VOX LED32883 17MB82-1A

Edin33
Stariji član
Stariji član
Kontakt:
BRAND: VOX
MODEL: 32883
MAIN: 17MB82-1A
PANEL: VES315WNDB-01
SPI FLASH: U10-25Q16 U12-25Q64
OPIS KVARA: crkla ploča stavljena druga ploča sa ko zna kojeg TV-a , sve ok osim tona , probavani razni flashevi i još gore , i slika nije ok , a ton nikako.
U prilogu dumpovi koji su ok za ovaj TV sa označenim panelom.
eto htio sam poslati ovaj dump ali kaze da ne moze veci od 2 mb, odjednom?
Ako kome treba saljem na PM
ili : htt **//elektronika.byethost4.com/index.php?topic=194.msg196;topicseen#msg196
ostali dumpovi imaju sliku ali nemaju tona
Edit: evo link na Google Drive

Kod: Označi sve

https://drive.google.com/open?id=0B1xVy0RVB_6PalNyUnNiUmhpeDQ
Zadnja izmjena: Edin33, dana/u 25 lis 2017 21:29, ukupno mijenjano 3 puta.
KD electronic
Expert
Expert
Edin33 je napisao/la:..eto htio sam poslati ovaj dump ali kaze da ne moze veci od 2 mb, odjednom?..
Ma nije moguće da je upload toliko ograničen,... pokušaj ponovo.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Tako je,maksimalno je 2 MB a za veće morate se snalaziti preko imela.
Jordan Čebron
Expert
Expert
Admin Jimmy je napisao/la:Tako je,maksimalno je 2 MB a za veće morate se snalaziti preko imela.
Ili preko File Upload net

https://en.file-upload.net/?gclid=CjwKE ... oCqTbw_wcB
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Zipuj fajlove, da se ne zavrsi posao dampova i zemena ploca na viber grupama. Imaju 4 viber grupe jake.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Svako danas ima gmail nalog, a to je osnova za koriscenje svih google servisa. Ovde mozete da uploadujete svaki dump, koji ce uvek da ostane u vasem vlasnistvu, a svako ko ima link moze da ga preuzme. Mnogi dumpovi se ponavljaju na forumu i tesko je uci u trag svakom koji se ponavlja, a svaki duplirani dump bespotrebno zauzima prostor.

Jos jednom, link do google drajva
https://drive.google.com/drive/my-drive

Dump je dovoljno da ubacite u prozor a nakon uploada klinete desni na njega i preuzmete link za deljenje. Link nalepite ovde i to odmah radi.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
sonicsabac
Expert
Expert
Kontakt:
Ja se stvarno izvinjavam ali ne valja vam "rabota" pa mrsko ljudima tabelu gotovu popuniti a kamoli jos upload raditi na trecem mestu I deliti linkove I raditi magije bespotrebne.
Pa nismo mi misevi koji ce da sede I gube vreme na upload, klik, copy, paste itd.
Neka se uvredi ko mora ali ja ne pisem ovo zbog svoje licne koristi vec vidim dobru osnovu za nesto jos bolje sto zajednicki mozemo unaprediti I podici na visi nivo.
Ali nazalost je definitivno doslo vreme da je svaki trud uzalud.
Admini mozete se uvrediti ili naljutiti na mene ali pisem iskreno I pisem o FORUMU u kojem ucestvuje mnogo ljudi a ne o vama. Tako da imajte razumevanja a nadam se da ce se I ostali ucesnici oglasiti sa svojim misljenjem a ne samo nemo posmatrati kako par nas ovde eksponira sebe I verovatno u mnogim ocima pravi budalu od sebe.
I molim vas postedite me onoga " Ako ti se ne svidja ne moras ovde da budes"
Meni se ovde svidja I ne odustajem tako lako.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Mnogi se ne snadju ni sa dugmetom Posalji prikačeni fajl :D
Ovih dana pokusavamo da iskalkulisemo sta najvise trosi protok. Pronasao sam dosta slika koje su preko 1Mb u temama koje imaju i po 1.000 pregleda. To je automatski utrosen Giga protok za samo jednu sliku koja je najmanje bila od pomoci u celoj temi. Mnogi clanovi ne znaju da konvertuju format slike i da je umanje te nenamerno nanesu stetu a na sve to i mi smo bili malo labavi letos te su nam takve slike ostajale.
Ocekujemo da Jimmy odluci i postavi racun za donciju te se tako full oporavimo.

Dump se nakon otvaranja preuzima klikom iznad strelice
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
KD electronic
Expert
Expert
Admin Jimmy je napisao/la:Tako je,maksimalno je 2 MB a za veće morate se snalaziti preko imela.
sonicsabac je napisao/la:Ja se stvarno izvinjavam ali ne valja vam "rabota" pa mrsko ljudima tabelu gotovu popuniti a kamoli jos upload raditi na trecem mestu I deliti linkove I raditi magije bespotrebne...
Ova diskusija se dosta nadovezuje na temu otvorenu u podforumu "Dioda caffe" ("Ponovo radi dioda..") i po svemu više spada tamo, no, pošto sam prvi reagirao na @Edin-ovu informaciju i, na neki način, otvorio ovu polemiku osjećam obvezu i potrebu da se nadovežem,…
Ne znam koliko je pametno toliko ograničiti upload. U eri smo nand flash-eva u kojoj 2 MB izgledaju smiješno pa bar za SPI flash (koji je, fala Bogu, još uvijek kolko-tolko zastupljen u većini "entry level" aparata) ostavimo još neko vrijeme onoliko koliko je potrebno. Nemojmo komplicirati i ograničavati ljude koji nesebično daju sebe i svoja saznanja prezentiraju ovdje, ne zbog sebe i svoje promocije, već zbog pomoći drugima. Mislim da ne trebam ni spominjati koliko to punjenje baze podataka doprinosi kvaliteti ovog foruma a i pomaže opstanku nas servisera sa ovih prostora.

Ograničiti download je pak nešto drugo, smanjuje, doduše, popularnost foruma ali i reducira "protok" čija je količina očito postala problem u posljednje vrijeme. "Padobranci" kojih ima najviše i koji otvore account samo da bi iskoristili forum za osobne potrebe i izmuzli podatke (a nisu doprinjeli forumu nikad ni na koji način) morat će se, jednostavno, pomiriti s tim.

Isto tako, mišljenja sam da bi parceliranje ogromnog podforuma "Multimedija" na više manjih (npr. audio-vcr-dvd, crt tv, plazma tv, lcd tv, led tv) rezultiralo također smanjenjem protoka jer bi ljudi koje zanima neka informacija manje i kraće pretraživali te lakše i brže došli do željene informacije.

Ne znam,… možda bi i (barem privremeni) angažman i pomoć više moderatora pomogao u realizaciji te ideje i modeliranju foruma,… uvjeren sam da ih u expert skupini ne bi bio problem pronaći.
Eto, Jimmy, uz visoko poštovanje Tebi i suradnicima, nadam se da nećeš zamjeriti, opcija ima dovoljno, sve je otvoreno. ;)
Edin33
Stariji član
Stariji član
Kontakt:
Revolucija , niko ne pita koliko koštaju ove internet "kasice" , a kolege su upravu što se tiče ovih "padobranaca", ja sam barem pokušao na svome netu ali to ne ide , mislim za "prave" kolege ok , ali sad se svi svačim bave , imaju youtube pa svi mjenjaju kondezatore i "apdejtuju grundigove SX Televizore" , traze kodove za wv uredjaje i slicno , e pa momci potrudite se malo više , mi koji ne ovisimo o vama "pravi majstori" imamo posla i imamo para i zelimo pomoci svima kojima to treba ali , dajte imajte neki kodeks , "dajte nešto" i "dobićete nešto".Ja sam uz dioda net jer mi je to frend forum , a način kako će to admin riješiti je njegova stvar , ali znam da je teško
abaz6
Expert
Expert
pozdrav
ovi fajlovi su original za QUADRO 32BN40 sa istim i panelom.
ja danas skinuo i ubacio ove sadržaje i uređaj radi bezprijekorno.
Odgovori