Fiat Punto I , kod kljuc

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Moj komsija ima problem sa autom. Punto je benzinac '95 godiste 1,1 i naprasno je stao u voznji. Upalli i za neku sekundu se ugasi i sve tako. Dijagnostika je pokazala da je problem kod kljuc iako mu se na tabli nikada nije palio kljuc. Nije ni znao da to ima na autu. Autoelektricar je odneo samo kompjuter IAW 16F.EB kod elektronicara i kada ga je vratio auto vise nije palio. Onda je na otpadu kupio komplet kompjuter sa imobilajzerom i sa tim je auto proradio, samo sto je od tada poceo da trokira i povremeno lose radi. Tako 5dana i onda opet stao. Juce mu je elektricar zamenio bombinu i on je upalio. Vozio ga sinoc i jutros, a danas opet stao :mrgreen: Sada mu svetli kljuc 5sec, pa se ugasi a zatim opet upali.

Da li sada ja da eksperimentisem sa immo off? Da ga dokusurim :lol:
Negde vidim da treba procitati 27c512 a negde se pominje HC11F1 ?
siki74
Stariji član
Stariji član
Kod toga automobila se javlja problem sa lošim kontaktom 2kom osigurača , i 2kom releja oni znaju da zezaju nalaze se iznad motora na šasiji ispod poklopca prekontrolišite te kontakte, desi se da osigurači i releji oksidira spoj na nožicama.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Stajao je danas napolju. Sad probao da ga upali i evo ga radi. Kod kljuc je uglavnom ugasen, mada hoce povremeno da upali lampicu ali auto i tada radi.
Danas nije hteo da pokrene pumpu goriva na kontakt. Sada radi sve.
Znam za te releje, skoro drug kod Alfe imao taj problem i posle ciscenja podnozja releja ugasio mu kod kljuc. Sad sam ih dodatno okupao sa WD40. Videcemo sta ce biti dalje, mada sumnjam da je dzabe kupovao sve pa i bombinu.
vlada
Expert
Expert
Pre neki dan sam radio immo off bas na takvom racunaru.Covek ga je izverglao do iznemoglosti jer mu ne radi na benzin nego samo na plin i naravno zamrznuo plin i pojavio mu je kljuc na tabli i ije imao varnicu.Ugurali ga u garazu presedeo jednu noci i ja na stradan odem sa racunarom sa odradjenim immo off upalio na jedan.Bas sam zagledao tu na te releje i stopice iznad motora vidi mda je neko skoro tu cackao prskano stiskno i sta ti ja znam pitao sam ga sta je bilo sa ovim kaze da mu se gasio u voznji ludovao.
Odgovori