Samsung LE40D503

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Belgrade12121
Postovani,
Treba mi pomoc,
Veceras mi je macka oborila tv Samsung LE40D503, tv nije pao na ekran vec ga je zadrzao kabal od napajanja i antene, ali je lupio gornjim delom od sto dobro.
Kvar koji se desava je da izbacuje normalno Logo Samsunga kad se upali preko celog ekrana, lepa slika i normalna (slika loga Samsunga) i onda krene ton ali slike nema. Daljinski normalno radi, menja kanale ali kao sto rekoh samo ton bez slike. Da li ovo vredi popravljati? Ili sam unisten :( ekran nije nigde ostecen niti je pukao. Sta bi moglo biti? I da li mi mozete dati neki savet da li neko izlazi na lice mesta (Beograd) i koga pozvati za popravku ako vredi popravljati.
Hvala vam unpared na odgovorima.
alexa_pg
Expert
Expert
Probaj da na TV dovedes signal iz nekod DVD uredjaja preko skart kabla ili ako imas neki prijemnik sa HDMI izlazom pa probaj i tu kombinaciju.
Pošto se vidi normalna slika (Logo Samsung), računam da se popravka u svakom slučaju ispalti. Konačnu riječ će ipak dati kolega kada pregleda aparat.
Alexa
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Alexa ti je dao pravi odgovor. Mislim da je popravka isplativa posto je panel preziveo.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Belgrade12121
Hvala vam puno, provericu sad sa DVI kabloom da povezem.
Odusevljen sam vasim forumom, nisam ni znao da nesto ovako postoji. Pomazete jedni drugima, zaista fascinantno za danasnje vreme.

Da li neko zna ko izlazi na teren ili mora da se nosi tv?
dajte mi neki kontakt nekog od vasih kolega iz Beograda ko radi sa ovim televizorima, da vam se makar na neki nacin oduzim.
Hvala jos jednom
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav!
Postoji mogućnost da ti je jedna lampa izašla iz sjedišta ( ako se štekaju..) ili čak pukla.. pa ti zaštita isključuje rasvjetu... e sada, trebalo bi otvoriti tv,pa umjesto svake neonke probati paralelno priključiti neku drugu.. te na taj jednostavan način utvrditi u kojoj je problem... ne vjerujem da je nešto drugo oštećeno... mada... treba provjeriti da se od streska nije odlemio trafo.... mada držim da je uzrok ono prvo...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
alexa_pg
Expert
Expert
Belgrade12121 je napisao/la:...dajte mi neki kontakt nekog od vasih kolega iz Beograda ko radi sa ovim televizorima...
Predlog poslat privatnom porukom. Pogledaj u svoj pp box.
Alexa