MERNI INSTRUMENT ZA LED DIODE

Forum za alate i opremu servisa
mikica_krag
Expert
Expert
Kolege.ko od Vas zna naziv i oznaku uredjaja za ispitivanje led dioda na led tv-ima.Stigao je iz Kine ima display i regulaciju napona od 0-100v.Posto stalno kupujem preko ALI EXPRESA kupio bih i njega ali nisam jos saznao.
Kao drugo gde da kupim led diode sa difuzorima tj sesiricima .
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
mikica_krag je napisao/la: Kao drugo gde da kupim led diode sa difuzorima tj sesiricima .
I kako mislis da ih promenis sa sesirem tj difuzorom na sebi??? :shock:

i evo link...tu je jeftinije nego onaj sto je Dalibor postavio...
http://www.aliexpress.com/item/1-100-in ... 4c32c10012
dell
Expert
Expert
Kontakt:
ima i ovaj instrument za merenje traka ! funkcionise dobro!
mikica_krag
Expert
Expert
makazicama isecem lajsnu na duzinu koja mi treba tako da dioda legne tacno u sredinu otvora belog papirakoji pokriva sve ostalo.pozdrav
dell
Expert
Expert
Kontakt:
to je karabudz! ali radi .... slicna su posla bila na forumu kada su prespajali " LEDICU" kako je zovu! ima nas raznih ovde, neki menjam led diode rucno , neki seku trake neki prespajaju zicama ,neki stavljaju diode , neki cak stavljaju led trake one jeftine...

VRHUNAC JE BIO STO SAM VIDEO KOD KOMSIJE ,LCD TV NAMONTIRAN SA 2 FLOR CEVI I JEDNOM PRIGUSNICOM/DA USTEDI. 2STATRA. I RADI TV OK......
mikica_krag
Expert
Expert
Kolega ,ovu zamenu led diode koju uradim gde secem lajsnu i strogo precizno odmerim i uradim deluje perfektno i jako pedantno i neka samo ovako nastavi ne mogu se pozaliti. Bila je 1reklamacija.Ali nije crkla ta sto sam je zamenio vec u drugom redu.Inace si u pravu video sam svasta sta NAZOVIMO KOLEGE SVE RADE SAMO DA BI DOSLI DO NOVCA.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Diode stradaju uglavnom kod onih koji drze pozadinsko svetlo na maksimum. Nakon zamene treba musteriji napraviti kratak kurs za koriscenje kineskih televizora. Nikada gas do daske i to se vise nece vratiti :D
Vladimir
Expert
Expert
Kontakt:
Da,ali to vazi za pismene musterije,a bogami dobrih 70% su sa IQ manji od broja cipela sta nose :lol:
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Admin tvzmaj je napisao/la:Diode stradaju uglavnom kod onih koji drze pozadinsko svetlo na maksimum. Nakon zamene treba musteriji napraviti kratak kurs za koriscenje kineskih televizora. Nikada gas do daske i to se vise nece vratiti :D
Tacno tako... :D
dada
Stariji član
Stariji član
Dell@
to je karabudz! ali radi .... slicna su posla bila na forumu kada su prespajali " LEDICU" kako je zovu! ima nas raznih ovde, neki menjam led diode rucno , neki seku trake neki prespajaju zicama ,neki stavljaju diode , neki cak stavljaju led trake one jeftine...

A kako ti radis?

Inace kako je mikica_krag objasnijo je i najbolji nacin zamene jedne diode, naravno ne racunajuci nabavku i promenu svih LED traka novim.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
dada je napisao/la:Dell@

A kako ti radis?

Inace kako je mikica_krag objasnijo je i najbolji nacin zamene jedne diode, naravno ne racunajuci nabavku i promenu svih LED traka novim.
Bez secenja trake...zalemiti novu led diodu. ;)
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
Admin purke je napisao/la:
dada je napisao/la:Dell@

A kako ti radis?

Bez secenja trake...zalemiti novu led diodu. ;)
@dell,@dada te pita kako Ti radis ;) :?:
dell
Expert
Expert
Kontakt:
mikica_krag je napisao/la: Postod mikica_krag » Pet Apr 08, 2016 8:36 am
Inace si u pravu video sam svasta sta NAZOVIMO KOLEGE SVE RADE SAMO DA BI DOSLI DO NOVCA.
:o

Admin purke je napisao/la:Bez secenja trake...zalemiti novu led diodu. ;)
:D
dada
Stariji član
Stariji član
Ako imate novu led diodu tada je naravno bolje lemiti tu novu diodu na traku- nema secenja, ali ako diodu skidate sa stare trake da biste je prebacili na traku u tv-u, nisam siguran da je bolja opcija od secenja te stare trake. Dodatno intenzivno grejanje stare diode dok se skida sa stare trake (obicno vruc vazduh) sigurno ce uticati na vek trajanja, posto je ona polovna- radila je.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
dada je napisao/la:Ako imate novu led diodu tada je naravno bolje lemiti tu novu diodu na traku- nema secenja, ali ako diodu skidate sa stare trake da biste je prebacili na traku u tv-u, nisam siguran da je bolja opcija od secenja te stare trake. Dodatno intenzivno grejanje stare diode dok se skida sa stare trake (obicno vruc vazduh) sigurno ce uticati na vek trajanja, posto je ona polovna- radila je.
Teorija i pristup moze po ovoj logici ali iz moje prakse je da mi se nikad nije vratio tv zbog ugradjene polovne (odlemljene sa druge i posle zalemljene) led diode...svega su mi se 3 komada vratila u roku od 3 meseca 1 fox i 2 vox-a...ali nijedna zbog one diode sto sam menjao.
Moram dodati jos da diode neskidam sa vrucim vazduhom i vise o tome nezelim da pisem (razlog:konkurencija u mojoj okolini) , a ko sta radi i kako menja ili stavlja zener diodu ili nekoliko ispravljackih dioda u red ili samo prespaja...nek svako radi onako kako zna i sta mu savest dozvoljava.
rankov
Mlađi član
Mlađi član
Admin purke je napisao/la: i vise o tome nezelim da pisem
Pa ajde sto da ne ? napisi sto si takav".... :twisted: :lol:

Ja isto radim, naravno da necu pisati.

http://i113.photobucket.com/albums/n237 ... cheers.gif
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
:| :| :|
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Rankov ti krijes vise nego mi...... A sto bi rekao nesto validno na cemu sam imao 3 promašaja!!! Praktično pola godine sam bio u leru 8-)
dell
Expert
Expert
Kontakt:
sta ovde raditi , smart samsung -jebitacan 40 inca :D . kazu u samsungu zameni sve trake .... oko 140e :roll:
golema zaje*ancija ali evo radi... svaki fuseraj ili budjenje se vidi na slici ,cak i diode koje nisu iste toplote (kdl) -isplivava !!!!
nije to cela prica ima jos dodatnih zaje*ancija....

tako da od fuseraja nama nista kod smarta samsung!!! :lol:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori