size
A — panel manufacturer ([red]A = Samsung[/red]; D = CMO; L = AUO; I = CPT)
6 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
A — panel (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
F — resolution (F = Full HD; H = HD; U = UD)
0 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)
C — backlight unit (C = CCFL; L = LED; E = Edge LED)
Odgovori