Upotreba wirelessa

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
JRade
Expert
Expert
Danas se mora raditi svasta da bi se prezivelo,evo o cemu se radi:

Covek hoce da od lokala gde ima wireless ruter prenese signal do placa(gde ima struje) na rastojanju oko 0.5km i da moze taj wireless signal koristi na telefonu:Iphone.
Da li se za to moze upotrebiti ruter SR1000 jer ima dosta jak signal.Jednu stap antenu bih ostavio za prijem na telefonu,a drugu hocu da skinem i stavim usmerenu antenu da dobijem dobar signal od rutera.
Da li treba podesavanje u ruteru SR10000.
Ili ako to nije u redu,sta da trazim ali da ne postavljam kompjuter na placu.
Unapred hvala!
Pozdrav svima!

http://www.amazon.com/Amped-Wi...8-2&ke ... ed+SR10000
JRade
Expert
Expert
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Koji je iPhone u pitanju? Ja imam iPhone4 i na njemu nema mogucnost prikljucka spoljne antene. I da ima, 500m je dosta velika daljina za snagu njegovog predajnika. On ce uhvatiti signal koji mu saljes sa tog rutera, ali ne moze da komunicira sa njim jer nema snagu da posalje informacije sa mobilnog ruteru. To je sistem koji radi u duplexu, tako da mora da postoji snaga sa obe strane. Siguran sam da to ne mozes da uradis bez jos jednog kompa. Ja sam se jedno vreme zezao sa tim. Znam da postoji program za jailbreak verzije, koji moze da pojaca taj postojeci wireles u telefonu, ali ni to nije dovoljno. Kazu da ima da se kupi neka folija koja se nalepi spolja kao dodatna antena, no to su sve poboljsanja u desetine metra.
JRade
Expert
Expert
Da budem jasniji,to je to sto mi treba.
Molim za pomoc.
Pozdrav!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
A da, sad mi je jasnije. To je izvodljivo. Uslov je da imas opticku vidljivost. Ako je prepreka neko drvo, zimi nece da smeta, ali kad olista bude teska prepreka.Trebao bi i antenu ADSL rutera da izbacis na krov. Najbolje je koristiti GRID antene. Vidim da ih ima na Limundu povoljno. A ako vec radis da bi zaradio, onda napravi ovu Bi-Quad antenu. I ona dobro radi. Drugar(radi kod wifi provajdera) mi je pricao da su sa takvim antenam za pocetak pokrili celi grad signalom, pa tek onda kupili profi opremu.
Ne znam tacno oko rutera, mislim da ne moras da ga podesavas ako su ti antene tacno usmerene i signal sa ADSL-a bude najjaci. Raspitacu se sutra kod drugara, ako u medjuvremenu ne naidje neko ko zna.

Ova antena se pravi na komadu pertinaksa, a moze i na aluminijskoj ploci 123x123mm
http://martybugs.net/wireless/biquad/
http://www.brest-wireless.net/albums/An ... .sized.jpg

A ima i ovog resenja :D

http://i50.tinypic.com/2uy0yoj.jpg
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
JRade
Expert
Expert
Pogledaj molim te ovaj ruter SR10000 da li moze,jer je bas jak.
Hvala ti!
Pozdrav!
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Taj ruter koji si naveo u postu, nema wireles prijem (koliko sam ga osacovao). On radi po principu, dovedes mu signal UTP kablom a on ga dalje trasira po okolini. Uz njega bi morao da imas i Access Point koji bi povezao sa njim. AP bi primao signal a onda slao UTP kablom u taj ruter.
Najbolje ti je da se raspitas kod prodavaca kompjuterske opreme koja varijanta ti je najjeftinija. Da li imaju neki access point sa wifi ruterom, ili kombinacija wifi ruter + AP. E sad, nesto sam gledao i snagu tog HG520. Sa tom antenicom koju on ima, izbacenom na krov i sa optickom vidljivoscu dobaci nekih 200m kako valja, preko toga je los signal. Ta antenica je omni i salje signal u sve pravce. Verovatno da bi radilo na ovu foru sa usmerenom antenom. Ja sa svojom krovnom antenom 25db hvatam adsl signale sa daljine od oko 300metara ali ne znam da li bi uspeo da se ukonektuje zbog slabog signala. Sve bi to trebalo da se isproba da bi bio siguran u funkcionalnost. Raspitacu se jos. Juce i danas sam bas u nekoj guzvi pa nikako da odvojim vreme. Inace to je polje koje i mene bas zanima :)

Edit: AP+wireles ruter bi nezvanicno trebalo da kosta oko 70e
Odgovori