Često čujemo da je neko prevaren na ebay-u ili AliExpress-u. Ovde možete postavljati linkove do falš delova/lošeg alata i opisati svoja loša iskustva sa određenim prodavcima.
Možete i da podelite linkove do dobre robe i dobrih prodavaca. Pomažemo se u popravkama pa je dobro da se pomažemo i oko nabavke delova i alata. Danas sam majstor,bez saradnje i na sopstvenom znoju ne može da preživi.
Meni su ddanas stigle diode iz ove teme viewtopic.php?f=2&t=4552&start=100#p46153
Mogu da se pohvalim da je sve proteklo kako treba i expresno.
Internet trgovina delovima i alatom -dobra/loša iskustva
-
- Super Moderator
- Kontakt:
-
- Expert
- Kontakt:
do skoro se nije se desavalo da sam bio prevaren ali od ove godine sam naleteo na dosta falsa delova!
tranzistori j920 20 kom, bu808dfi 10kom, tea -procesori za auto radia 10 kom...
svata je bilo od januara i sve falsh. ranijih godina nisam imao nikada falsh robu!!!
Pre 3 godine mi kinez poslao instrument rlc-meter dhl postom ,jer ga uhvatila frka oko kineske nove godine i bez moga pitanja on poslao na dhl i kostalo 50e dhl. Jos mi poslao dugmad sa kineskim pismom, srecom nije display na kineskom bio inace bi ga razbio o zid , bogami preterase ga kinezi....
tranzistori j920 20 kom, bu808dfi 10kom, tea -procesori za auto radia 10 kom...
svata je bilo od januara i sve falsh. ranijih godina nisam imao nikada falsh robu!!!
Pre 3 godine mi kinez poslao instrument rlc-meter dhl postom ,jer ga uhvatila frka oko kineske nove godine i bez moga pitanja on poslao na dhl i kostalo 50e dhl. Jos mi poslao dugmad sa kineskim pismom, srecom nije display na kineskom bio inace bi ga razbio o zid , bogami preterase ga kinezi....
-
- Expert
- Kontakt:
@zmaj u toj temi ima vise linkova sa preporukama! Dali moze malo preciznije koje si diode nabavio! PozzAdmin tvzmaj je napisao/la:
Meni su ddanas stigle diode iz ove teme viewtopic.php?f=2&t=4552&start=100#p46153
Mogu da se pohvalim da je sve proteklo kako treba i expresno.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Svi su u toj temi pohvaljeni. Ja sam uzeo ove iz purketovog posta.
Dell, ako imas linkove do tih prodavaca sa losom robom, postavi ih ovde. Onaj sto ti je poslao sa DHL, verovatno je imao u ponudi vise prevoznika a ti nisi obelezio ni jednog prilikom kupovine. U tom slucaju prodavac sam bira kako ce da salje. I kada je besplatno slanje u ponudi ima vise prevoznika. Preporucujem Singapore Post kao najbrzeg.
Dell, ako imas linkove do tih prodavaca sa losom robom, postavi ih ovde. Onaj sto ti je poslao sa DHL, verovatno je imao u ponudi vise prevoznika a ti nisi obelezio ni jednog prilikom kupovine. U tom slucaju prodavac sam bira kako ce da salje. I kada je besplatno slanje u ponudi ima vise prevoznika. Preporucujem Singapore Post kao najbrzeg.
-
- Expert
- Kontakt:
nemam nazalost linkove ni jedan jer je sve to islo preko mog brata jedan u italiji drugi u usa....
Ali zato imam dokaze kutiju malu punu -skart robe , za instrumente i papire koliko sam platio koliko i dhl uslugu . i sta su mi poslali a sta sam trazio od alata. to imam i mogu postaviti....
u sustini gledajte koliko ima dijamanata i komentara da je
ok roba...
tako i kod nas na kupij prodajem koliko ima negativnih i koliko je prodao nekih artikala.
Ali zato imam dokaze kutiju malu punu -skart robe , za instrumente i papire koliko sam platio koliko i dhl uslugu . i sta su mi poslali a sta sam trazio od alata. to imam i mogu postaviti....
u sustini gledajte koliko ima dijamanata i komentara da je
ok roba...
tako i kod nas na kupij prodajem koliko ima negativnih i koliko je prodao nekih artikala.
-
- Expert
Ne znam da li ste culi za ovo, ima li neko vise informacija.
http://rs.n1info.com/a330885/Biznis/Mat ... rbiji.html
Mozda sam trebao na dioda caffe, ili gde drugo...,neka admin ispravi..., ali bi bilo lepo da se ostvari.
http://rs.n1info.com/a330885/Biznis/Mat ... rbiji.html
Mozda sam trebao na dioda caffe, ili gde drugo...,neka admin ispravi..., ali bi bilo lepo da se ostvari.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Lepa informacija, i bilo bi dobro da to proradi. Vreme je da vec jednom dodju negde jer to najavljuju od 2014-te. Gde god da se priblize, vredece. Inace svaka najava koja dolazi iz vlade je politicki korisna i retko koja se ostvari.
Prosle godine sam gledao u nekoj emisiji na RTS-u gde kazu da je Beograd bio do pre 5godina logisticki centar za kinesku robu. Dnevno se pretovaralo oko 1.000 kontejnera a danas svega nekoliko koji uglavnom zavrse u kineskim radnjama kod nas. Kazu da je poostravanje carinskih propisa doprinelo smanjenju posla.
Prosle godine sam gledao u nekoj emisiji na RTS-u gde kazu da je Beograd bio do pre 5godina logisticki centar za kinesku robu. Dnevno se pretovaralo oko 1.000 kontejnera a danas svega nekoliko koji uglavnom zavrse u kineskim radnjama kod nas. Kazu da je poostravanje carinskih propisa doprinelo smanjenju posla.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Narucio sam display za mobilni sa aliexpressa. Stigao razbijen. Otvorio sam spor,a prodavac mi kaze da trazim odstetu od poste.
Da li je neko imao slican spor i sta dalje?
Da li je neko imao slican spor i sta dalje?
-
- Expert
Kojoj pošti da se žališ? Sa kojom da povedeš spor? Smijurija.
Igraj na kartu da nije dobro upakovao pošiljku. A da jeste, sigurno se ne bi oštetila. Ko zna kako ga je upakovao.
Nemoj puno da raspravljaš sa njime i da ti vrijeme prolazi.
Pokreni dispute, dobio si neupotrbljiv proizvod i tačka. Još ako imaš slike kako je bio upakovan, vraćaju ti novac garantovano.
Igraj na kartu da nije dobro upakovao pošiljku. A da jeste, sigurno se ne bi oštetila. Ko zna kako ga je upakovao.
Nemoj puno da raspravljaš sa njime i da ti vrijeme prolazi.
Pokreni dispute, dobio si neupotrbljiv proizvod i tačka. Još ako imaš slike kako je bio upakovan, vraćaju ti novac garantovano.
-
- Expert
Moj ''slučaj'' (nisu u pitanju delovi ili alat):
poručim ručni sat marke ''XXXX'' sa jednog američkog sportskog sajta, pošiljka uredno stigne, a unutra sat marke
''YYY'' u originalnoj ambalaži proizvođača ''YYY'', identičan poručenom artiklu ''XXX''. Prihvatio bih to kao OK, ali
radi se o razlici u ceni od 40 US dolara (toliko je jeftiniji ''YYY'' na njihovom sajtu yyy.com).
Ne bih to nikad ni saznao da nisam otišao na taj sajt yyy.com da potražim pdf uputstvo za rukovanje, obzirom da je knjižica koja je stigla sa satom sitno štampana i gotovo neupotrebljiva.
Predočio sam im mejlom navedene činjenice i dobio nešto što liči na generic odgovor, kao oni sarađuju sa
pouzdnim partnerima, njihova roba je izrađena od kvalitetnog materijala....
Danas ću im u svakom slučaju tražiti da mi vrate razliku u ceni....
poručim ručni sat marke ''XXXX'' sa jednog američkog sportskog sajta, pošiljka uredno stigne, a unutra sat marke
''YYY'' u originalnoj ambalaži proizvođača ''YYY'', identičan poručenom artiklu ''XXX''. Prihvatio bih to kao OK, ali
radi se o razlici u ceni od 40 US dolara (toliko je jeftiniji ''YYY'' na njihovom sajtu yyy.com).
Ne bih to nikad ni saznao da nisam otišao na taj sajt yyy.com da potražim pdf uputstvo za rukovanje, obzirom da je knjižica koja je stigla sa satom sitno štampana i gotovo neupotrebljiva.
Predočio sam im mejlom navedene činjenice i dobio nešto što liči na generic odgovor, kao oni sarađuju sa
pouzdnim partnerima, njihova roba je izrađena od kvalitetnog materijala....
Danas ću im u svakom slučaju tražiti da mi vrate razliku u ceni....
-
- Expert
Sto se USA tice ima se pravo vratiti roba u roku od mesec dana bez da se navede razlog zasto se vraca, sto se Kine tice dosao mi je okrnjen grejac jer je bio u tankoj najlon kesici, reklamirao sam i ukazao na lose pakovanje, covek ponovo poslao gratis grejac, kad mi je postar predao istu onu najlon kesicu znao sam da je ponovo izlomeljen i bio sam u pravu. Sad imam dva ostecene grejaca i od tog prodavca kog sam zabelezio ne kupujem nista. To je jedini peh u proteklih nekoliko godina.
-
- Expert
- Kontakt:
Nema se kome zaliti :D slomila posta PANEL, e sada koja nezna se... Ako je zapakovan kako treba tesko.
Ja sam recimo dobio drsku za jbc lemilo i neko mi ukrao vrh na carini ili ispao njima. Drska je 80dolara a vrh je 30dolara. Niste to videli, jer je nema niko :D >
https://web.capture-app.com/share/76841 ... a2f0b7c27f
Stiglo svasta pa ne ispravni delovi ili "konponente"
Oduvek je tako, i posiljalac promeni kvalitet, sve je postalo rulet. Sto se tice displeya za telefone uvek su slali malo lose plagijate i nikada original nije bilo ni iphone ni samsung. Od nokije kada sam imao isto skucaj isti.
Nema sta pisati i razmatrati, sve je jasno kao dan!
Kada prave regler za stojadin kinezi jasno je sve pre 5godina :mrgreen:
Sto se tice Amerike imao sam ploce za plazme po 19dolara a ovde nije ni bilo takvih, polovne 50e ako se naslo, tako sam imao i hibride za plazme v6, v7, v8, x3
Sve iz usa i prodavao ovde i ugrađivao... Roba vrhunska bila 8-) :D
Prodavao sam na viber grupe bez testiranja!!
JER SAMO MAJSTOR LOS MOZE DA TESTIRA I PROBA, koji nije siguran u sebe i posao...
Prodavao i po Beogradima i svuda robu....
Ja sam recimo dobio drsku za jbc lemilo i neko mi ukrao vrh na carini ili ispao njima. Drska je 80dolara a vrh je 30dolara. Niste to videli, jer je nema niko :D >
https://web.capture-app.com/share/76841 ... a2f0b7c27f
Stiglo svasta pa ne ispravni delovi ili "konponente"
Oduvek je tako, i posiljalac promeni kvalitet, sve je postalo rulet. Sto se tice displeya za telefone uvek su slali malo lose plagijate i nikada original nije bilo ni iphone ni samsung. Od nokije kada sam imao isto skucaj isti.
Nema sta pisati i razmatrati, sve je jasno kao dan!
Kada prave regler za stojadin kinezi jasno je sve pre 5godina :mrgreen:
Sto se tice Amerike imao sam ploce za plazme po 19dolara a ovde nije ni bilo takvih, polovne 50e ako se naslo, tako sam imao i hibride za plazme v6, v7, v8, x3
Sve iz usa i prodavao ovde i ugrađivao... Roba vrhunska bila 8-) :D
Prodavao sam na viber grupe bez testiranja!!
JER SAMO MAJSTOR LOS MOZE DA TESTIRA I PROBA, koji nije siguran u sebe i posao...
Prodavao i po Beogradima i svuda robu....
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ja tom kinezu koji mi posalje ono sto nisam narucio nebih platio nista. Tu nema raspravke oko korigovanja cene. Brate kinez,dodji i uzmi ovo. ne zelim da dangubim oko tvog pokusaja prevare i da hoces da platis povratnu postarinu.
Pitao sam postara, medjutim nema nista od nadoknade jer je paket bio neotvaran i spolja neostecen. Ne moze da se posalje cvet u paketu a da se zali sto mu je otpala latica u putu. I da prihvate na paketu pise vrednost 5$ a ja sam ga platio 23$.
Kinez odbija da refundira. Cekam arbitrazu aliexpresa pa videcemo sta ce biti. Idem na kartu da je lose upakovano. A jeste, jer mi se to do sada nije desavalo.
Inace na Aliexpressu nemam losa iskustva. Ovo je prvo nakon 150 paketa. Bilo je onih pokusaja da krene posiljka a onda prodavac uzme paket nazad a meni tvrdi da je poslao i da cekam jos mesec. Tada odmah otvorim spor i dan kada treba da udje aliexpress u spor, prodavac vrati pare. Negde im mozda to prodje na automatsku overu prijema posiljke. Ne prate svi sta im je sa paketom pa tako istekne rok za zalbu.
Pitao sam postara, medjutim nema nista od nadoknade jer je paket bio neotvaran i spolja neostecen. Ne moze da se posalje cvet u paketu a da se zali sto mu je otpala latica u putu. I da prihvate na paketu pise vrednost 5$ a ja sam ga platio 23$.
Kinez odbija da refundira. Cekam arbitrazu aliexpresa pa videcemo sta ce biti. Idem na kartu da je lose upakovano. A jeste, jer mi se to do sada nije desavalo.
Inace na Aliexpressu nemam losa iskustva. Ovo je prvo nakon 150 paketa. Bilo je onih pokusaja da krene posiljka a onda prodavac uzme paket nazad a meni tvrdi da je poslao i da cekam jos mesec. Tada odmah otvorim spor i dan kada treba da udje aliexpress u spor, prodavac vrati pare. Negde im mozda to prodje na automatsku overu prijema posiljke. Ne prate svi sta im je sa paketom pa tako istekne rok za zalbu.
-
- Expert
Pisao juče mail sa predlogom da mi refundiraju razliku u ceni ili da im vratim robu (sat), ali, naravno,
ne odgovaraju.....roba je inače stigla iz Singapura, bez oznake posiljaoca, adrese....tako da će biti ''pojeo vuk
magarca'', jedino ako me ne iznenade....
ne odgovaraju.....roba je inače stigla iz Singapura, bez oznake posiljaoca, adrese....tako da će biti ''pojeo vuk
magarca'', jedino ako me ne iznenade....
-
- Expert
- Kontakt:
https://web.capture-app.com/share/b287e ... 3d9cff6c69
Ovo je skart za godinu dana ostalo sam bacio. Drugar ima na lopate toga jer je trgovac delova. Tranzistori, procesori smd bilo je i bga procesora skart kod kokege iz komsiluka!
Bolje da neprave nista nego me zajebacaju sa skartom da ulazim u sukob sa strankom i kineskim prevarantima...
Nije pojenta > sta se bunis kada je jeftino(cuti) , ne bunim se na cenu dela nikada ali se bunim na ovo zaje*avanje kinesko!!
Pitam ovde kakav je ovo display za iphone baca na plavo i ima liniju pri vrhu i vide se neke karte segmenti na crnoj podlozi
KAZE STA BI TI ZA 10E, PLATI 50E ORIGINAL. OA I OCU DA PLATIM A NE DA VARAM LJUDE KAO KINEZI
Nervozni postar>
Da vidim slonove, lavove i majmune
i sarenu "kinesku lepezu".....
I mlado i staro, svi u cirkus kolorado:D
Ovo je skart za godinu dana ostalo sam bacio. Drugar ima na lopate toga jer je trgovac delova. Tranzistori, procesori smd bilo je i bga procesora skart kod kokege iz komsiluka!
Bolje da neprave nista nego me zajebacaju sa skartom da ulazim u sukob sa strankom i kineskim prevarantima...
Nije pojenta > sta se bunis kada je jeftino(cuti) , ne bunim se na cenu dela nikada ali se bunim na ovo zaje*avanje kinesko!!
Pitam ovde kakav je ovo display za iphone baca na plavo i ima liniju pri vrhu i vide se neke karte segmenti na crnoj podlozi
KAZE STA BI TI ZA 10E, PLATI 50E ORIGINAL. OA I OCU DA PLATIM A NE DA VARAM LJUDE KAO KINEZI
Nervozni postar>
Da vidim slonove, lavove i majmune
i sarenu "kinesku lepezu".....
I mlado i staro, svi u cirkus kolorado:D
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Neispravan :lol:dell je napisao/la:
-
- Expert
- Kontakt:
I sta je ispravno od dispeya nije kao original.
Imao i samsunga i blago plavi se display (led diode) ...
Uvek nesto fali malo naspram originala..
Imao i samsunga i blago plavi se display (led diode) ...
Uvek nesto fali malo naspram originala..
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Vecina displeya za mobilni su sa nedostacima. Ima kvalitetnih, no ne isplati se bas toliko placati. Ja sam zadovoljan sa onim sto dobijem za 20-tak eura. Eno pojedini rade vec vise od godine bez problema iako se nisam nadao. Najcesca mana im je da ne radi podesavanje svetla, ali je osvetljenost uvek dobra. Pre nego porucim, po 2 dana biram od koga cu. U ocenama se moze videti kvalitet.
Inace stigla presuda za slomljen display:
Final resolution: Full refund XX.33 EUR without returning goods
The refund should appear on your original card in 3-20 days.
tako da i dalje nemam losa iskustva sa AliExpessom.
Video sam na reklami da u vecini gradova postoji Youmart kineska robna kuca. Kod njih ima dosta robe koju porucujemo sa Aliexpressa. Nesto je ista cena, a nesto je dosta skuplje. Jeftini su kablovi za merne instrumente(160din) i daljinski za LED i LCD. Imaju dobru tanku alu traku za pokrivanje okolnih smd elemenata prilikom grejanja duvaljkom ili IR stanicom. Sitan alat je loseg kvaliteta ali je jeftiniji od Aliexpressa.
Ako letujete u Grckoj, preporucujem i obilazak njihovih evro shopova. Mnogo toga sto sam porucivao za 2-3e, tamo sam placao 1e. I tamo ima dosta skarta, ali ima se sta odabrati.
Inace stigla presuda za slomljen display:
Final resolution: Full refund XX.33 EUR without returning goods
The refund should appear on your original card in 3-20 days.
tako da i dalje nemam losa iskustva sa AliExpessom.
Video sam na reklami da u vecini gradova postoji Youmart kineska robna kuca. Kod njih ima dosta robe koju porucujemo sa Aliexpressa. Nesto je ista cena, a nesto je dosta skuplje. Jeftini su kablovi za merne instrumente(160din) i daljinski za LED i LCD. Imaju dobru tanku alu traku za pokrivanje okolnih smd elemenata prilikom grejanja duvaljkom ili IR stanicom. Sitan alat je loseg kvaliteta ali je jeftiniji od Aliexpressa.
Ako letujete u Grckoj, preporucujem i obilazak njihovih evro shopova. Mnogo toga sto sam porucivao za 2-3e, tamo sam placao 1e. I tamo ima dosta skarta, ali ima se sta odabrati.