BEAR 202 Zamrzava-secka sliku i ton

Forum za mobilne telefone i prijemnike
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
Dali je neko od kolega imao gore pomenutu gresku? Antena -ispravna probano sa drugim uredjajem,signal ok!Zamenio sam mu elko 10uf kod mreznog IC,kao i 2200uf i 470uf low-esr,ali greska ostaje!
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Koja je verzija softvera? Ja sam imao taj slucaj kod ovih sa starom plocom i softverom (mart 2014). Svratio sam kod coveka da pogledam, ubacio mu drugi a taj eto ga kod mene radi bez greske bar godinu ipo. Doduse kod mene radi na drugom predajniku, ali sam ga nosio posle da ga testiram na drugim predjnicima, radi bez greske.
Desavalo mi se isto tako da nece pa proradi uz put kada ga odnesem na reklamaciju. Probaju ga ispred mene i on radi. Vratim ga i sve je ok.
Probaj reset obavezno a onda pretraga po uputstvu. Tad izaberi kanal sa najjacim i najmirnijim signalom.
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
To je (Dec.2014.)-V1.2 sa 25L3206E,probao sam na fabricka podesavanja pa instalacija, opet isto-zeza.Covek rasturio sobnu antenu,mislio da je do nje.Inace pre otvaranja je bio zapecacen,kad sam ga otvorio 3 elektrolita,( 2kom. od 220uF i jedan od 100uF), neko- najvervatnije servis?je naknadno menjao!
toce
Expert
Expert
Jel zamrzava sliku preko skarta il HDMI ?
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
toce je napisao/la:Jel zamrzava sliku preko skarta il HDMI ?
Da preko skarta ga i koriste!Probao sam sa drugim softverom,malo je bolje,ali "trenira nerve"!
zbeba13
Mlađi član
Mlađi član
pozz kolega,-
sa bearom je bilo takvih problema,a uzrok je ostecen tjuner,desavalo se da tjuner kada je odlican signal sa antene radi i to se neprimeti no ako je slabiji signal sa antene dolazi do problema,jer tjuner slabije radi i na punom signalu ne moze da prikaze 100% signala,jedino resenje je bilo servis Antenala i zamena komplet maticne ploce.
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
zbeba13 je napisao/la:pozz kolega,-
sa bearom je bilo takvih problema,a uzrok je ostecen tjuner,desavalo se da tjuner kada je odlican signal sa antene radi i to se neprimeti no ako je slabiji signal sa antene dolazi do problema,jer tjuner slabije radi i na punom signalu ne moze da prikaze 100% signala,jedino resenje je bilo servis Antenala i zamena komplet maticne ploce.
Bice da tako,jer imam odlican signal a samo na dva tri kanala pokaze 100%.
dell
Expert
Expert
Kontakt:
upucaj flesh memoriju, nemas sta izgubiti :D

mada antena je svuda problem/ljudi pate jako za analognim signalom!
ali nadam se ce ih stb dovesti tehnicku kulturu na neki nivo..... :lol: ja nisam mogao :D
somi84
Expert
Expert
kolega mozda izgleda smesno ali da li si proverio da li se klima konektor za antenu na uredjau i to spoljni deo (masa ) ukoliko ima i malo lufta slika ce da secka i da koci mrzn i ostale anomalije imao sam dosta puta takav problem i u 95 % slucajeva prelemljivanje konektora je resilo problem.
milenko
Expert
Expert
Kontakt:
Antenski konektor je u redu,nije do njega.Najverovatnije je to kao što kaže kolega zbeba13, do oštećenog tjunera.
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Ja sam imao vise puta im padne i iscupaju ga ( konektor) ucvrstim na tom jadnom plehu i stavim zicu na vruci kraj tjunerskog dela da je rastegljivo kada bacaju stb :lol:

Dampove imam samo neznam u koju rubriku da parkiram...
Odgovori