Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -LG 47LM669S-ZC
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -EAX64307906(1.0)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -24C16
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -EBL61080102
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LC470UG
Power supply(SMPS)-EAX64744201(1.3)
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -TV ima stby lampicu i prilikom starta podignu se svi naponi iz mreže,koji poslije sekund dva padaju i to se ponovi 10-15 puta nakon čega prelazi u stby.U tom periodu ne upali se nijednom pozadinsko osvjetljenje iako su ledice ispravne.
Da li ovu mrežu mogu ikako startovati bez matične čisto da vidim jeli do M.B ili do mreže.
Slike M.B,mreže i šeme mreže u prilogu.
Unaprijed hvala i pozdrav.
(Riješeno)LG 47LM669S ne startuje
-
- Expert
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: boki1979, dana/u 05 tra 2016 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
Moze,samo dovedi on/off napon na mrezu i na dio za napajanje led dioda
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
Nisam te baš razumio.Radovi je napisao/la: na dio za napajanje led dioda
-
- Expert
Imas na konektoru mreze pin on/off sa maticne i on za led,trebas dovesti 3,3v ili masu zavisi sta imas u st.byu
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
¸Na power on sam doveo 3.5V i mreža radi i daje sve napone,ali nerade mi osvjetljenje a na konektoru imam 50V što mislim da je malo.
On za led ja na šemi nevidim.Gore sam okačio šemu pa mi reci koji je to pin jer ga ja nevidim.
On za led ja na šemi nevidim.Gore sam okačio šemu pa mi reci koji je to pin jer ga ja nevidim.
-
- Expert
Kolega Radovi ja nisam dobro gledo,na con P201 pin18 DRV_ON treba dovesti 3.5V i onda proradi i osvjetljenje.
E sad crvena led dioda na mrežnoj ploči blinka tri puta pa pauza i sve tako,da li je to neki error ili zato što nema matične pa molim iskusnije kolege za odgovor.
To je ova zaokružena na slici.
E sad crvena led dioda na mrežnoj ploči blinka tri puta pa pauza i sve tako,da li je to neki error ili zato što nema matične pa molim iskusnije kolege za odgovor.
To je ova zaokružena na slici.
-
- Expert
Ako ti sve radi onda je mreza vjerovatno u redu
-
- Expert
Da i ja mislim da je mreža u redu.Ovde je matična izgleda odradila,probaću da nađem šta je muči.
Ako ne nađem šta je problem moraću da potražim(poručim)drugu.
Ako ne nađem šta je problem moraću da potražim(poručim)drugu.
-
- Stariji član
Posto je u pitanju smart, imam osecaj da je i kod tebe zabo NAND sa povlacenjem nekog software-a, Ili je puko flash za stb-y.
-
- Expert
Duvaljkom sam dobro ugrijao procesor i TV je proradio.Očigledno je mana ovim matičnim Proc. odnosno uslijed grijanja Proc. popuste lemna mjesta,a i sam hladnjak im je nekako slab.
Naručio sam novu M.B i nije nimalo jeftina.
Ispravan dump i slike u prik. fajlovima.
Pozdrav.
Naručio sam novu M.B i nije nimalo jeftina.
Ispravan dump i slike u prik. fajlovima.
Pozdrav.