Admin Jimmy je napisao/la:Tako je,maksimalno je 2 MB a za veće morate se snalaziti preko imela.
sonicsabac je napisao/la:Ja se stvarno izvinjavam ali ne valja vam "rabota" pa mrsko ljudima tabelu gotovu popuniti a kamoli jos upload raditi na trecem mestu I deliti linkove I raditi magije bespotrebne...
Ova diskusija se dosta nadovezuje na temu otvorenu u podforumu "Dioda caffe" ("Ponovo radi dioda..") i po svemu više spada tamo, no, pošto sam prvi reagirao na @Edin-ovu informaciju i, na neki način, otvorio ovu polemiku osjećam obvezu i potrebu da se nadovežem,…
Ne znam koliko je pametno toliko ograničiti upload. U eri smo nand flash-eva u kojoj 2 MB izgledaju smiješno pa bar za SPI flash (koji je, fala Bogu, još uvijek kolko-tolko zastupljen u većini "entry level" aparata) ostavimo još neko vrijeme onoliko koliko je potrebno. Nemojmo komplicirati i ograničavati ljude koji nesebično daju sebe i svoja saznanja prezentiraju ovdje, ne zbog sebe i svoje promocije, već zbog pomoći drugima. Mislim da ne trebam ni spominjati koliko to punjenje baze podataka doprinosi kvaliteti ovog foruma a i pomaže opstanku nas servisera sa ovih prostora.
Ograničiti download je pak nešto drugo, smanjuje, doduše, popularnost foruma ali i reducira "protok" čija je količina očito postala problem u posljednje vrijeme. "Padobranci" kojih ima najviše i koji otvore account samo da bi iskoristili forum za osobne potrebe i izmuzli podatke (a nisu doprinjeli forumu nikad ni na koji način) morat će se, jednostavno, pomiriti s tim.
Isto tako, mišljenja sam da bi parceliranje ogromnog podforuma "Multimedija" na više manjih (npr. audio-vcr-dvd, crt tv, plazma tv, lcd tv, led tv) rezultiralo također smanjenjem protoka jer bi ljudi koje zanima neka informacija manje i kraće pretraživali te lakše i brže došli do željene informacije.
Ne znam,… možda bi i (barem privremeni) angažman i pomoć više moderatora pomogao u realizaciji te ideje i modeliranju foruma,… uvjeren sam da ih u expert skupini ne bi bio problem pronaći.
Eto, Jimmy, uz visoko poštovanje Tebi i suradnicima, nadam se da nećeš zamjeriti, opcija ima dovoljno, sve je otvoreno. ;)