[REŠENO] orion tv2195tx problem sa slikom

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
somi84
Expert
Expert
pozdrav kolege imam glavobolju sa gore pomenutim tv dosao je sa neispravnim kondenzatorom na pobudi driver tranzistora na B+ tv je proradio ali imam smetnje na slici u vidu tankih crnih linijica po vertikali i blago sustanje u tonu menjaio sam sve kondenzatore u vertikali kondenzator na 180v ka plocici ekrana pregledao sam sve na plocici ekrana probao sam da zagrevam kondenzatore u sekundaru mreze ali nista menjao sam kondenzator na b+ liniji promenio sam kondenzatore u primaru mreze ali i dalje nesto pravi smetnje nemogu da provalim sta je molim za svaki savet necu da odustanem a vise neznam sta da pokusam
proc-OEC60478
VERT-TA8403K
MREZA -FET +TSA4605-3
HIS-D1555
TON-TRANZISTORSKI POJACAVAC
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Pogledaj VN kabel da se nije izvukao malo iz trafoa i tu pomalo varnici
Radovi
Expert
Expert
neki elektrolit,kod oriona dosta njih iscuri ili se osusi
somi84
Expert
Expert
proverio sam vn kabal nije do njega probacu ponovo da zagrevam celu ploca pa da vidim da li ima promene hvala kolege ako neko ima jos neku ideju neka predlozi ponestaje mi ideja pa su svi saveti dobro dosli
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Kad bi mogao da slikaš da vidimo šta je u pitanju, išlo bi lakše. Da li su to uspravne tamne linije ili horizontalne crtice kao kad nešto varniči?
somi84
Expert
Expert
kako narod kaze pametniji popusta problem su bila dva kondenzatora u vertikali na poziciji c410 i c411 od 0,033u i 0,001u da rezimiramo mozda nekom zatreba kvar se manifestovao tako sto su po slici bile tanke horizontalne linije koje je pratilo sustanje u tonu kao da nije tacno na kanalu pa me je to bunilo i kopao sam po mf-u i oko tunera hvala kolegama na savetima idem na pivo dobro me je izmucio ali svaka skola se placa
Odgovori