Iveco, problem sa senzorom bregaste

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Iveco Daily 3.0
Godina 2006
Engine ECU - 0281011228, 0 281 011 228 Bosch

Kombi nema snage, jedva radi. Dijagnostika pokazuje problem sa senorom bregaste. Kako mi rece elektricar, na senzoru treba da ima napon od 0- 0,4V a on ima 4,95V. Senzor proban drugim, nije do njega. Kada ga iskljuci onda kombi tu i tamo radi i moze da se vozi. Elektricar sumnja u ECU.
Da li ovaj ECU moze da se reparira ili mora drugi?
siki74
Stariji član
Stariji član
Proveri instalaciju , kod tih auta se dosta javlja problem sa motornom instalacijom sa ECU na Motor,popucaju žice i dolazi do oksidiranja žica.
U takvim se uvjetima zna desiti da voda i oksidacija zadju u ECU te stvaraju velik problem u radu motora, a i desi se da se više ne može upaliti ?
Ali prvo proveri instalaciju napajanje senzora, a tih 5v treba da bude na senzoru., znači napon koji treba da bude prisutan 5v+:5v-(GND) i izlazni signal ako su tri žice na senzoru.
zdici
Jesi li rijesio ovaj problem?

pozzz
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Jos nisam uspeo da uklopim vreme za njega jer ga voze tako po gradu kao dostavno vozilo.
Ovih dana sam imao problem sa Fiat Seicento od drugara. Posle velikog servisa prestao da baca struju i nece da upali. Sve tri zice senzora radilice su bile u spoju. Rasekao sam plast kabla a u njemu se izolacija zute i plave zice pretvorila u puding i medjusobno umiksala :D Promenio sam ih i to sada lepo radi, samo sto je sigurnije da kupi nov.
Nisam mogao da verujem da su zice tako cuvenog proizvodjaca(Magneti Marelli) propale. Probao sam izolaciju na plamen i ustanovio da nije od samogasecih materijala.
Verovatno da i ovaj Iveco ima tako neki problem.
zdici
Pozz

joj i ja imam problem sa senzorima bregaste i radilice, ne ovitava mi u vcds poziciju bregaste dok je prije zamjene zamajca radilo sve fino, veceras cu postaviti post sta sam sve uradio i o cemu se radi, mozda mi neko moze pomoci oko tog kompleksnog problema, interesuje me sta je ECU sve potrebno da bi on iskalkulisao polozaj radilice i vrijeme ubrizgavanja.
Odgovori