ima li neko od kolega da radi sa telefonima ili neka preporuka za solidan mob za 150-200eura...
Hteo bih za sebe telefon koji stabilno radi,ne preterano velik i, ne treba mi za igrice.
Osnovna upotreba, viber,kamera...
Sto vise gledam karakteristike i oznake sve vise ne mogu da se odlucim..
Samsung A3 J5 pa S5... iste oznake razlicita godina proizvodnje,pa uz to jos dodatne sporedne oznake koje imaju drasticne razlike u ceni... i sta odabrati?
Neki prodavci kazu MA SAMOO SAMSUNG, neki tvrde ma to im samo ime drzi cenu...
ili Nokia 6,vidim da su izbacili, ima li je neko. cena oko 270e.
LG K10 pristupacna cena. oko 150e.
Mozda:
Huawei
htc
Pozdrav
Pomoc oko izbora mobilnog telefona
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ja sam nesto kratko testirao LG K10 i svidelo mi se kako radi.Mislim da vredi te pare.
Za Nokiu mislim da joj treba jos vremena da se dokaze sa Androidom.
Samsung jeste dobar, ali samo modeli koji u startu kostaju preko 200e.
U principu svaki telefon koji kao novitet kosta ispod 200e, tesko da moze da koristi duze od dve god a da ne pocne ozbiljno da baguje i krashuje.
Ja bih npr 100-200e radije potrosio na neki polovan iphone, jer mi se oni pokazali najstabilnijim. iPhone 5 je veoma zgodan za ruku, a funkcionalan je kao i osmica(bar meni sa mojim zahtevima).
Za Nokiu mislim da joj treba jos vremena da se dokaze sa Androidom.
Samsung jeste dobar, ali samo modeli koji u startu kostaju preko 200e.
U principu svaki telefon koji kao novitet kosta ispod 200e, tesko da moze da koristi duze od dve god a da ne pocne ozbiljno da baguje i krashuje.
Ja bih npr 100-200e radije potrosio na neki polovan iphone, jer mi se oni pokazali najstabilnijim. iPhone 5 je veoma zgodan za ruku, a funkcionalan je kao i osmica(bar meni sa mojim zahtevima).
-
- Expert
iphon mi se svidja,odlicni su to telefoni ali dooobra im cena pa nisam se nesto ni hvatao za njih.
Nije mi problem i polovan kupiti za te pare ali od coveka od poverenja, nisam bas neke srece imao do sad u takvoj kupovini pa pokusavam biti oprezan :)
Nije mi problem i polovan kupiti za te pare ali od coveka od poverenja, nisam bas neke srece imao do sad u takvoj kupovini pa pokusavam biti oprezan :)
-
- Expert
"iphon 5 ili sa iOS10 radice jos neko vreme a onda hteli ne hteli moracete na 11 ili tada na 12 jer vremenom krenu da otkazuju aplikacije. Prvo otkaze Viber, a onda redom. Na kraju mora da se kupi nov. Update zato i sluzi, inace bi fabrika stavila katanac...."
ima li tu istine
ima li tu istine
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Sad vidim da na 5 ne moze iOS11. Moze na 5s, sto znaci da ce 5s ziveti jos.
iPhone 4 je izgubio podrsku softwera juna 2014 a radio dobro do leta 2016
4s- 2016-te
5- 2017-te proizvodjen do septembra 2013
Po ovom redosledu 5s bi trebao da ostane sa podrskom bar do leta 2019, jer se proizvodio do leta 2016.
Kada izgubi podrsku softwera, aplikacije rade dobro bar jos dve godine. Takva je situacija i kod Androida, samo sto Android ne moze da napravio ovolike godina rada pa niko i ne primeti da mu je istekla podrska.
Ja jos uvek koristim, pored sestice i iPhone4 koji je 2010-to. Ni jednom nije zabagovao,nikad resetovan niti je zamenjena baterija. Lifetime mu je okruglo 700h ili 42.000minuta,mobilni internet 47,4GB. Steta sto ne belezi i wifi internet :D
Zato u tu firmu imam najvise poverenja. Da ima karike, za 7godine bi nestale :lol: Ne znam da li neko ima bilo koji android da 7god nije zamenio bateriju i da to jos uvek radi?
iPhone 4 je izgubio podrsku softwera juna 2014 a radio dobro do leta 2016
4s- 2016-te
5- 2017-te proizvodjen do septembra 2013
Po ovom redosledu 5s bi trebao da ostane sa podrskom bar do leta 2019, jer se proizvodio do leta 2016.
Kada izgubi podrsku softwera, aplikacije rade dobro bar jos dve godine. Takva je situacija i kod Androida, samo sto Android ne moze da napravio ovolike godina rada pa niko i ne primeti da mu je istekla podrska.
Ja jos uvek koristim, pored sestice i iPhone4 koji je 2010-to. Ni jednom nije zabagovao,nikad resetovan niti je zamenjena baterija. Lifetime mu je okruglo 700h ili 42.000minuta,mobilni internet 47,4GB. Steta sto ne belezi i wifi internet :D
Zato u tu firmu imam najvise poverenja. Da ima karike, za 7godine bi nestale :lol: Ne znam da li neko ima bilo koji android da 7god nije zamenio bateriju i da to jos uvek radi?
-
- Super Moderator
Ja sinoc kupio sinu LG V20,... sebi Xiaomi mi Max 2 dual 64Gb,...a zenici Xiaomi redmi note 4X Dual Sim 32Gb
-
- Super Moderator
Na srecu neradim sa paprikom pa se moze... :Dursuss je napisao/la:kolega purke... ma je li to krenula začinska paprika pa se može... :lol: :lol:
-
- Expert
- Kontakt:
Extra Purke! Dobar je izbor sada dolazi i na mene red posle sony androjida i promasaja. Pregrevali se svi na zalost...
Sto rece Zmaj tacno tako!! Ko je imao u to vreme 16gb memorije 2010godine. Niko... Eno danas i phone ima skoro pola terabajta memorije. Na zalost nemam 1000e za iphone da si kupim nov.
Ja imam iphone 4s i ip4, posto mi crklo sony go*no koji je radio extra ok. I sada placam rate i dalje a com trade ne priznaje garanciju jer se vide blaga ostecenja na plastici. :lol:
Znaci drzite telefone u gumi neka se greju i pucaju bga kola samo se nesme vidi fizicko ostecenje kada cekne.
Hladjenja ima vise vrsta. Preko stakla kod androida ali su neki stavili i bakrene cevi sa fluidom u telefone kao iphone. Vidim danasnje televizore koji se hlade Preko keramike procesori u televizorima philips i sony
Birajte telefone tako! Da kada instalirate sve da ima slobidnoga prostora bar 40% ako nema telefon je propast
Sto rece Zmaj tacno tako!! Ko je imao u to vreme 16gb memorije 2010godine. Niko... Eno danas i phone ima skoro pola terabajta memorije. Na zalost nemam 1000e za iphone da si kupim nov.
Ja imam iphone 4s i ip4, posto mi crklo sony go*no koji je radio extra ok. I sada placam rate i dalje a com trade ne priznaje garanciju jer se vide blaga ostecenja na plastici. :lol:
Znaci drzite telefone u gumi neka se greju i pucaju bga kola samo se nesme vidi fizicko ostecenje kada cekne.
Hladjenja ima vise vrsta. Preko stakla kod androida ali su neki stavili i bakrene cevi sa fluidom u telefone kao iphone. Vidim danasnje televizore koji se hlade Preko keramike procesori u televizorima philips i sony
Birajte telefone tako! Da kada instalirate sve da ima slobidnoga prostora bar 40% ako nema telefon je propast
-
- Super Moderator
Dell
Treba i vise memorije za one koji komuniciraju stobom...ti preko vibera sa slikama ubijes svaciji telefon...ovo pricam iz licnog iskustva...zbog tebe sam morao jaci telefon kupiti... :mrgreen:
Treba i vise memorije za one koji komuniciraju stobom...ti preko vibera sa slikama ubijes svaciji telefon...ovo pricam iz licnog iskustva...zbog tebe sam morao jaci telefon kupiti... :mrgreen:
-
- Expert
- Kontakt:
Tacno kazes! :D
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Mogao je da prezivi 7godine ako nije koristio internet. Android se ponasa kao windows. Koliko god mu deinstalirao instalirano, i koristio razne cistace uvek ostanu fajlovi koji mu uvecavaju sistem. 1,5GB je malo prostora da bi dugo radio bez reseta.nele2222 je napisao/la:Ima Zmaju , HTC Desire Z
iPhone mora da ima velike memorije jer su mu aplikacije 10x vece od Android aplikacie. npr Waze navigacija je 70MB, dok je za Android oko 6MB. Facebook je 235 MB :D
-
- Expert
- Kontakt:
ja nebi samsunga nikada vise ..... svi ga vole ali je prevara velika!
-
- Expert
Bas kako kaze ahim. Imam ovde LG G3 odlican telefon, slike vrhunske kao i vide, ne zakucava..., samo povremeno nestaje slika,jednostavno se zamraci.kad se ugasi-upali, opet dodje slika pa posle nekog vr. opet nestane. Kad grejem plocu ne nestaje tako cesto.
Gledam ove telefone xiaomi, ne cini se da su losi, ne znam koliko su pouzdani i ispitani.
Gledam ove telefone xiaomi, ne cini se da su losi, ne znam koliko su pouzdani i ispitani.