Reno clio 1.9D problem sa bord kom.

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
makedon
Mlađi član
Mlađi član
Ovako.Jas sam elektronicar i popravljam lcd tv ,laptope i drugu elektroniku ali ne radim autoelektroniku.
momentelno imam problem sa moji auto reno clio 1.9d.dizel masina.auto nekad pali nekad nece za zivu glavu.do sada sam promenio 5 majstora i svako kaze drugu dijagnostiku.
Utepo sam se od trosenje para.
kod prvi majstor promenio bos pumpu,auto je palio 1 nedelju i opet isto.
potom sam promenio greace i opet isto.pa senzor neki na radilicu i opet kad hoce pali kad ne nece za zivu glavu.primetio sam nekad da kad kljuc u bravu na verglanje ne zavrtim do kraja auto pali,ali sada nece ni to.majstor kaze da nije brava nego kompjuter.
dakle kako elektronicar skidao sam komjuter procackao nesto na netu i video kako se sece kompjuter da se dogje do eproma atmel 25080.
imam programator EZP2010.
Dali moze da je dump problem jer sam citao da treba da se ubaci dump sa immo OFF.NAPOMINJEM DA NEZNAM MNOGO OD AUTOELKTRONIKU.
mogli bi ste mi pomoci oko ovaj problem.
kompjuter je Lucas
DCU3R made in uk
nikolanik
Mlađi član
Mlađi član
problem je u uch. nadji polovan i zameni. to je stara boljka kod cila.
makedon
Mlađi član
Mlađi član
Pa na kraju ce i to da bude.
Procitao sam na netu da treba kljuc da se ostavi jedno 10 min. u bravu pod kontakt i da se upali auto.I to je kod mene upalilo.pre to nasao sam na neki forum eprom i ubacio .Znaci ne mi se vjeruje ali stvarno sam ostavio kljus u auto 10 min, i klio je zapalilo.Potom pali bez problema.
dali ima veze ovo sta sam ostavio kljuc u bravu 10 min.dali nesto se sinhronizuje.Pojma nemam.sada pali,videcemo do kada.
Max
Expert
Expert
1. KLJUC imas li dva kljuca jeli sa oba isto 2. UCH zamjena UCH nemoze bez kodiranja, immo off iz ECU bez emulatora ne ide jer nece preko 3000 obrtaja ostaje u limp modu, javi.Pozz
nikolanik
Mlađi član
Mlađi član
moze zamena uch bez kodiranja
Odgovori