Model No/Oznake modela -CSS-10100C
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -CV9202H-BSM//M/O:1.80.59.00209//C/N:890-JRA-9202HB12-0H
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - 25q32
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -CX315DLEDM
Power supply(SMPS)-AY065D-4SF23 REV.1.0-082
Opis problema:Musterija je doneo navedeni tv sa greskom"Da mu se prilikom update internet prekinuo i da se tv samo ukocio i izbacio eror.Probao sam pomocu programatora da ubacim flash 25q32 ali bezuspesno jer se desava isto prilikom paljenja(android,zeleni coveculjak i colossus i tu zakoci.Posto sam tv poseduje "ANDROID VERZIJU 4.2.2 " da li je moguce da se flash android odnosno neki savet oko reset android jer ipak me je sumnja dovela do tog kvara.Unapred zahvaljujem na svakom odgovoru.
Colossus css-10100c
-
- Mlađi član
Zadnja izmjena: Admin purke, dana/u 30 sij 2017 13:46, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: upisana oznaka panela
Razlog: upisana oznaka panela
-
- Mlađi član
Kolega agim da li si mislio na flash koji je za android? Ili za samu plocu? posto ima dva 25q32
Imao sam slican slucaj takav kod smart sony tv da formatiram sd card u sony aparat i on onda povuce sam fail i tv proradi.A jedino da probam da stavim nov flash 25q32 na cip za android. U svakom slucaju cu danas da probam pa cu da javim sta sam uradio.Pozdrav ☺
Imao sam slican slucaj takav kod smart sony tv da formatiram sd card u sony aparat i on onda povuce sam fail i tv proradi.A jedino da probam da stavim nov flash 25q32 na cip za android. U svakom slucaju cu danas da probam pa cu da javim sta sam uradio.Pozdrav ☺
-
- Mlađi član
Probao sam ali bezuspesno jer tad nece ni da se upali vec stoji u stby.Posto njega pokrece android jer bez njega ne moze da radi,potrebno je uci u "RECOVERY MOD" za koji nisam nasao nacin jer pomocu njega bi postojala nekakva sansa za reset softwera ili ubacivanje softwera preko sd card i tako bi se resio problem.Posto je to boljka kod ovog tv-a,ako ima neko tv koji je na popravku zbog led dioda,samo je potrebno da ispod onog cipa kod sd card usnimi 25q32 i postavi i problem bi bio resen
-
- Expert
-
- Expert
evo kolega proveren flash probaj. pozdrav
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
ucitaj na samoj ploci kod procesora. Izbrisi stari i ubaci ovaj sto sam ti poslao 25Q32
-
Evo prinudnog resenja za doticni tv.Dovesti napon preklapanja na skart pin br. 8 ,ja sam doveo 5v sa stabilizatora i zalemio na pin.Ugradio sam vremenski rele od 15 sek (nije kriticno vreme)i prilikom dizanja sistema kada prodje logo android i onaj robot relej
dovede napon i automatski aktivira skart.Posle toga tv je potpuno funkcionalan jedino mu neradi android smart.Ulazi normalno u meny preklapa analogno/digitalno pa se moze koristiti i na kablovskoj.Znaci kome netreba android platforma moze sasvim komotno da koristi ovaj tv.
dovede napon i automatski aktivira skart.Posle toga tv je potpuno funkcionalan jedino mu neradi android smart.Ulazi normalno u meny preklapa analogno/digitalno pa se moze koristiti i na kablovskoj.Znaci kome netreba android platforma moze sasvim komotno da koristi ovaj tv.
-
- Mlađi član
Postovane kolege.Sad sam probao i da izbrisem flash kod androida i pojavila mi se samo crna slikaa tv reaguje na daljinski.Dakle ipak mislim da mi je potreban cip onaj za android a ne za plocu jer musterija trazi da ima i androidzbog surfovanja.Najbolje bi bilo kad bi neko imao kod sebe isti takav tv i upisao isctian fleah kod androida :?:
-
- Expert
imas i ovaj flash, ali me čudi da neće jer sam isti skinuo sa ispravnog tv.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.