Kamacrown K3721

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
vlada
Expert
Expert
Dosao mi je pre desetak dana ovaj tv sa losim mreznim elkom nije hteo da startuje promenim to sve ok.Radio je 5 dana i vratio se sa izgorelim HIS tranzistorom i naduvanim elkom na +B.Promenim tranzistor i elko crkne posle jednog dana .Sad je crko i HIS tranzostor i STR5412 u mrezi i naduvan elko na +B.Promenio sam sve to i tv radi na slici nema nikakve anomalije jedino se HIS tranzistor greje do besvesti.Kad bi ga ostavio 2 sata da radi crko bi ( probao sam i 2sd1427,2sd1555 bu508d)ista situacija.Promenio sam i otklonsku i trafokontrolosao pobudu BU-a i blokove u hisu nista BU se greje i greje.Jel ima neko jos neku ideju ili da batalim ovaj metuzalem
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
djokovic49
Expert
Expert
taj str5412 ako si nabavio nije pouzdan pa zato umesto njega stavljas STR50103 stim sto na ovom STR50103 ukrstis nozicu 1i 3 i to je veoma pouzdano. Proveri elemente u mrezi posebno otpore vece vrednosti
miroslavmm
Expert
Expert
Prvo sijalicu okaci umesto HIS tranzistora i testiraj mrezu,ovo sto ti je kolega Djokovic reko je OK i ja imam takvo iskustvo ,povecano grejanje HIS tranzistora ,izaziva povecani napon iz mreze,zatim losa filtracija +B napona,greske u HOscilatoru,blokovi u HIS-u ako je losa otklonska jedinica ali onda imas deformacije u slici kao i kad ne valja VN trafo ovim samo zelim da ti pomognem jer ja ovako razmisljam kad imam ovakve probleme
Odgovori