pozdrav kolege imam glavobolju sa gore pomenutim tv dosao je sa neispravnim kondenzatorom na pobudi driver tranzistora na B+ tv je proradio ali imam smetnje na slici u vidu tankih crnih linijica po vertikali i blago sustanje u tonu menjaio sam sve kondenzatore u vertikali kondenzator na 180v ka plocici ekrana pregledao sam sve na plocici ekrana probao sam da zagrevam kondenzatore u sekundaru mreze ali nista menjao sam kondenzator na b+ liniji promenio sam kondenzatore u primaru mreze ali i dalje nesto pravi smetnje nemogu da provalim sta je molim za svaki savet necu da odustanem a vise neznam sta da pokusam
proc-OEC60478
VERT-TA8403K
MREZA -FET +TSA4605-3
HIS-D1555
TON-TRANZISTORSKI POJACAVAC
[REŠENO] orion tv2195tx problem sa slikom
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Pogledaj VN kabel da se nije izvukao malo iz trafoa i tu pomalo varnici
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Kad bi mogao da slikaš da vidimo šta je u pitanju, išlo bi lakše. Da li su to uspravne tamne linije ili horizontalne crtice kao kad nešto varniči?
-
- Expert
kako narod kaze pametniji popusta problem su bila dva kondenzatora u vertikali na poziciji c410 i c411 od 0,033u i 0,001u da rezimiramo mozda nekom zatreba kvar se manifestovao tako sto su po slici bile tanke horizontalne linije koje je pratilo sustanje u tonu kao da nije tacno na kanalu pa me je to bunilo i kopao sam po mf-u i oko tunera hvala kolegama na savetima idem na pivo dobro me je izmucio ali svaka skola se placa