ARK Kenwood KRC 259R
-
- Expert
Na navedenom ARK imam problem na stanicama imam samo pucketanje u zvucnicima a kada se kaseta pusti sve OK tjuner je OK sve dolazi na pinove 11, 12, 13 audio procesora TDA 7461D medjutim na izlazima pinova 22, 23, 24, 25 nista signal izoblicen.Neko nesta slicno imao interesantno da kaseta radi bez problema izlaz inace TDA 7384A nebi radio ni na kaseti da nije OK a audio proc na kaseti radi salje signal OK koji ide na pojacalo.Od volume 25 do Max 35 zavija kao svirena uzbune jednolicnim tonom.Pozzz
Zadnja izmjena: Max, dana/u 07 vel 2012 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Interesantan kvar,mogu da ti pomognem sa shemom.
Pozdrav.Jimmy
kenwood_krc-21r_259r_[ET].pdf (u arhivi foruma)
Pozdrav.Jimmy
kenwood_krc-21r_259r_[ET].pdf (u arhivi foruma)
-
- Expert
Na AM ne uhvata ni jednu stanicu ali nije ovaj zvijajuci ton kao na FM a na FM se zaustavlja na svim stanicama i signal koji ulazi na pinove 11, 12, 13 je ok medjuti sa audio procesora ka blokovima i pojacalu nista nema izoblicenje.Mislis na kristal 10.250 u tjuneru.Pozzz
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Sad je zimsko doba i moguce je da zbog naglih promena temperatura u samom vozilu u kojem je doticni ARK,da je povukao vlagu neki od blok kondezatora u tom fm stepenu.Trebalo bi da se izmeri njihov kapacitet dali je stabilan ili varira odnosno probija.Mukotrpan posao.
Da bi olaksao sebi pronalazak kvara pokusaj da zagrejes sa lemilicom blokove i tu ces najlakse da primetis koji od njih "kuva".
To je moja predpostavka i sve u vezi sa ovom hladnom zimom.
Pozdrav.Jimmy
Da bi olaksao sebi pronalazak kvara pokusaj da zagrejes sa lemilicom blokove i tu ces najlakse da primetis koji od njih "kuva".
To je moja predpostavka i sve u vezi sa ovom hladnom zimom.
Pozdrav.Jimmy
-
- Expert
Moze hajro samo kad bi netom mogao poslati plocu bilo bi dobro jer nismo blizu.Problem je prije ovoga nevremena nastao covjek je ubacio CD a izvadio neispravni ovaj Kenwood opruga sa vrata je spala i dole sam je nasao kod djeka na ARK gotovo zalijepljenu na izlaznim pinovima, izlaz sam zamjenio ali sad ovaj problem, vjeroatno prilikom kretanja preko ploce je napravila spojeva tipa ovog kvara.