Producer/Proizvođač -LG
Model No/Oznake modela -42LG3000
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -EAX56818401(0)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-LGP42-08H
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Tv upali jednom od pedeset pokušaja. Prilikom paljena ledica zablinka tri puta i dalje se ništa ne događa.
Fali mi napon 24V i 16,5V.
Sve kondenzatore sam promjenio u primaru i sekundaru , ali i dalje bezuspješno.
Dli je imao netko takav slučaj, pa ako može pomoć oko tog kvara?!
LG 42lg3000, ne pali
-
Zadnja izmjena: valentinop66, dana/u 04 ožu 2016 21:01, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Stariji član
Pozdrav kolega,
Proveri diode posle trafoa za pomenute napone idi redom pa ces nacackati.Nije specifican kvar i tesko odklonjiv,zato tesko da ce se neko upustati u dalje predloge Instrument u ruke pa polako.
Proveri prvo da li te napone imas u trenutku kad blinka ledica, ukoliko ih imas, pregledaj inverter.
Proveri diode posle trafoa za pomenute napone idi redom pa ces nacackati.Nije specifican kvar i tesko odklonjiv,zato tesko da ce se neko upustati u dalje predloge Instrument u ruke pa polako.
Proveri prvo da li te napone imas u trenutku kad blinka ledica, ukoliko ih imas, pregledaj inverter.
-
- Expert
Greška na inverter bordu-vidi osigurač F1 (2A)
-
- Expert
Imam tu plocu i provjerio sam na stolu,kada dovedem on/off napon dobije sve ostale-12v,16,5v,24v.Probaj za pocetak da vidis tako da li sa otkacenom plocom imas potrebne napone.Ako treba jos nesto da uporedim pitaj
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.